FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV GSP Pachet studenţesc » Dinamo a transferat doi jucători de la Sportul

Valentin Lazăr va avea concurenţă dură la Dinamo, întrucît Cosmin Matei este titularul de drept al
Valentin Lazăr va avea concurenţă dură la Dinamo, întrucît Cosmin Matei este titularul de drept al "cîinilor" ca mijlocaş dreapta

Articol de GSP - Publicat miercuri, 01 mai 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 01 mai 2013 15:27

Dinamo a obţinut semnăturile lui Valentin Lazăr, mijlocaş dreapta, 23 de ani, şi Ionuţ Şerban, 17 ani, care poate evolua ca mijlocaş central şi fundaş dreapta.

Dinamo a început să se mişte deja pe piaţa transferurilor şi îşi face strategia pentru viitorul sezon prin întinerirea echipei. Roş-albii vor să profite de situaţia Sportului, club ai cărui jucători şi-au depus memorii pentru a deveni liberi de contract, şi s-au înţeles deja cu doi dintre "studenţi".

Mijlocaşul dreapta Valentin Lazăr şi-a dat acordul pentru un transfer din Ştefan cel Mare, fotbalistul de 23 de ani aşteptînd doar să fie declarat liber de Comisia de Soluţionare a Litigiilor din cadrul FRF. Cazul său ar trebui judecat mîine, însă membrii Comisiei au liber pînă pe 8 mai!

Şefii roş-albilor i-au propus lui Lazăr un contract de 2.500 de euro lunar, plus un bonus la semnătură, însă mijlocaşul este curtat intens şi de Petrolul, Pandurii şi Vaslui. Toate trei echipele i-au propus un salariu dublu, dar mijlocaşul îşi doreşte să rămînă în Bucureşti în cazul în care "cîinii" vor plusa la contract.

Şi Iulian Şerban, care poate evolua ca fundaş dreapta, dar şi ca mijlocaş central, şi-a dat şi el acordul pentru a îmbrăca tricoul alb-roşu din vară. Fotbalistul de 17 ani şi-a depus memoriu pentru a deveni liber de contract săptămîna trecută, la el procedura de eliberare urmînd să mai dureze cîteva săptămîni. Amîndoi urmează să se alăture lotului "cîinilor" din vară, ei fiind convinşi să joace la Dinamo de preşedintele Constantin Anghelache.

I-a bătut singur pe "cîini"
Pe 17 martie 2012, în etapa 21 a sezonului precedent, Valentin Lazăr a fost cel mai bun jucător al Sportului în victoria obţinută contra lui Dinamo, în Ştefan cel Mare, 3-1! Atunci, Lazăr a reuşit o pasă decisivă şi ultimul gol al studenţilor, avînd cea mai bună prestaţie dintre jucătorii Sportului.

Răchită l-a dat afară
Valentin Lazăr este ploieştean, a făcut junioratul la Petrolul, însă nu a mai rămas la clubul prahovean după ce Vivi Răchită a venit la club. În 2008, peste 100 de fotbalişti i-au fost puşi la dispoziţie lui Răchită pentru a forma o echipă capabilă să atace promovarea în Liga 1. Lazăr a fost utilizat pe finalul unui meci de verificare şi a fost pus de antrenor pe postul de fundaş dreapta, unde nu evoluase niciodată! Răchită l-a dat afară, Lazăr ajungînd la Chimia Brazi şi ulterior la Sportul Studenţesc.

Pe Şerban l-au contestat
Ionuţ Şerban a debutat în Liga 1 chiar împotriva lui Dinamo, în victoria Sportului din martie 2012, 3-1, pe cînd avea doar 16 ani. A jucat fundaş dreapta şi a făcut-o perfect în faţa lui Sorin Strătilă, cel care a fost titular în acea partidă. Imediat după meci, roş-albii au depus contestaţie, solicitînd să cîştige partida cu 3-0 la "masa verde", invocînd că Şerban fusese cedat de Chimia Brazi la Prahova Tomşani. Contestaţia a fost respinsă!

Beţa mai aşteaptă
Dinamo mai are pe listă un fotbalist de la Sportul, Dean Beţa, care poate evolua pe ambele benzi ale liniei defensive. Fotbalistul de 21 de ani este deja liber de contract, însă nu s-a decis momentan unde va evolua din sezonul următor. Astra, Vaslui, Pandurii şi Braşov au intrat pe fir, iar Beţa aşteaptă să vadă care dintre echipe îi va oferi un contract mai avantajos.

550.000 de euro este cota de piaţă a lui Valentin Lazăr, conform transfermarkt.de, el fiind cel mai valoros dintre cei trei. Ionuţ Şerban este evaluat la 450.000 de euro şi Dean Beţa la 350.000 de euro

4 goluri a marcat Lazăr în cele 31 de partide jucate pentru Sportul în sezonul precedent, în Liga 1

8 meciuri a bifat Ionuţ Şerban în Liga 1 pentru Sportul Studenţesc, în sezonul trecut

ALTE ŞTIRI DESPRE DINAMO:

"Să fim mulţi cu Steaua!"
Ionuţ Negoiţă a continuat campania de atragere a suporterilor la stadion şi ieri, după ce cu o zi în urmă, jucătorii "cîinilor" au mers la Şcoala nr. 49 din Capitală pentru a-i chema pe copii spre Dinamo. "Mi-am cumpărat şi eu un bilet la meciul cu Steaua pentru că vreau să trăiesc acest sentiment. Este şi un semnal pentru toţi suporterii dinamovişti să vină să-şi cumpere tichete, să fim cît mai mulţi dinamovişti la singurul derby al Ligii 1. Am văzut că se poate la meciurile anterioare", a spus acţionarul. (Victor Vrînceanu)

"Stadion, complex comercial şi hotel!"
Constantin Anghelache a spus că intenţionează, alături de Ionuţ Negoiţă, să construiască o nouă arenă în Ştefan cel Mare. "Sînt de rezolvat probleme sensibile de proprietate, de proiectare. E un proiect ce va dura, dar va fi gata în maximum 3 ani şi jumătate. Va fi un templu! E vorba de un complex sportiv, comercial, hotelier care să reprezinte un punct de atracţie al centrului Bucureştiului. Dinamo ar trebui să fie şi azi complex comercial, dar din păcate are la poartă două gherete!", a zis Anghelache la Dolce.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (49)
dynamovist
dynamovist  •  02 Mai 2013, 02:35

In fata lui Stratila joaca bine si un pachet de tigari gol. Il pui in calea lui si sigur se impiedica de el.

buldogul_rosu
buldogul_rosu  •  02 Mai 2013, 01:06
Postat de 1745flo pe 01 Mai 2013, 22:35

ulterior, cand si-au dat seama cat de penibili au fost in acele vremuri, au renuntat la trofeul furat! Era totusi tarziu, toata lumea a simtit atunci cizma pe grumaz! Se mai mira ca-s huiduiti cam peste tot prin tara!

asta sa intamplat dupa revolutie adica in anul 1990, cand steaua a vrut sa le dea cupa inapoi dinamovistilor dar au refuzato, si nici ei nu au mai trecut cupa in palmares...dar daca nu venea asa zisa revolutie (lovitura de stat) cupa era a stelei, castigata cu japca la ordinul lui valentin ceausescu

1745flo
1745flo  •  01 Mai 2013, 22:35
Postat de buldogul_rosu pe 01 Mai 2013, 13:52

finala Cupei Romaniei Steaua - Dinamo, din 26 iunie 1988, Lacatus a deschis scorul in prima repriza, iar Raducioiu a egalat in minutul 88. Circul a inceput in minutul 89, cand Gabi Balint a inscris din centrarea lui Gica Hagi, dar tusierul George Ionescu a ridicat fanionul, reusita fiind anulata. Valentin Ceausescu, aflat la "oficiala", a făcut un semn cu mana, iar "vicele" Consntatin Danilescu a fost omul care a comunicat decizia ca Steaua sa iasa de pe teren. Dupa 15 minute, arbitrul de centru Radu Petrescu a oprit jocul, iar dinamovistii au primit trofeul. Dupa doua zile, un comunicat emis de FRF a informat ca trofeul a fost atribuit Stelei!

ulterior, cand si-au dat seama cat de penibili au fost in acele vremuri, au renuntat la trofeul furat! Era totusi tarziu, toata lumea a simtit atunci cizma pe grumaz! Se mai mira ca-s huiduiti cam peste tot prin tara!

Vezi toate comentariile (49)
Comentează