FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

EXCLUSIV Gazeta a vorbit cu preşedintele lui Trabzonspor, care oferă poziţia clubului turc în cazul lui Alexandru Bourceanu: "Nu plătim toţi banii acum. Steaua să se decidă"

Articol de - Publicat sambata, 01 februarie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 31 ianuarie 2014 22:40

Ibrahim Haciosmanoglu, boss-ul lui Trabzon, explică de ce antrenorul i-a transmis despre căpitanul Stelei că "e fix fotbalistul care ne lipseşte ca să terminăm pe un loc de cupă europeană", dar e ferm cînd anunţă că nu acceptă solicitarea lui Becali, ca toţi banii să intre în contul Stelei la parafarea transferului


În tot tumultul negocierilor de ieri în privinţa trecerii lui Bourceanu în Turcia, la Trabzonspor, Gazeta Sporturilor a reuşit să discute cu preşedintele grupării turce, tocmai pentru a afla care e situaţia reală în cazul acestui transfer.

- Domnule Haciosmanoglu, pînă la urmă se face sau nu transferul lui Bourceanu?
- Eu sper să iasă bine şi să-l putem avea pe acest fotbalist. Cert e că în momentul de faţă nu s-a semnat nimic.

- De ce?
- Pentru că Steaua ne-a anunţat că doreşte ca întreaga sumă de 1,3 milioane de euro să o plătim acum, cînd semnăm actele transferului.

"N-am intrat în nici un joc al impresarilor"
- Şi sînteţi de acord cu această solicitare?
- Sub nici o formă. Am propus Stelei o ultimă ofertă, aceea de a vira 700.000 de euro în ziua în care se face transferul şi 600.000 în luna iunie. Eu cred că e o propunere mai mult decît rezonabilă. Noi ştim că Bourceanu e un jucător care peste 4 luni va fi liber, iar suma de 1,3 milioane de euro e importantă. Repet, dacă Steaua acceptă să plătim în două tranşe, e OK, se face transferul. Dacă nu acceptă, atunci nu se face.

- Dar disputa dintre fraţii Becali şi agentul lui Bourceanu a contat în tergiversarea transferului?
- N-am intrat în nici un joc al impresarilor. Ne-am conformat înştinţării pe care managerul fotbalistului ne-a făcut-o şi i-am trimis oferta noastră pentru fotbalist.

- Şi care e această ofertă?
- Dacă propunerea pentru clubul Steaua am putut să o dezvălui, cea pentru jucător e confidenţială. Oricum, am rămas în corespondenţă cu agentul lui Bourceanu.

"Antrenorul m-a determinat să fac oferta pentru Bourceanu"
- Dar de ce Trabzonspor oferă o sumă atît de mare pentru un jucător care peste 4 luni poate fi luat gratis?
- Pentru că antrenorul meu, Mustafa, m-a bătut la cap în toată această pauză competiţională că Bourceanu e fix jucătorul care ne lipseşte pentru a face un retur foarte bun, în care să prindem un loc de cupă europeană. Mi-a zis că l-a urmărit foarte atent, l-a studiat pe casete şi îl apreciază pentru polivalenţa lui, pentru modul în care aleargă şi munceşte pe teren. Mi-a zis chiar că e sigur că se va adapta imediat fotbalului turc. Acestea au fost argumentele pentru care am făcut această ofertă.

- Care e termenul limită pînă la care aşteptaţi un răspuns?
- Sîntem în ziua de vineri. Pînă diseară, ar fi ideal ca Steaua să ne anunţe ce a decis, dacă acceptă sau nu, dar transferul se poate face pînă luni seara, atunci se închide perioada de achiziţii în Turcia.


Trabzon e la două puncte de Europa
Returul în Turcia a început în weekend-ul precedent, cînd Trabzon a terminat la egalitate cu Beşiktaş, 1-1. În acest moment e pe locul 6, la doar două puncte distanţă de ultimul loc care duce în Europa, ocupat chiar de Beşiktaş. Lotul lui Mustafa Akcay e plin de vedete. Zokora a fost cumpărat de la Sevilla pe 5 milioane de euro, dar au venit şi Bosingwa, şi Malouda, ambii din Premier League. Ei erau liberi de contract, dar au primit salarii de peste două milioane de euro pe an.

Evenimentele zilei de ieri în cazul Bourceanu
# Trabzonspor a trimis o nouă ofertă Stelei, faţă de cea înaintată joi, prin care propune să achite suma de 1,3 milioane în două tranşe: 700.000 de euro la parafarea actelor, 600.000 în iunie
# Bourceanu trimite, prin intermediul agentului său, un fax clubului turc în care îi anunţă că nu fraţii Becali sînt impresarii lui şi că toată oferta şi, implicit, transferul nu trebuie negociate cu ei
# Bourceanu şi impresarul său au notificat Trabzonspor cu privire la pretenţiile jucătorului:
- salariu de 800.000 de euro în primul an, care să crească în fiecare an cu 50.000 de euro
- contract pe 4 ani şi nu pe 3,5 sezoane, cum era oferta iniţială a turcilor
- toate bonusurile, casa, maşina, biletele de avion pe ruta Turcia - România, să fie stipulate în contract

Dilema din disputa impresarilor: unde sînt 100.000 de euro?
Între faxurile, venite din partea lui Trabzonspor, pentru transferul lui Bourceanu şi declaraţiile fraţilor Becali, dar şi ale agentului căpitanului Stelei există o neconcordanţă de 100.000 de euro. GSP a publicat ieri propunerea iniţială a turcilor, în care Steaua urma să încaseze 1,4 milioane de euro. În schimb, atît Reghecampf, cît şi impresarul lui favorit au declarat ieri că e vorba despre doar 1,3 milioane de euro în dreptul sumei pe care o va încasa clubul din Ghencea.

Veste proastă pentru impresari: turcii nu dau comision
În oferta iniţială făcută de Trabzonspor Stelei, acte publicate ieri în exclusivitate de Gazeta Sporturilor, gruparea turcă anunţa: "Dorim să vă informăm că noi, în afara acestor oferte pentru club şi jucător, nu achităm nici o sumă de bani pentru agenţi de jucători". "O făceam gratis, ajutam Steaua şi pe Gigi Becali, poate nu ştiţi, dar noi sîntem rude cu el", a explicat Victor Becali la sport.ro.


"E vina noastră că noi am prezentat o ofertă de 1,4 milioane de euro din partea lui Trabzonspor, iar a doua zi s-a venit cu o propunere de 1,3 milioane? Dacă ei le-au spus celor de la Trabzon că jucătorul costă mai puţin, e tot vina mea şi a fratelui meu?"
Victor Becali

"Mă deranjează că apar mulţi oameni şi discută pe tema transferului lui Bourceanu, oameni care nu au nici o treabă cu echipa Steaua, mă refer la fraţii Becali"
Laurenţiu Reghecampf, antrenor Steaua

"Acum ne dăm seama cît de mare a fost şi este acest jucător din punctul de vedere al mediei şi ce ofertă mică are, mărunţiş"
Mircea Rădulescu, fost şef al Şcolii de Antrenori

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (25)
radianu
radianu  •  01 Februarie 2014, 14:16

Jucator ca Bourceanu valoreaza lejer spre 7-8 milioane de euro! Turcii sunt prosti ca pun conditii la 1,3 milioane de euro! Eu,stelist de o viata,as vrea ca jucatorul sa ramana la Steaua dar turcii sunt idioti daca la suma mica de cumparare mai pun conditii!

florin8225
florin8225  •  01 Februarie 2014, 12:53
Postat de jgionea pe 01 Februarie 2014, 12:10

Dle Gigi Becali, Echipa turca nu e Tottenham care avea bani garla de pe urma lui Gareth Bale... Schimbati strategia de cumparare Fiti rezonabil...E un pret bun...Cum puteti accepta sa nu luati la vara pe Bourceanu nimic...

Dar poate cu Bourceanu in teren o sa fim mai siguri de castigarea campionatului,si 1.3mil care le-ar lua pe el ,comparativ cu 15-20 mil daca ajungem iar in grupe....ce parere ai????

jgionea
jgionea  •  01 Februarie 2014, 12:10

Dle Gigi Becali, Echipa turca nu e Tottenham care avea bani garla de pe urma lui Gareth Bale... Schimbati strategia de cumparare Fiti rezonabil...E un pret bun...Cum puteti accepta sa nu luati la vara pe Bourceanu nimic...

Vezi toate comentariile (25)
Comentează