FOTBAL  »  Superliga  »  UNIVERSITATEA CRAIOVA-STEAUA, ASTĂZI, 20:30 DIGISPORT, LIVETEXT GSP.RO

EXCLUSIV ONLINE » Verdeş, eroul ultimei victorii a Craiovei cu Steaua » "Muşcaţi din ei ca din praz, nu lăsaţi nimic în urmă!"

Bobi Verdeş a fost eroul meciului Universitatea Craiova-Steaua din 2002, 3-1
Bobi Verdeş a fost eroul meciului Universitatea Craiova-Steaua din 2002, 3-1

Articol de - Publicat duminica, 27 februarie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 27 februarie 2011 13:49

Bobi Verdeş, 30 de ani, rămîne personajul principal al ultimei victorii a Universităţii Craiova în faţa Stelei, succes obţinut în septembrie 2002, cînd atacantul a marcat două dintre cele 3 goluri ale oltenilor. Atunci, ceea ce mai rămăsese din Ştiinţa, după plecarea a 12 jucători la Dinamo!, a învins cu 3-1 formaţia din Ghencea.

A fost, poate, ultima dată cînd "juveţii" s-au bucurat şi-au celebrat cum se cuvine, întrucît Universitatea era pe primul loc. Astăzi, pentru GSP.ro, Verdeş a rememorat cîteva momente legate de acea partidă, meciul vieţii lui. Acum, Bobi joacă în Seria C3 la Chindia Tîrgovişte, cu care speră să promoveze la vară, mai ales că echipa este pe primul loc, iar olteanul din Severin a marcat 7 goluri pentru dîmboviţeni. Va trebui însă ca FRF să scoată Tîrgoviştea de pe lista echipelor care nu au dreptul să promoveze.

- Bobi, care sînt primele amintiri ce-ţi vin în minte cînd te gîndeşti la meciul Universitatea Craiova - Steaua 3-1 din septembrie 2002?
- Ar fi golurile mele, le revăd în cap acum, apoi faptul că am ieşit cu echipa la plimbare, înaintea meciului, undeva în jurul orei 11:00, iar jumătate din stadion era deja plin! Mi-a rămas în minte faptul că la acea partidă au fost în tribune 30.000 de oameni, claie peste grămadă, iar 20.000 au rămas pe afară, la porţile arenei.

"Aveam turboreacţie pe vremea aia"
- Pare uşor ireal în acest moment.
- Poate greşesc eu, dar era o emulaţie fantastică. Probabil nu mai fusese atîta lume la stadion de pe vremea ultimului titlu sau de cînd era Craiova Maxima. În septembrie 2002, dacă-mi aduc bine aminte, jucam împotriva Stelei după o victorie acasă cu Astra, bătusem la Bacău, iar cu succesul în faţa «militarilor» eram pe primul loc. Ce vremuri!
- Cum au fost golurile tale?
- Superbe! Pe vremea aia aveam turboreactor, am înscris în viteză. Mă mişcam repede, aveam şi 22 de ani... La primul gol mi-a pasat Luţu, printre Rădoi şi Miu, iar eu am trimis mingea la colţ. Martin Tudor n-a avut ce face, decît s-o scoată din aţe. La 2-1 pentru noi, în ultimele minute ale meciului, mi-a pasat Vlădoiu şi i-am dat-o printre picioare portarului stelist.
- După aceea ce s-a întîmplat?
- Eu eram şi puştan, m-a impresionat atmosfera de pe stadion, ceea ce a urmat la vestiare. Era ca un vis, care nu se va mai repeta din păcate. Dar trăiesc cu amintirea aia. Ştiu că am fost cu toţi băieţii la restaurant după aia şi ne-au aşteptat muzicanţii cu fanfara, ne-au întîmpinat ca pe nişte eroi.

"Parcă văd că se termină 1-1"
- Ce diferenţă este echipa voastră de atunci şi cea de acum?
- Nu e frumos să faci astfel de comparaţii, tot ceea ce-mi doresc este ca Ştiinţa să bată Steaua ca să nu mai fie nevoie şi la anul să mă suni să faci interviu cu mine. Că de 9 ani ai noştri n-au mai învins pe Steaua, iar Steaua nu o fi Barcelona!
- Ce-ai vrea să se întîmple diseară?
- Patriotic, olteneşte, îmi doresc să bată Ştiinţa, dar parcă văd că se termină egal, 1-1. Mi-aş dori mult să înscrie bunul meu prieten Dorel Stoica, ar merita, este un fotbalist şi un om de caracter.

"Steaua 2002 lua campionatul acum fluierînd"
- Dar ce diferenţe sînt între Steaua de atunci şi cea de acum?
- În 2002 aveau supernume pentru România în echipă: Rădoi, Miu, Claudiu Răducanu, Aliuţă, Boştină, Pompiliu Stoica, Florentin Dumitru, cred că era şi Falemi. Echipa aia lua titlul acum fluierînd.
- Eraţi pe primul loc la acel moment, ce s-a întîmplat cu voi de-aţi căzut?
- Lipsa rezultatelor. N-a fost să fie, nu ştiţi cum e la olteni, că se alege prafu' cînd ţi-e lumea mai dragă şi după marile victorii?! Ăştia sîntem, nici nu sîntem uniţi, facem minuni, apoi pierdem cu neica-nimeni...
- Ce-ar trebui să facă Universitatea să învingă diseară?
- Să alerge mîncînd pămîntul! Băieţii să aibă ambiţie olteni, să muşte din stelişti ca din praz. E păcat de Dumnezeu să nu învingem Steaua.


A ratat un transfer la Rapid
Septembrie 2002 era un moment prielnic pentru cariera lui Verdeş. Învinsese Steaua, era în atenţia echipei naţionale, chiar ajunsese la un acord cu Rapid Bucureşti, care urma să cîştige acea ediţie de campionat. "Nu mi-a părut şi nu-mi pare rău că nu am plecat cu tot lotul de 12 fotbalişti la Dinamo, mai înainte, totul ţine de destin. Cu Rapid a căzut înţelegerea nu din cauza mea. Aşa mi-a fost scris! După ce-am dat două goluri cu Steaua, Emil Săndoi m-a ţinut rezervă următorul meci, dar nu-s supărat nici pe el. Sînt chestii în viaţă care nu ţin de tine, dar întotdeauna voi fi eroul acelei victorii memorabile cu Steaua", a mai spus Bobi.

9 goluri în 30 de meciuri a marcat Verdeş pentru Universitatea Craiova

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (9)
gicu_de_la_scularie
gicu_de_la_scularie  •  27 Februarie 2011, 16:22

alearga boby :)))))))))) hahahahha

star01
star01  •  27 Februarie 2011, 16:03

"mare fotbalist" verdes asta....mai bine tacea,unde l-ati gasit ascuns?....cat despre"muscati din ei ca din praz"....O MUSCATI!!!

calin_bluelion
calin_bluelion  •  27 Februarie 2011, 15:41

NE-AI FACUT TARE FERICITI IN 2002, DRAGA VERDES!!!MULTA BAFTA SI SANATATE!!!FORZA STINTA!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează