FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Dezvăluiri din vestiarul lui Dinamo: „S-au debarasat prea ușor de mine, mi-au schimbat obiectivul în 10 zile”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 30 iunie 2021 21:30

Florin Bratu (41 de ani), invitatul săptămânii la „Prietenii lui Ovidiu”, a fost antrenorul lui Dinamo în mandatul lui Ionuț Negoiță. Fostul atacant a vorbit despre problemele de care s-a lovit cât timp a fost pe bancă la alb-roșii și a comentat situația în care a ajuns clubul. 

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

- Florine, tu înțelegi ceva din haosul de acum?

- În acte, Cortacero este acționar majoritar, dar DDB a ținut în viață echipa. Însă au venit foarte multe datorii. Între 6-7 milioane de euro. Dinamo aici are probleme și la nivel de echipă nu mai este stabilitate. Jucătorii și angajații nu și-au primit salariile și s-a luat această decizie de a se intra în insolvență a doua oară. E prima echipă din Liga 1 care intră a doua oară în insolvență. Eu de un an de zile spun că pentru DDB e foarte greu să susțină.

- Cum puteau s-o facă mai bine?

- Doar dacă echipa avea rezultate, juca în cupe europene. Atunci era o altă emulație, iar cei peste 15.000 de cotizanți altfel veneau cu o sumă de bani. În momentul de față, de doi ani echipa se bate la retrogradare. De ce să dai bani, bani, bani, dacă nu sunt rezultate? Te saturi și nu mai cotizezi.

- Cine e de vină?

- Sunt lucruri vechi, pentru că s-au acumulat datorii. Eu nu am fost în planul administrativ, dar este clar că lucrurile nu s-au făcut bine. Datoriile se acumulează când nu ai un buget exact și când treci peste bariera propusă. La Dinamo asta s-a întâmplat! Dinamo n-a făcut ca alte cluburi care și-au creat jucători tineri, buni, să-i vândă și să se echilibreze financiar. Și eu m-am lovit de probleme când am fost antrenor și echipa asta tot suferă.

- Unde n-ai avut o misiune ușoară.

- Vreau să vă spun că eu în ultimii patru ani la nivelul meciuri-puncte sunt antrenorul cu cele mai bune rezultate și cele mai multe puncte acumulate. Pe mine Dinamo m-a adus pentru a promova jucători tineri. Eu eram antrenorul echipei naționale Under 18, am fost sunat într-o dimineață de Bălănescu și Negoiță să vin la Dinamo. "De ce mă vreți?". "Vrem să promovezi tineri, nu mai avem șanse, suntem într-un moment dificil". Dinamo atunci putea retrograda, după ce intrase în play-out cu 20 de puncte! Iar eu am făcut 54!

- Și totuși, ți s-au reproșat o mulțime.

- Am câștigat play-out-ul și am promovat 8 jucători tineri. Ricardo Grigore, Neicuțescu, Ciobotariu, Gheorghe Ion... De lucrul acesta nu s-a mai ținut cont în noul sezon și s-a pus presiune. Eu am avut o înțelegere cu ei să nu anuntăm că "Dinamo se bate la campionat". Obiectivul nostru era salvarea de la retrogradare! Nu trebuia să punem presiune pe jucători și era un obiectiv realist la ce ne permiteam noi. Ei au văzut că eu am câștigat play-out-ul și au început cu "Nu, domne! Vrem să fii în play-off!".

- Ți-au schimbat obiectivul din mers.

- În zece zile! A trebuit ca Bratone să facă scouting, să stea până la 10-11 noaptea pe la Săftica, să aducă și jucători, să facă și antrenamente. Mi-a fost foarte, foarte greu. Eram deja mai mult decât un antrenor, iar lucrul acesta nu a funcționat.

- Ai plecat cu un gust amar.

- M-a dezamăgit tare mult că Dinamo nu mi-a arătat mai multă încredere! Eu reformasem o echipă națională, cu jucători născuți în 2000. Eu am fost primul antrenor care l-a luat pe Mihăilă prima dată la juniori, la națională. Recunosc că a fost unul din visurile mele să antrenez Dinamo și m-am dus, însă cred că s-au debarasat prea repede...

URMĂREȘTE AICI TOATĂ EMISIUNEA CU FLORIN BRATU

CITEȘTE ȘI

EXCLUSIV „Bombă” pe piața media din România » „Naționala” pleacă de pe Pro TV! Cine va transmite meciurile în următorii 4 ani

Iuliu Mureșan, chemat să scoată Dinamo din insolvență » Era s-o falimenteze pe CFR Cluj! + vine și un oficial acuzat că „aranjează meciuri”

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează