FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Interviu cu cel mai apreciat fundaș al "câinilor" din ultimii ani: "Am reprezentat Dinamo în Champions League"

FOTO: Cristi Preda
FOTO: Cristi Preda

Articol de - Publicat duminica, 11 decembrie 2016 10:01

Miha Mevlja n-a uitat de Dinamo. Fostul căpitan al roș-albilor a revenit pentru trei zile în România, pentru a-și revedea colegii și a urmări live meciul de aseară cu ASA, profitând de primele sale zile libere de când a semnat cu FC Rostov.

Slovenul de 26 de ani a povestit pentru Gazeta Sporturilor ce impresie i-a făcut campionatul din Rusia, dar, mai ales, faptul că a jucat în grupele Champions League, acolo unde a fost integralist. 

-Miha, cum a fost să mergi de la Dinamo direct în grupele Champions League cu Rostov? Și într-o grupă cu Bayern și cu Atletico.
- Poate că vă așteptați la cuvinte pompoase, dar, realist vorbind, nu ai timp prea mult să savurezi momentul. Pregătești meciul, ești concentrat, apoi ai puțin timp să realizezi unde ești, nu prea mult fiindcă începe meciul. Și atunci a zburat tot. Ești focusat pe fotbal. Alergi și stai cu ochii pe adversar, se termină partida, după care încerci să te odihnești fiindcă ai altă partidă. De când am ajuns la Rostov, în septembrie, acum, la București, am primele zile libere. Am avut meciuri din 3 în 3 zile, nu știu mai nimic din oraș, doar fotbal și fotbal.

- De ce te-ai întors în București?
- Aveam o datorie morală, față de mine însumi, mai întâi. Am plecat fără să-mi iau la revedere de la colegii care m-au ajutat să cresc în carieră. Fără ei, fără Dinamo, fără susținerea și moralul fanilor, poate nu aș fi ajuns în Champions League. Sunt recunoscător românilor și cred că am reprezentat și pe Dinamo în acea competiție. M-am simțit bine să-mi revăd foștii colegi, mulți prieteni, am vrut să văd și live un meci. O să mai revin în România atunci când voi avea timp liber.

- Ce impresie îți lasă echipa?
- Am urmărit parcursul "câinilor". Întotdeauna e loc de mai bine. Se pune multă presiune pe echipă, eu cred că cel mai mult din România!, e părerea mea, jucătorii ar trebui să fie cu gândul doar la fotbal, nu la alte vorbe. Să ajungă în play-off, apoi orice e posibil. Titlul? În play-off se poate întâmpla orice.

"Bucureștiul mi-a rămas în suflet. Am vizitat Piața de Crăciun, m-am plimbat cu iubita în parc. Eu sunt genul liniștit, să stau să savurez o cafeluță, probabil, am stilul italian, fiindcă în Slovenia stau la un sfert de oră de Trieste" Miha Mevlja

Interviul integral poate fi citit în ediția tipărită a ziarului sau pe paltforma Gazeta Digitală

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (9)
guyencea
guyencea  •  11 Decembrie 2016, 14:12

bravo Mevlja!! Iti plac lucrurile normale din Bucuresti. Dinamo, suporterii, Bucurestiul...!! Cand o iei spre Pipera incepe mizeria si mitocania fcsbista....

guyencea
guyencea  •  11 Decembrie 2016, 14:10

la fcsbeaua RUSINEA EUROPE nu vrea nimeni sa joace....

guyencea
guyencea  •  11 Decembrie 2016, 14:09

fcsbeaua mizeria blatista din Romania nu incape in aceasta ecuatie....

Vezi toate comentariile (9)
Comentează