FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

EXCLUSIV GSP » Galamaz: "Dacă eşti profesionist, nu refuzi Steaua!"

George Galamaz, Galamaz, Unirea Urziceni, Steaua
George Galamaz, Galamaz, Unirea Urziceni, Steaua

Articol de , - Publicat joi, 02 septembrie 2010 00:00

Galamaz (29 de ani) spune că a ales să vină în Ghencea în ciuda ofertelor financiare superioare de la alte cluburi, "pentru că aici te poţi simţi fotbalist adevărat"

Stoperul explică experienţele sale ratate de la Rapid şi de la Dinamo şi susţine că nu se teme de presiunea patronului şi a publicului: "Stadionul plin e tot ce îşi poate dori un fotbalist"


"Ştiţi, eu nu prea apar prin presă, nu prea îmi place să vorbesc". Primele cuvinte, prima frînă. George Galamaz acceptă totuşi un dialog pentru cititorii gsp. Primul interviu, prima dovadă de profesionalism. Nu întîrzie nici 30 de secunde peste ora 12:30, stabilită iniţial, chiar dacă abia terminase antrenamentul.


- George, de ce ai ales Steaua şi nu alte echipe care te-au ofertat?
- Pentru că eu cred că nu greşesc cînd spun că Steaua este cea mai importantă echipă din fotbalul românesc. Sincer, dar foarte sincer, pentru mine n-au mai contat alte propuneri în momentul în care Steaua m-a ofertat. Recunosc că m-au dorit şi alte formaţii şi acolo ar fi fost vorba de o situaţie materială, pentru mine, mai bună decît aici, dar nu am mai luat aşa ceva în considerare. Îmi doream să vin la un nivel înalt, să merg la o echipă care se bate la titlu, care joacă în Europa.

- A fost cineva anume care te-a convins să semnezi cu Steaua?
- Nu trebuie să te convingă nimeni să vii la Steaua. Dacă eşti profesionist accepţi Steaua, dacă nu eşti, atunci refuzi. Dacă ar fi existat şi o ofertă de-afară, probabil tot Steaua aş fi ales, pentru că nu cred că m-aş fi putut duce la o trupă mare de afară care să joace la nivelul la care e Steaua.


"Nu sîntem două tabere la Steaua"


- Dar e mai greu tricoul Stelei decît cel de la Unirea?
- Nu l-am cîntărit. Materialul pare uşor... Acum serios vorbind, atîrnă mai greu, dar vă asigur că nu o să am nici o problemă în a juca pentru acest mare club.

- Te temi că jucătorii Stelei vă vor privi cu invidie pe voi, grupul de la Urziceni?
- Nu ştiu de ce se vorbeşte că sînt în acest moment două tabere la Steaua. Noi, cei care am venit de la Unirea, ne cunoşteam cu ceilalţi dinainte, iar băieţii care erau la echipă ne-au primit foarte bine.

- Vii de la o echipă fără presiunea patronului la o echipă unde patronul are o expunere totală...
- Haideţi să vă spun ceva. Eu nu mă gîndesc la chestia asta, că pînă la urmă dacă voi evolua bine, dacă îmi va ieşi jocul, toată lumea va fi mulţumită şi nimeni nu va zice nimic.


"Voi nu ştiţi ce e la Dinamo?"


- Da, dar la Steaua e şi presiunea suporterilor, e şi presiunea...
- Staţi, staţi. Presiunea suporterilor? Nu există aşa ceva. Îmi doream şi la Urziceni să avem o atmosferă cum e atunci cînd Ghencea e full. Cînd te uiţi la TV la meciurile Stelei simţi atmosfera incendiară din tribune. Sper să le dăm ocazia fanilor să fie fericiţi la fiecare meci. Pe mine mă motivează să joc cu 25.000 de oameni în spate, asta te face să te simţi fotbalist, asta trebuie să te facă să ai un randament mai bun, în nici un caz mai scăzut.

- Atunci, cum explici faptul că nu ai reuşit să te impui la Rapid şi la Dinamo?
- La Rapid m-am antrenat foarte mult timp, pentru că ocazii să joc nu am prea avut. Am stat 6 luni. Chiar am stat, nu pot să zic că am jucat.

- Şi la Dinamo?
- În Ştefan cel Mare ştie toată lumea ce se întîmplă, nu cred că mai este cazul să pun şi eu paie pe foc. Acolo mereu sînt discuţii şi la alte niveluri, şi nu mă refer la chestiuni fotbalistice, ci extrafotbalistice, din afara terenului. În plus, acolo nu eram folosit pe postul meu, ci jucam în banda dreaptă şi este foarte greu să dai randament maxim. Oricum, la Dinamo sînt probleme care nu ţin de fotbal, le ştiţi şi voi.


"Să-mi demonstrez mie că am valoare de Steaua"


- Şi acum vezi acest transfer la Steaua ca pe o revanşă faţă de modul în care ai fost tratat la Rapid şi la Dinamo?
- N-am nici o revanşă de luat, ci vreau să-mi demonstrez mie că pot juca bine şi la Steaua. Este o ambiţie a mea, un orgoliu al meu, atît.

- De ce te-ai bucurat atît de mult duminică, la ultima fază a meciului Urziceni - Vaslui 2-1, cînd ai scos acea minge de pe linia porţii? Tu oricum plecai de acolo.
- Cînd sînt pe teren încerc să-mi fac treaba la fel de bine chiar de ar fi să evoluez pentru echipa de juniori. Nu ne dădea nimeni nici o şansă contra Vasluiului, toţi se gîndeau că sîntem deja o echipă desfiinţată. Mi s-a părut normal să mă bucur la finalul meciului, pentru că echipa mea cîştigase, ce conta că eu urma să plec? Am plecat de acolo cu capul sus.


"Eu am făcut paşii corecţi în carieră"


- Nu crezi că e tîrziu la 29 de ani să faci pasul spre o echipă mare ca Steaua?
- Vîrsta este bună pentru performanţă. Consider că am făcut paşi corecţi în fotbal, n-am sărit peste etape, am luat-o treptat, iar transferul la Steaua este una dintre cele mai corecte decizii.

- Eşti dezamăgit că nu ai fost convocat la echipa naţională?
- Eu privesc mereu partea pozitivă a lucrurilor. E bine că am două săptămîni să mă acomodez cu noua mea echipă. Îi respect deciziile selecţionerului Răzvan Lucescu.

- Ţi-aduci aminte de vreun moment în care ai fost tentat să renunţi la fotbal?
- Eu sînt un luptător. Cînd mă trezesc jos, lupt să mă ridic, pentru a îndrepta lucrurile, nu mă dau bătut sub nici o formă. Am stat un an de zile accidentat la Sportul, apoi 6 luni la Dinamo. Acelea au fost cele mai grele momente.


Galamaz despre

... fanii Stelei
"Am jucat multe meciuri în Ghencea şi niciodată nu am avut probleme cu suporterii. Cred că voi fi primit bine"

... prima amintire despre o echipă a Stelei
"Echipa din 86'.  Aveam 6 ani, dar am văzut acea finală. M-a impresionat Duckadam, nu vreun fundaş central. E şi normal, fiind mic, am fost fascinat de modul în care s-a comportat la loviturile de la 11 metri"

... Dan Petrescu
"A fost determinant pentru cariera mea şi îi mulţumesc foarte mult încă o dată. Cu el am avut cele mai bune momente şi ne leagă multe succese"

... transferul la Steaua
"Se poate spune că e marea provocare a carierei, deşi o provocare foarte mare a fost şi la Unirea. Să te baţi de la egal la egal cu marile forţe ale Europei în Champions League ... Sigur vom face treabă şi la Steaua"

... fundaşul cu care se aseamănă ca stil
"Nu prea îmi place să mă laud. Cannavaro este unul dintre fotbaliştii care îmi plac, dar nu mă asemăn cu el la stil de joc. Cred că aduc un pic cu Vidici, de la Manchester. Este mai pe stilul meu"


"Cu Steaua voi bifa a 4-a echipă din Bucureşti, după Sportul, Dinamo şi Rapid. A 5-a s-a desfiinţat şi probabil că dacă Progresul se va reînfiinţa, sigur o să ajung şi acolo"
George Galamaz

"Poate este un avantaj pentru noi, cei de la Unirea, că au venit mai mulţi jucători de la Urziceni, dar băieţii de la Steaua sînt foarte OK şi Mister la fel. Şi dacă veneam singur la Steaua eu cred că eram foarte bine primit"
George Galamaz

"Cred că după transferul la Steaua sînt mai aproape de echipa naţională. Mai aproape cu vreo 50 de kilometri, că sediul FRF e în Bucureşti" :)
George Galamaz

"Etapa următoare e Urziceni - Steaua. Nu ştiu dacă voi debuta pentru că decizia e la antrenor, dar dacă mă va folosi va trebui să fiu concentrat la maximum şi să nu greşesc cumva vestiarele la Urziceni"
George Galamaz

"Ciudat nu e că voi fi adversarul Urziceniului în etapa următoare, ci probabil că nu voi mai cunoaşte aproape pe nimeni de la Unirea"
George Galamaz


Ce mesaj are pentru Bucşaru
"Îi mulţumesc în numele colegilor mei lui Mitică Bucşaru, pentru că ne-a oferit condiţii foarte bune de a face performanţă la Urziceni. Totuşi, şi noi i-am răsplătit încrederea acordată, iar toată lumea a fost mulţumită. Nimeni nu poate uita Champions League şi imnul acestei competiţii, finalele de Cupă din România, titlul cucerit anul trecut. Acestea sînt momente care nu pot fi uitate niciodată"

Atacanţii "problemă"
Galamaz a debutat în Liga 1 în august 2001, iar ieri a trecut în revistă numele atacanţilor care i-au pus cele mai mari probleme pe teren. "Gigel Bucur, Dănciulescu, Claudiu Niculescu, toţi au fost adversari foarte tari. Mai e şi Viorel Moldovan, care era foarte greu de marcat", a spus Galamaz.


22 va fi numărul pe care îl va purta Galamaz la Steaua, "e vîrsta mea, sînt foarte tînăr" a glumit ieri stoperul roş-albaştrilor, el avînd 29 de ani şi jumătate


Fanii: "Galamaz e numărul 1"
Într-un sondaj inţiat de gsp.ro, la întrebarea Care este cel mai bun jucător venit de la Urziceni, suporterii echipei din Ghencea, l-au votat pe Gerorge Galamaz ca fiind cel mai bun transfer al roş-albaştrilor de la echipa ialomiţeană. Iată care sînt preferinţele celor peste 20.000 de cititori care au votat:


Care e cel mai bun fotbalist venit la Steaua de la Urziceni?

George Galamaz 47,5%
Marius Bilaşco 22,72%
Iulian Apostol 15,27%
Laurenţiu Marinescu 6,87%
Ricardo Gomes 4,02%
Marius Onofraş 3,62%

Galamaz (29 de ani) spune că a ales să vină în Ghencea în ciuda ofertelor financiare superioare de la alte cluburi, "pentru că aici te poţi simţi fotbalist adevărat"

Stoperul explică experienţele sale ratate de la Rapid şi de la Dinamo şi susţine că nu se teme de presiunea patronului şi a publicului: "Stadionul plin e tot ce îşi poate dori un fotbalist"

"Ştiţi, eu nu prea apar prin presă, nu prea îmi place să vorbesc". Primele cuvinte, prima frînă. George Galamaz acceptă totuşi un dialog pentru cititorii gsp. Primul interviu, prima dovadă de profesionalism. Nu întîrzie nici 30 de secunde peste ora 12:30, stabilită iniţial, chiar dacă abia terminase antrenamentul.

- George, de ce ai ales Steaua şi nu alte echipe care te-au ofertat?
- Pentru că eu cred că nu greşesc cînd spun că Steaua este cea mai importantă echipă din fotbalul românesc. Sincer, dar foarte sincer, pentru mine n-au mai contat alte propuneri în momentul în care Steaua m-a ofertat. Recunosc că m-au dorit şi alte formaţii şi acolo ar fi fost vorba de o situaţie materială, pentru mine, mai bună decît aici, dar nu am mai luat aşa ceva în considerare. Îmi doream să vin la un nivel înalt, să merg la o echipă care se bate la titlu, care joacă în Europa.

- A fost cineva anume care te-a convins să semnezi cu Steaua?
- Nu trebuie să te convingă nimeni să vii la Steaua. Dacă eşti profesionist accepţi Steaua, dacă nu eşti, atunci refuzi. Dacă ar fi existat şi o ofertă de-afară, probabil tot Steaua aş fi ales, pentru că nu cred că m-aş fi putut duce la o trupă mare de afară care să joace la nivelul la care e Steaua.

"Nu sîntem două tabere la Steaua"

- Dar e mai greu tricoul Stelei decît cel de la Unirea?
- Nu l-am cîntărit. Materialul pare uşor... Acum serios vorbind, atîrnă mai greu, dar vă asigur că nu o să am nici o problemă în a juca pentru acest mare club.

- Te temi că jucătorii Stelei vă vor privi cu invidie pe voi, grupul de la Urziceni?
- Nu ştiu de ce se vorbeşte că sînt în acest moment două tabere la Steaua. Noi, cei care am venit de la Unirea, ne cunoşteam cu ceilalţi dinainte, iar băieţii care erau la echipă ne-au primit foarte bine.

- Vii de la o echipă fără presiunea patronului la o echipă unde patronul are o expunere totală...
- Haideţi să vă spun ceva. Eu nu mă gîndesc la chestia asta, că pînă la urmă dacă voi evolua bine, dacă îmi va ieşi jocul, toată lumea va fi mulţumită şi nimeni nu va zice nimic.

"Voi nu ştiţi ce e la Dinamo?"

- Da, dar la Steaua e şi presiunea suporterilor, e şi presiunea...
- Staţi, staţi. Presiunea suporterilor? Nu există aşa ceva. Îmi doream şi la Urziceni să avem o atmosferă cum e atunci cînd Ghencea e full. Cînd te uiţi la TV la meciurile Stelei simţi atmosfera incendiară din tribune. Sper să le dăm ocazia fanilor să fie fericiţi la fiecare meci. Pe mine mă motivează să joc cu 25.000 de oameni în spate, asta te face să te simţi fotbalist, asta trebuie să te facă să ai un randament mai bun, în nici un caz mai scăzut.

- Atunci, cum explici faptul că nu ai reuşit să te impui la Rapid şi la Dinamo?
- La Rapid m-am antrenat foarte mult timp, pentru că ocazii să joc nu am prea avut. Am stat 6 luni. Chiar am stat, nu pot să zic că am jucat.

- Şi la Dinamo?
- În Ştefan cel Mare ştie toată lumea ce se întîmplă, nu cred că mai este cazul să pun şi eu paie pe foc. Acolo mereu sînt discuţii şi la alte niveluri, şi nu mă refer la chestiuni fotbalistice, ci extrafotbalistice, din afara terenului. În plus, acolo nu eram folosit pe postul meu, ci jucam în banda dreaptă şi este foarte greu să dai randament maxim. Oricum, la Dinamo sînt probleme care nu ţin de fotbal, le ştiţi şi voi.

"Să-mi demonstrez mie că am valoare de Steaua"

- Şi acum vezi acest transfer la Steaua ca pe o revanşă faţă de modul în care ai fost tratat la Rapid şi la Dinamo?
- N-am nici o revanşă de luat, ci vreau să-mi demonstrez mie că pot juca bine şi la Steaua. Este o ambiţie a mea, un orgoliu al meu, atît.

- De ce te-ai bucurat atît de mult duminică, la ultima fază a meciului Urziceni - Vaslui 2-1, cînd ai scos acea minge de pe linia porţii? Tu oricum plecai de acolo.
- Cînd sînt pe teren încerc să-mi fac treaba la fel de bine chiar de ar fi să evoluez pentru echipa de juniori. Nu ne dădea nimeni nici o şansă contra Vasluiului, toţi se gîndeau că sîntem deja o echipă desfiinţată. Mi s-a părut normal să mă bucur la finalul meciului, pentru că echipa mea cîştigase, ce conta că eu urma să plec? Am plecat de acolo cu capul sus.

"Eu am făcut paşii corecţi în carieră"

- Nu crezi că e tîrziu la 29 de ani să faci pasul spre o echipă mare ca Steaua?
- Vîrsta este bună pentru performanţă. Consider că am făcut paşi corecţi în fotbal, n-am sărit peste etape, am luat-o treptat, iar transferul la Steaua este una dintre cele mai corecte decizii.

- Eşti dezamăgit că nu ai fost convocat la echipa naţională?
- Eu privesc mereu partea pozitivă a lucrurilor. E bine că am două săptămîni să mă acomodez cu noua mea echipă. Îi respect deciziile selecţionerului Răzvan Lucescu.

- Ţi-aduci aminte de vreun moment în care ai fost tentat să renunţi la fotbal?
- Eu sînt un luptător. Cînd mă trezesc jos, lupt să mă ridic, pentru a îndrepta lucrurile, nu mă dau bătut sub nici o formă. Am stat un an de zile accidentat la Sportul, apoi 6 luni la Dinamo. Acelea au fost cele mai grele momente.

Galamaz despre

... fanii Stelei
"Am jucat multe meciuri în Ghencea şi niciodată nu am avut probleme cu suporterii. Cred că voi fi primit bine"

... prima amintire despre o echipă a Stelei
"Echipa din 86'.  Aveam 6 ani, dar am văzut acea finală. M-a impresionat Duckadam, nu vreun fundaş central. E şi normal, fiind mic, am fost fascinat de modul în care s-a comportat la loviturile de la 11 metri"

... Dan Petrescu
"A fost determinant pentru cariera mea şi îi mulţumesc foarte mult încă o dată. Cu el am avut cele mai bune momente şi ne leagă multe succese"

... transferul la Steaua
"Se poate spune că e marea provocare a carierei, deşi o provocare foarte mare a fost şi la Unirea. Să te baţi de la egal la egal cu marile forţe ale Europei în Champions League ... Sigur vom face treabă şi la Steaua"

... fundaşul cu care se aseamănă ca stil
"Nu prea îmi place să mă laud. Cannavaro este unul dintre fotbaliştii care îmi plac, dar nu mă asemăn cu el la stil de joc. Cred că aduc un pic cu Vidici, de la Manchester. Este mai pe stilul meu"

"Cu Steaua voi bifa a 4-a echipă din Bucureşti, după Sportul, Dinamo şi Rapid. A 5-a s-a desfiinţat şi probabil că dacă Progresul se va reînfiinţa, sigur o să ajung şi acolo"
George Galamaz

"Poate este un avantaj pentru noi, cei de la Unirea, că au venit mai mulţi jucători de la Urziceni, dar băieţii de la Steaua sînt foarte OK şi Mister la fel. Şi dacă veneam singur la Steaua eu cred că eram foarte bine primit"
George Galamaz

"Cred că după transferul la Steaua sînt mai aproape de echipa naţională. Mai aproape cu vreo 50 de kilometri, că sediul FRF e în Bucureşti" :)
George Galamaz

"Etapa următoare e Urziceni - Steaua. Nu ştiu dacă voi debuta pentru că decizia e la antrenor, dar dacă mă va folosi va trebui să fiu concentrat la maximum şi să nu greşesc cumva vestiarele la Urziceni"
George Galamaz

"Ciudat nu e că voi fi adversarul Urziceniului în etapa următoare, ci probabil că nu voi mai cunoaşte aproape pe nimeni de la Unirea"
George Galamaz

Ce mesaj are pentru Bucşaru
"Îi mulţumesc în numele colegilor mei lui Mitică Bucşaru, pentru că ne-a oferit condiţii foarte bune de a face performanţă la Urziceni. Totuşi, şi noi i-am răsplătit încrederea acordată, iar toată lumea a fost mulţumită. Nimeni nu poate uita Champions League şi imnul acestei competiţii, finalele de Cupă din România, titlul cucerit anul trecut. Acestea sînt momente care nu pot fi uitate niciodată"

Atacanţii "problemă"
Galamaz a debutat în Liga 1 în august 2001, iar ieri a trecut în revistă numele atacanţilor care i-au pus cele mai mari probleme pe teren. "Gigel Bucur, Dănciulescu, Claudiu Niculescu, toţi au fost adversari foarte tari. Mai e şi Viorel Moldovan, care era foarte greu de marcat", a spus Galamaz.

22 va fi numărul pe care îl va purta Galamaz la Steaua, "e vîrsta mea, sînt foarte tînăr" a glumit ieri stoperul roş-albaştrilor, el avînd 29 de ani şi jumătate

Fanii: "Galamaz e numărul 1"
Într-un sondaj inţiat de gsp.ro, la întrebarea Care este cel mai bun jucător venit de la Urziceni, suporterii echipei din Ghencea, l-au votat pe Gerorge Galamaz ca fiind cel mai bun transfer al roş-albaştrilor de la echipa ialomiţeană. Iată care sînt preferinţele celor peste 20.000 de cititori care au votat:

Care e cel mai bun fotbalist venit la Steaua de la Urziceni?

George Galamaz 47,5%
Marius Bilaşco 22,72%
Iulian Apostol 15,27%
Laurenţiu Marinescu 6,87%
Ricardo Gomes 4,02%
Marius Onofraş 3,62%

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (55)
libertate.financiara
libertate.financiara  •  05 Septembrie 2010, 09:31

In sfarsit am gasit cel mai uimitor program online prin care am vazut ca intradevar vin banii, daca dai dovada si de seriozitate. Daca si tu esti o persoana serioasa, te indrum pas cu pas, incat sa stii cum sa castigi bani. Investesti doar 9$ si poti castiga peste 504$ lunar. Detalii la email [email protected]

ufx88
ufx88  •  03 Septembrie 2010, 11:59

fiindca e profesionist a ales stiaua? se simte fotbalist la stiaua? asa nu am inteles de unde atata pupincurism p unii...penibili. stiaua e un club d 2 lei comunist asa ca nu mai pupati in cur atata , si dinamo la fel, vezi Doamne...stiaua si dinamo nu se refuza...penibil. nu o sa realizeze nici odata la stiaua ce a realizat la urziceni dar mai vedem.

doris2001
doris2001  •  02 Septembrie 2010, 21:36

Atunci, sa ne asteptam la urmatorul scandal provocat de Jiji, si sa ne "revedem", sper, cat de curand sa fie momentul. Cu cat vor fi mai dese momentele astea, cu atat va creste speranta de a scapa de el, daca nu, o sa ne bucuram sa scapam de pelagra de club numita Steaua (a lui Ceausescu, a generalilor de Armata, a lui Viorel Paunescu, Jiji), care face orice ilegalitate pt. a lua bani nemunciti, si faima sefilor !

Vezi toate comentariile (55)
Comentează