FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Cornel Dinu ripostează după ultimele declarații ale lui Contra și lansează un atac incredibil: "A lovit un jucător cu ceva contondent în tâmplă. E un primitiv coleric!"

FOTO: Gazeta Sporturilor
FOTO: Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat luni, 06 noiembrie 2017 17:11

Cornel Dinu îi răspunde selecționerului Cosmin Contra, după ce "Guriță" a declarat în Gazeta că un dialog cu Mister s-a transformat în ură din partea fostului mare libero de legendă al lui Dinamo.

-Domnule Dinu, ați văzut declarațiile lui Cosmin Contra la adresa dumneavoastră?
- Văd că lui "Guriță" nu-i tace gura la adresa mea. Pentru că sunt adeptul principiului că «cine mă amenință și scoate sabia trebuie să primească ripostă», sunt nevoit iarăși să-i răspund.

- A existat o discuție "ca între bărbați" între dumnevoastră și selecționer?
- N-am vrut să vorbesc despre întâlnirea pe care mi-a provocat-o cu lașitate. Adevărul este că a pus un apropiat să-mi fixeze momentul. Și n-a fost de la bărbat la bărbat, ci ca de la copil rebel la părinte înțelegător, chiar iertător.

- Cum a decurs dialogul?
- Nu putea să fie decât ridicol! Mi-a reproșat că nu-l vreau și eu la națională. Deci ar mai fi și alții. Eu i-am răspuns simplu, cu propriile sale argumente. Păi, el a spus că n-are experiență pentru așa ceva. Și bine a făcut, pentru că postul de selecționer este de Academia Fotbalului, și eu cred că nu e încă pregătit pentru așa ceva.

- Ce v-a răspuns?
- Au urmat niște invective penibile pe fondul pe care-l cunoșteam, de primitivism coleric. Nu puteam să-i răspund decât cu un zâmbet iertător și ca orice laș n-a mai așteptat o replică, spălând putina pe care o provocase. Cum a făcut și cu Silvășan în 2011.

- Silvășan?
- Da! La o partidă Poli Timișoara - Gaz Metan s-a dus singur în vestiar și l-a lovit pe Silvășan cu ceva contondent în tâmplă, după ce au fost eliminați amândoi în timpul jocului.

- Contra spune că îl urâți.
- Eu nu pot să urăsc pe nimeni! Nici pe el, așa cum crede la tupeul obraznic de care a dat dovadă iarăși. Cel mult pot doar să-l compătimesc. Deși ar trebui să-l preocupe, de gândit îi e greu, reflecția de final a articolului de acum câteva zile din Gazetă al ultimului senior din presa fotbalistică, respectatul Radu Cosașu: «Imbecilii nu pot fi umiliți!», și adaug că au apărut atâția. E dur, dar adevărat. Eu împărtășesc mai mult ideea romanilor: «Vulturii nu se hrănesc cu muște».

"În viață, omul pe care îl ajuți îți răspunde prin nimicnicie, mușcând mâna care l-a hrănit, cu toate că omul acesta a fost foarte scurt timp «câine roșu»"  Cornel Dinu

53 de goluri
în 454 de meciuri a marcat Dinu în Liga 1, toate pentru Dinamo. Contra are 12 goluri în 159 de meciuri, pentru Poli Timișoara și Dinamo

3 titluri
de cel mai bun fotbalist român are Dinu, Contra doar unul

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (54)
radumatei
radumatei  •  07 Noiembrie 2017, 12:06
Postat de Daniel Irimescu pe 07 Noiembrie 2017, 04:25

Ala este ardelean . Mai greu cu carutza la deal .

Daniel Irimescu, succes pe mai departe la ***. Noi, în Ardeal, am trecut deja la mijloace mai moderne de transport. O rugăminte: când mai veniți pe-aici să vă minunați de civilizația occidentală, ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

radumatei
radumatei  •  07 Noiembrie 2017, 11:33

Nu mai sunt atât de tânăr, dar recunosc că sunt un om simplu, indiferent ce ați vrut să insinuați cu vorba asta. Tocmai pentru că prea puțini jucători din România anilor '70 au ajuns să joace în occident, nu prea are sens să comparăm mere cu pere. Dinu a avut o carieră solidă în campionatul României anilor 70, Contra a avut o carieră solidă în marile campionate ale Europei anilor 2000. Dacă vreți să-mi demonstrați că Dinu a fost mai mare fotbalist decât Contra, trebuie să veniți cu criterii de comparație unitare. Îmi ziceți că Dinu „a ieșit de 3 ori fotbalistul anului” de parcă asta ar trebui să mă dea pe spate, dar știm cu toții (sau ar trebui să recunoaștem, dacă nu ne-ar orbi „patriotismul” și paseismul) că fotbalul românesc de atunci nu era tocmai în top.

109097349745292
Cici Demedici  •  07 Noiembrie 2017, 09:45

...LI SE RUPE DE ANTRENOR. DUPA PRIMA INFRINGERE VOR FI SCHIMBARI SI IARASI MUNCA DE UZURA... PE VREMURI STITI BINE CA SE CONSTRUIA O ECHIPA NATIONALA PE O STRUCTURA A UNEI ECHIPE DE SUCCES. TOT AXUL CENTRAL ERA DE LA O ECHIPA... ACUM VIN DIN TOATE COLTURILE LUMII SI NU SE STIU NU SE CUNOSC... ESTE RIDICOL. DE ACOLO SE CONTRUIESTE SI TOTI STIU BINE ASTA... EXCEPTIE FAC ECHIPELE CU MULTI JUCATORI DE AFARA... STEAUA ESTE O ECHIPA DE LUAT IN CALCUL DOI CENTRALI DOI MIJLOCOSI SI DOI ATACANTI CEL PUTIN DE LA ACEAIASSI ECHIPA... FIE SI UNUL PE AXUL CENTRAL DAR ... ESTE O UMILA PARERE NU DE EXPERT. APOI JUCATORI DE LA CRAIOVA CARE JOACA DEZINVOLT LA EI IN ECHIPA LA NATIONALA NU STIU CUM SA SCAPE DE MINGE. NU AU INITITITIVA ... LE ESTE TEAMA DE PALMA DE DE-ASUPRA CAPULUI. ASA CA VOM MAI VEDEA... DAR CONTRA ESTE UN OM CARE NU ARE O JUDECATA CORECTA. NISTOR A SPUS CE A SPUS DE EL SI IL CRED. NICIODATA NU AR FI PLECAT DE LA DINAMO. AZI CONTRA NU ARE CURAJUL RASPUNDERII. A FI FOST PRIN SPANIA NU INSEAMNA NIMIC FATA DE UN BOLONI SAU REDNIC... CRED CA REDNIC ERA CEL MAI POTRIVIT PENTRU ACEST POST. ASA CRED EU. ACEST CONTRA ISI FACE PIONERATUL PE BANII TARII AI NATIONALEI.. NU ESTE OM DE CONCEPTIE CI PREIA SI ATITA TOT. PETROLUL CREAT DE REDNIC SI DINAMO DE ANDONE . ASTA ESTE CLAR. A ADUS ECHIPA DINAMO LA DEZASTRU. DACA MAI STATEA CITEVA ETAPE NU CRED CA MAI ERA PROPUS PENTRU NATIONALA. PIERDUSE TOTUL . DADUSE AFARA FARA VREO LOGICA PE CEI TINERI. PENTRU MINE ESTE O DEZILUZIE.

Vezi toate comentariile (54)
Comentează