FOTBAL  »  Superliga  »  VICTORIA BRĂNEŞTI - DINAMO, AZI, 20:30, DIGISPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

EXCLUSIV GSP » Superinterviu Dolha: "N-am să-i iert niciodată pe cei care m-au jignit!"

Articol de GSP - Publicat luni, 22 noiembrie 2010 00:00

Emilian Dolha rupe tăcerea şi prezintă, pentru prima dată, infernul prin care a trecut în 2010

Portarul de 31 de ani povesteşte suferinţa sa după ce a gafat la Cluj şi cu Unirea Urziceni şi cît de tare l-au afectat jignirile din primăvară


Luna martie a lui 2010 i-a schimbat viaţa lui Emilian Dolha. Cu CFR (2-2) a scăpat mingea pe finalul meciului şi i-a facilitat lui Culio să aducă egalarea ardelenilor, apoi, la două săptămîni distanţă, s-a accidentat grav la umăr împotriva Urziceniului (4-4). Jignirile lui Vasile Turcu l-au determinat pe goalkeeper să intre în silenzio-stampa vreme de 8 luni. Acum, Ema se destăinuie cititorilor Gazetei într-un interviu savuros.


- Ema, cum a fost perioada în care erai accidentat şi criticat dur de Vasile Turcu?
- Cum să fie? Grea rău, a fost meciul ăla cu Unirea Urziceni, apoi accidentarea... (oftează) Au fost opinii că nu-s accidentat, că mă prefac, îţi dai seama prin ce am trecut! M-am închis în mine, m-am retras, pentru că s-au vorbit prostii. Te judecă şi te ceartă oameni care nu te cunosc, toţi îşi dau cu părerea şi jignesc.

- Cît ai jucat în Polonia nu ţi s-a întîmplat aşa ceva?
- Acolo nu există jigniri şi, chiar dacă nu ne convine, adevărul e că sîntem la 30 de ani distanţă de Polonia. Eu accept critica pur fotbalistică, dar nu şi jignirile. Uite, spre exemplu, e o emisiune la Antena 1 de slăbit. M-am întîlnit la sala de forţă cu un tip de 200 de kilograme care participa la acea emisiune şi acesta a început să mă certe pentru cum apăr. M-a pufnit rîsul cînd l-am văzut, dar am luat-o ca atare. Am acceptat ce mi-a zis, dar nu pot accepta să fiu jignit!

- Eşti tipul care se răzbună pe cei care îl atacă?
- Nu sînt răzbunător, dar nu iert, iar acea persoană care m-a jignit nu mai există pentru mine. Iertarea e apanajul oamenilor slabi. Dacă apăr prost, trimite-mă la echipa a 2-a, a 7-a, reziliem contractul, spune-mi că sînt cel mai slab portar din istoria lui Dinamo sau a fotbalului românesc, dar nu-mi jigni familia!


"De ce să-ţi ataci propriul jucător?"


- De ce crezi că tot mai mulţi conducători critică fotbaliştii?
- Eu nu-i înţeleg pe cei care îşi atacă propriii jucători. Nu înţeleg de ce atunci cînd trebuie să fii ajutat din interior, ţi se dă în cap. Greşeli se fac în orice meserie, iar în loc să-l ajuţi pe fotbalist în momentele grele, îl distrugi! N-am văzut aşa ceva în viaţa mea! Dar sînt şi conducători care îşi apără echipa, iar alţii apar cu declaraţii şi spun că anumiţi jucători n-au valoare de Steaua, de Dinamo, de Bistriţa. Păi, de ce l-ai mai transferat dacă nu e bun?

- Crezi că voi, portarii, sînteţi mai expuşi greşelii decît restul fotbaliştilor?
- Da, pentru că se vede orice greşeală cînd iei gol. Uite, de exemplu, am făcut o greşeală cu Craiova. Am respins un şut în faţă, iar Dina a şutat peste poartă, dar nu s-a văzut pentru că n-am luat gol. Dacă intra, nici nu vreau să mă gîndesc ce urma! Vreau să spun că lumea care ne critică nu face o analiză obiectivă. Spunea cineva că noi, fotbaliştii, trebuie să nu mai fim aşa sensibili. Păi, una e să critici şi alta e să mă faci gunoi!


"După Cluj mi s-a cerut capul!"


- Cum ai reuşit să treci peste perioada asta grea?
- Păi, nu vezi că n-am trecut? Sînt frustrat de ce s-a întîmplat, nu mă aşteptam sa fiu jignit în asemenea hal.

- De ce nu ai răspuns tuturor jignirilor şi ai preferat să intri în silenzio-stampa?
- Mi-era foarte uşor să ies şi să jignesc şi eu. Şi cu ce aş fi fost mai bun decît ei? În România se aşteaptă orice declaraţie ca să fii încadrat la lezarea clubului şi să fii amendat.

- Cum ai caracteriza relaţia cu Ioan Andone faţă de ceilalţi antrenori cu care ai lucrat?
- Discutăm foarte puţin, dar Andone mă lasă în pace. Cînd s-a schimbat antrenorul, avînd în vedere ce se întîmplase, nu am crezut că voi mai juca vreodată pentru Dinamo! Prefer ca Ando să mă trimită la echipa a doua fără explicaţii, decît să vină unul care să mă înjure. Nu-l flatez, nu-l perii, că nu mi-e felul, dar îl respect foarte mult, nu mi-a zis nici măcar: "Dă-te mai încolo!". Asta nu înseamnă că dacă are ceva să-mi reproşeze nu o face, dar faţă în faţă. Alţii, după meciul cu Cluj, începuseră: "Omorîţi-l, tăiaţi-i capul!".

- Dinamo s-a calificat în semifinalele Cupei şi datorită penalty-urilor apărate de tine. Tu ce secret ai?
- Cine zice că ştie unde bat adversarii la penalty-uri minte frumos! (rîde) Ca să par şi eu studios, îţi pot spune că mă uit la cum se învîrte rotula, la degetul mic de la mîna dreaptă şi la talie! (rîde cu poftă)


"Colegii rîd de mine că mănînc fulgi cu lapte!"


- Chiar nu-ţi urmăreşti adversarul cînd pune mingea la punctul cu var?
- Ba da. Mă uit la picior şi la poziţia corpului. Dar dacă e fotbalist şi-mi schimbă direcţia din gleznă, ce fac? Am halit-o şi m-am dus aiurea!

- Exersezi la antrenamente loviturile de pedeapsă?
- Cred că în cariera mea am sute de mii de penalty-uri exersate după antrenamente. Întreabă-i pe Mara, Claudiu Niculescu, Daniel Niculae, Bratu, Dănciulescu sau Marius Niculae cîte pariuri au pierdut!

- Pierzătorul trebuia să dea o Cola, nu?
- (rîde) Păi, Claudiu Niculescu şi acum mai are datorii la mine, nici nu mai ştiu cîte cutii de Cola, dar trebuie să-şi vîndă casa din Pipera sau maşina ca să se achite!

- Dar te-ai gîndit vreodată să adopţi strategia lui Dudek din finala Champions League, Liverpool - AC Milan, decisă la penalty-uri ?
- Eu ştiu că nu ai voie să ieşi un metru din poartă, dar pe linia porţii poţi să faci şi break-dance!

- Spune-mi despre porecla ta din vestiar: Rambo!
- Ce să spun eu? Întrebaţi-i pe colegi.

- Dar care e secretul pentru forma ta fizică de invidiat?
- Evit anumite mîncăruri, iar alcool nu prea beau. Suma viciilor rămîne constantă însă! (face cu ochiul) Trag de fiare, îmi place să merg la sală, acest lucru mă ajută mult şi profesional. De meniu nu mai zic nimic că dacă aude Mărgăritescu, iar se ia cu mîinile de cap şi-mi zice: "Băi Ema, iar mănînci fulgi cu lapte?".


"Am momente cînd nu deosebesc lumina soarelui de cea de neon!"


- Nu eşti un obişnuit al ziarelor de scandal...
- Pentru că eu nu ies nopţile în oraş şi serios îţi spun că nu ştiu unde e clubul ăla celebru, Bamboo!

- Să înţeleg că nu îţi place viaţa de noapte şi eşti un tip mai liniştit...
- Îmi place viaţa, cui nu-i place?, dar asta în vacanţe. Atunci am zile cînd nu ştiu care e lumina soarelui şi care e cea de la neon!

- E frustrant pentru tine că de cîte ori ai avut perioade bune nu ai fost pe lista selecţionerului?
- Pe fiica mea o cheamă Sara Maria şi-mi cere tot timpul "cioco",  "bobo" şi Thomas şi prietenii. Mintea mea e prea ocupată şi nu-mi permit să o încarc cu alte probleme aiurea.

- De ce crezi că sînt aceste fluctuaţii în jocul lui Dinamo din acest sezon?
- Nu pot să-mi explic şi e o frustrare maximă. Egalul cu Craiova m-a supărat rău de tot, nici după ce am pierdut cu Galaţiul acasă n-am fost aşa de afectat. Muncim mult la antrenament, dăm maximum zi de zi, dar nu ne explicăm de ce se întîmplă asta.

- Dar problemele din defensivă cînd le rezolvaţi?
- Crezi că mie îmi face plăcere să văd cîte goluri luăm? Dacă aş şti ce să facem şi cum să eliminăm momentele de letargie, aş spune.

- Dar vorbiţi între voi în apărare?
- Moţi ţine foarte bine linia defensivă şi ţipă, Grigore la fel, eu la fel. Uite, la Bistriţa, prin minutul 70, avusese Gloria vreo două ocazii şi Grigore se uită la mine şi ţipă: "Ema, vorbeşte, că ne călăresc ăştia!". Mi-a plăcut atitudinea lui.


"Am suferit cînd m-a dat afară Lucescu"


- Care a fost cel mai greu moment din sezonul trecut?
- Golul luat la Cluj, cînd am scăpat mingea şi a egalat Culio. Orice portar din lume ar fi fost supărat, afectat după acea fază din minutul 89. S-au pierdut şi bani mulţi atunci. Cine zice că n-ar fi fost afectat e nesimţit! Atitudinea colegilor a fost incredibilă, toţi s-au purtat admirabil cu mine şi m-au susţinut. De la Niculescu şi Boştină pînă la Adrian Cristea, cu care nu prea aveam eu treabă!

- Şi cel mai urît moment al carierei?
- Cînd mi-am rupt umărul, pentru că a venit după o serie de evenimente negative pentru mine. Apoi cînd m-a dat Lucescu junior afară de la Rapid fără explicaţii. Nu ştiu de ce, nu m-am interesat, pentru că pînă la urmă mi-a făcut un bine. Apoi, acel meci cu Anderlecht, cînd eram la Rapid. La cum au început belgienii repriza a doua atunci, nici dacă jucam în 15 nu puteam ţine de rezultat!

- Cît de mult contează jocul de picior pentru un portar?
- (rîde) Păi, dacă ştiam cu mingea, nu mai eram portar, ci poate mijlocaş la construcţie! Mă chinui şi eu să dau în ea, uneori îmi iese, alteori nu. Olandezii au o şcoală de portari bună la jocul de picior, dar pe nemţi i-ai văzut vreodată, în afară de Butt, să dea bine în ea? Păi, Neuer dă cîte un "lopătar" cîteodată... Să ştii că degajările sînt foarte importante, pot fi uneori pase de gol, am şi eu vreo două-trei de cînd joc.


"Avem stadion urît"


- De ce crezi că nu vin suporterii la stadion?
- Cred că lipsa trofeelor e un motiv. Alt motiv e stadionul, care e urît. Uite, cînd jucam în Polonia, la un meci erau minus 15 grade. În tribune erau 15.000 de oameni, capacitatea stadionului era de 23.0000, iar toţi de acolo erau supăraţi că nu a venit lumea! La noi, în zilele bune sînt 1.000 de suporteri.

- E frustrant să joci cu tribunele goale?
- Singurul atu pentru mine e că îi aud mai bine pe coechipieri, în rest numai aspecte negative!

- Care ţi s-au părut cei mai periculoşi adversari în acest sezon?
- De Zerbi o perpeleşte bine cu stîngul, iar la centrările bătute de el e groasă. Bjelanovici ştie bine jocul, se demarcă mereu şi e imprevizibil. Peralta e un pasator bun, iar Bogdan Stancu se vede că are calitate! Cam ăştia.

- De ce ai ales Dinamo cînd ai revenit în ţară?
- Fii atent, notează! Stelea - Mihăescu, Rednic, Andone, Klein - Sabău, Lupu, Lupescu, Mateuţ - Răducioiu, Vaişcovici. Asta e echipa care a bătut Steaua cu 3-0 în Ghencea. Dacă mă întrebi formaţia de anul trecut, cînd am învins cu 1-0 în Ghencea, nu o mai ştiu. Doar că a dat Gabi Tamaş gol!


"M-am săturat să fiu semifinalist. Mereu am ieşit din Cupă aşa, vreau să cîştig un trofeu cu Dinamo. Mor de ciudă că am pierdut campionatul la limită şi n-am cîştigat nimic aici!"
Emilian Dolha, portar Dinamo

"Ion Manu mă ajută mult şi mi-e alături. Mi-a fost mai greu pînă m-am obişnuit cu el. Fiind un tip cu un simţ al umorului dezvoltat, mi-era greu să-mi dau seama cînd glumeşte şi cînd e serios"
Emilian Dolha, portar Dinamo

"Cu cine să cîştigăm, cu gunoiul ăla? Dolha ne-a mîncat campionatul, la orice minge tremura inima în mine. Campionatul îl pierdem din cauza lui"
Vasile Turcu, declaraţie dată după Urziceni - Dinamo (4-4)


10 meciuri a jucat Emilian Dolha în acest sezon pentru Dinamo, în Liga 1 şi Cupa României

126.000 de euro este salariul anual al lui Dolha în Ştefan cel Mare, el fiind redus cu 30% la începutul lui 2010

Emilian Dolha rupe tăcerea şi prezintă, pentru prima dată, infernul prin care a trecut în 2010

Portarul de 31 de ani povesteşte suferinţa sa după ce a gafat la Cluj şi cu Unirea Urziceni şi cît de tare l-au afectat jignirile din primăvară

Luna martie a lui 2010 i-a schimbat viaţa lui Emilian Dolha. Cu CFR (2-2) a scăpat mingea pe finalul meciului şi i-a facilitat lui Culio să aducă egalarea ardelenilor, apoi, la două săptămîni distanţă, s-a accidentat grav la umăr împotriva Urziceniului (4-4). Jignirile lui Vasile Turcu l-au determinat pe goalkeeper să intre în silenzio-stampa vreme de 8 luni. Acum, Ema se destăinuie cititorilor Gazetei într-un interviu savuros.

- Ema, cum a fost perioada în care erai accidentat şi criticat dur de Vasile Turcu?
- Cum să fie? Grea rău, a fost meciul ăla cu Unirea Urziceni, apoi accidentarea... (oftează) Au fost opinii că nu-s accidentat, că mă prefac, îţi dai seama prin ce am trecut! M-am închis în mine, m-am retras, pentru că s-au vorbit prostii. Te judecă şi te ceartă oameni care nu te cunosc, toţi îşi dau cu părerea şi jignesc.

- Cît ai jucat în Polonia nu ţi s-a întîmplat aşa ceva?
- Acolo nu există jigniri şi, chiar dacă nu ne convine, adevărul e că sîntem la 30 de ani distanţă de Polonia. Eu accept critica pur fotbalistică, dar nu şi jignirile. Uite, spre exemplu, e o emisiune la Antena 1 de slăbit. M-am întîlnit la sala de forţă cu un tip de 200 de kilograme care participa la acea emisiune şi acesta a început să mă certe pentru cum apăr. M-a pufnit rîsul cînd l-am văzut, dar am luat-o ca atare. Am acceptat ce mi-a zis, dar nu pot accepta să fiu jignit!

- Eşti tipul care se răzbună pe cei care îl atacă?
- Nu sînt răzbunător, dar nu iert, iar acea persoană care m-a jignit nu mai există pentru mine. Iertarea e apanajul oamenilor slabi. Dacă apăr prost, trimite-mă la echipa a 2-a, a 7-a, reziliem contractul, spune-mi că sînt cel mai slab portar din istoria lui Dinamo sau a fotbalului românesc, dar nu-mi jigni familia!

"De ce să-ţi ataci propriul jucător?"

- De ce crezi că tot mai mulţi conducători critică fotbaliştii?
- Eu nu-i înţeleg pe cei care îşi atacă propriii jucători. Nu înţeleg de ce atunci cînd trebuie să fii ajutat din interior, ţi se dă în cap. Greşeli se fac în orice meserie, iar în loc să-l ajuţi pe fotbalist în momentele grele, îl distrugi! N-am văzut aşa ceva în viaţa mea! Dar sînt şi conducători care îşi apără echipa, iar alţii apar cu declaraţii şi spun că anumiţi jucători n-au valoare de Steaua, de Dinamo, de Bistriţa. Păi, de ce l-ai mai transferat dacă nu e bun?

- Crezi că voi, portarii, sînteţi mai expuşi greşelii decît restul fotbaliştilor?
- Da, pentru că se vede orice greşeală cînd iei gol. Uite, de exemplu, am făcut o greşeală cu Craiova. Am respins un şut în faţă, iar Dina a şutat peste poartă, dar nu s-a văzut pentru că n-am luat gol. Dacă intra, nici nu vreau să mă gîndesc ce urma! Vreau să spun că lumea care ne critică nu face o analiză obiectivă. Spunea cineva că noi, fotbaliştii, trebuie să nu mai fim aşa sensibili. Păi, una e să critici şi alta e să mă faci gunoi!

"După Cluj mi s-a cerut capul!"

- Cum ai reuşit să treci peste perioada asta grea?
- Păi, nu vezi că n-am trecut? Sînt frustrat de ce s-a întîmplat, nu mă aşteptam sa fiu jignit în asemenea hal.

- De ce nu ai răspuns tuturor jignirilor şi ai preferat să intri în silenzio-stampa?
- Mi-era foarte uşor să ies şi să jignesc şi eu. Şi cu ce aş fi fost mai bun decît ei? În România se aşteaptă orice declaraţie ca să fii încadrat la lezarea clubului şi să fii amendat.

- Cum ai caracteriza relaţia cu Ioan Andone faţă de ceilalţi antrenori cu care ai lucrat?
- Discutăm foarte puţin, dar Andone mă lasă în pace. Cînd s-a schimbat antrenorul, avînd în vedere ce se întîmplase, nu am crezut că voi mai juca vreodată pentru Dinamo! Prefer ca Ando să mă trimită la echipa a doua fără explicaţii, decît să vină unul care să mă înjure. Nu-l flatez, nu-l perii, că nu mi-e felul, dar îl respect foarte mult, nu mi-a zis nici măcar: "Dă-te mai încolo!". Asta nu înseamnă că dacă are ceva să-mi reproşeze nu o face, dar faţă în faţă. Alţii, după meciul cu Cluj, începuseră: "Omorîţi-l, tăiaţi-i capul!".

- Dinamo s-a calificat în semifinalele Cupei şi datorită penalty-urilor apărate de tine. Tu ce secret ai?
- Cine zice că ştie unde bat adversarii la penalty-uri minte frumos! (rîde) Ca să par şi eu studios, îţi pot spune că mă uit la cum se învîrte rotula, la degetul mic de la mîna dreaptă şi la talie! (rîde cu poftă)

"Colegii rîd de mine că mănînc fulgi cu lapte!"

- Chiar nu-ţi urmăreşti adversarul cînd pune mingea la punctul cu var?
- Ba da. Mă uit la picior şi la poziţia corpului. Dar dacă e fotbalist şi-mi schimbă direcţia din gleznă, ce fac? Am halit-o şi m-am dus aiurea!

- Exersezi la antrenamente loviturile de pedeapsă?
- Cred că în cariera mea am sute de mii de penalty-uri exersate după antrenamente. Întreabă-i pe Mara, Claudiu Niculescu, Daniel Niculae, Bratu, Dănciulescu sau Marius Niculae cîte pariuri au pierdut!

- Pierzătorul trebuia să dea o Cola, nu?
- (rîde) Păi, Claudiu Niculescu şi acum mai are datorii la mine, nici nu mai ştiu cîte cutii de Cola, dar trebuie să-şi vîndă casa din Pipera sau maşina ca să se achite!

- Dar te-ai gîndit vreodată să adopţi strategia lui Dudek din finala Champions League, Liverpool - AC Milan, decisă la penalty-uri ?
- Eu ştiu că nu ai voie să ieşi un metru din poartă, dar pe linia porţii poţi să faci şi break-dance!

- Spune-mi despre porecla ta din vestiar: Rambo!
- Ce să spun eu? Întrebaţi-i pe colegi.

- Dar care e secretul pentru forma ta fizică de invidiat?
- Evit anumite mîncăruri, iar alcool nu prea beau. Suma viciilor rămîne constantă însă! (face cu ochiul) Trag de fiare, îmi place să merg la sală, acest lucru mă ajută mult şi profesional. De meniu nu mai zic nimic că dacă aude Mărgăritescu, iar se ia cu mîinile de cap şi-mi zice: "Băi Ema, iar mănînci fulgi cu lapte?".

"Am momente cînd nu deosebesc lumina soarelui de cea de neon!"

- Nu eşti un obişnuit al ziarelor de scandal...
- Pentru că eu nu ies nopţile în oraş şi serios îţi spun că nu ştiu unde e clubul ăla celebru, Bamboo!

- Să înţeleg că nu îţi place viaţa de noapte şi eşti un tip mai liniştit...
- Îmi place viaţa, cui nu-i place?, dar asta în vacanţe. Atunci am zile cînd nu ştiu care e lumina soarelui şi care e cea de la neon!

- E frustrant pentru tine că de cîte ori ai avut perioade bune nu ai fost pe lista selecţionerului?
- Pe fiica mea o cheamă Sara Maria şi-mi cere tot timpul "cioco",  "bobo" şi Thomas şi prietenii. Mintea mea e prea ocupată şi nu-mi permit să o încarc cu alte probleme aiurea.

- De ce crezi că sînt aceste fluctuaţii în jocul lui Dinamo din acest sezon?
- Nu pot să-mi explic şi e o frustrare maximă. Egalul cu Craiova m-a supărat rău de tot, nici după ce am pierdut cu Galaţiul acasă n-am fost aşa de afectat. Muncim mult la antrenament, dăm maximum zi de zi, dar nu ne explicăm de ce se întîmplă asta.

- Dar problemele din defensivă cînd le rezolvaţi?
- Crezi că mie îmi face plăcere să văd cîte goluri luăm? Dacă aş şti ce să facem şi cum să eliminăm momentele de letargie, aş spune.

- Dar vorbiţi între voi în apărare?
- Moţi ţine foarte bine linia defensivă şi ţipă, Grigore la fel, eu la fel. Uite, la Bistriţa, prin minutul 70, avusese Gloria vreo două ocazii şi Grigore se uită la mine şi ţipă: "Ema, vorbeşte, că ne călăresc ăştia!". Mi-a plăcut atitudinea lui.

"Am suferit cînd m-a dat afară Lucescu"

- Care a fost cel mai greu moment din sezonul trecut?
- Golul luat la Cluj, cînd am scăpat mingea şi a egalat Culio. Orice portar din lume ar fi fost supărat, afectat după acea fază din minutul 89. S-au pierdut şi bani mulţi atunci. Cine zice că n-ar fi fost afectat e nesimţit! Atitudinea colegilor a fost incredibilă, toţi s-au purtat admirabil cu mine şi m-au susţinut. De la Niculescu şi Boştină pînă la Adrian Cristea, cu care nu prea aveam eu treabă!

- Şi cel mai urît moment al carierei?
- Cînd mi-am rupt umărul, pentru că a venit după o serie de evenimente negative pentru mine. Apoi cînd m-a dat Lucescu junior afară de la Rapid fără explicaţii. Nu ştiu de ce, nu m-am interesat, pentru că pînă la urmă mi-a făcut un bine. Apoi, acel meci cu Anderlecht, cînd eram la Rapid. La cum au început belgienii repriza a doua atunci, nici dacă jucam în 15 nu puteam ţine de rezultat!

- Cît de mult contează jocul de picior pentru un portar?
- (rîde) Păi, dacă ştiam cu mingea, nu mai eram portar, ci poate mijlocaş la construcţie! Mă chinui şi eu să dau în ea, uneori îmi iese, alteori nu. Olandezii au o şcoală de portari bună la jocul de picior, dar pe nemţi i-ai văzut vreodată, în afară de Butt, să dea bine în ea? Păi, Neuer dă cîte un "lopătar" cîteodată... Să ştii că degajările sînt foarte importante, pot fi uneori pase de gol, am şi eu vreo două-trei de cînd joc.

"Avem stadion urît"

- De ce crezi că nu vin suporterii la stadion?
- Cred că lipsa trofeelor e un motiv. Alt motiv e stadionul, care e urît. Uite, cînd jucam în Polonia, la un meci erau minus 15 grade. În tribune erau 15.000 de oameni, capacitatea stadionului era de 23.0000, iar toţi de acolo erau supăraţi că nu a venit lumea! La noi, în zilele bune sînt 1.000 de suporteri.

- E frustrant să joci cu tribunele goale?
- Singurul atu pentru mine e că îi aud mai bine pe coechipieri, în rest numai aspecte negative!

- Care ţi s-au părut cei mai periculoşi adversari în acest sezon?
- De Zerbi o perpeleşte bine cu stîngul, iar la centrările bătute de el e groasă. Bjelanovici ştie bine jocul, se demarcă mereu şi e imprevizibil. Peralta e un pasator bun, iar Bogdan Stancu se vede că are calitate! Cam ăştia.

- De ce ai ales Dinamo cînd ai revenit în ţară?
- Fii atent, notează! Stelea - Mihăescu, Rednic, Andone, Klein - Sabău, Lupu, Lupescu, Mateuţ - Răducioiu, Vaişcovici. Asta e echipa care a bătut Steaua cu 3-0 în Ghencea. Dacă mă întrebi formaţia de anul trecut, cînd am învins cu 1-0 în Ghencea, nu o mai ştiu. Doar că a dat Gabi Tamaş gol!

"M-am săturat să fiu semifinalist. Mereu am ieşit din Cupă aşa, vreau să cîştig un trofeu cu Dinamo. Mor de ciudă că am pierdut campionatul la limită şi n-am cîştigat nimic aici!"
Emilian Dolha, portar Dinamo

"Ion Manu mă ajută mult şi mi-e alături. Mi-a fost mai greu pînă m-am obişnuit cu el. Fiind un tip cu un simţ al umorului dezvoltat, mi-era greu să-mi dau seama cînd glumeşte şi cînd e serios"
Emilian Dolha, portar Dinamo

"Cu cine să cîştigăm, cu gunoiul ăla? Dolha ne-a mîncat campionatul, la orice minge tremura inima în mine. Campionatul îl pierdem din cauza lui"
Vasile Turcu, declaraţie dată după Urziceni - Dinamo (4-4)

10 meciuri a jucat Emilian Dolha în acest sezon pentru Dinamo, în Liga 1 şi Cupa României

126.000 de euro este salariul anual al lui Dolha în Ştefan cel Mare, el fiind redus cu 30% la începutul lui 2010

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (13)
reddm
reddm  •  22 Noiembrie 2010, 21:38

tot un potar slab ramai, te-ai nascut talent si vei ,,murii" speranta......nu meriti niciun gram de respect ti-ai batut joc de munca multora la Dinamo, gand puteai sa renunti te tine-ai tare, dar tot degeaba......nu esti pentru echipa asta, la fel ca multi alti, mai ales cei din aparare, sunteti o rusine in istoria echipei.

simina15
simina15  •  22 Noiembrie 2010, 13:25

Tin cu Steaua dar acest om este deosebit! Bafta multa Emilian!!! Tu esti un exemplu de ''ASA DA'' pentru toti mitocanii din fotbalul romanesc! ar fi frumos sa citeasca si ei acest interviu..sa se uite in oglinda si sa isi dea doua randuri de palme!!! MULT NOROC

gery76
gery76  •  22 Noiembrie 2010, 12:51

Baiat de treaba in general dar este unul dintre cei mai labili psihic portari romani din ultimii 20 de ani.Va dati seama cat de slab portar a fost Razvan 05 Lucescu daca Dolha l-a scos din poarta Rapidului ,iar increzutul puradel s-a razbunat si l-a dat afara din lot.Oricum nu cred ca vor trece mai mult de 2-3 etape pana cand vom vedea o noua ''opera''marca Dolha.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează