FOTBAL  »  Superliga  »  FC ARGEȘ

FC Argeș insistă că va rămâne în Liga 1: „Câștigăm la TAS! Nu avem nimic cu Dinamo”

Pe teren, FC Argeș a pierdut cu Dinamo, 5-8 la general // foto: GSP
Pe teren, FC Argeș a pierdut cu Dinamo, 5-8 la general // foto: GSP

Articol de - Publicat vineri, 09 iunie 2023 09:04 / Actualizat vineri, 09 iunie 2023 09:58

FC Argeș nu renunță la planul de a contesta dreptul de participare în Liga 1 al celor de la Dinamo. Piteștenii, prin vocea sponsorului principal Viorel Tudose, se declară încrezători că vor avea câștig de cauză la TAS și vor rămâne astfel în primul eșalon!

Învinsă de Dinamo în barajul de menținere/promovare în Liga 1, 5-8 la general, FC Argeș revine în „B” după 3 ani de primă ligă.

„M-a tâmpit! O oră m-a omorât” » Marius Șumudică a povestit cum a decurs întâlnirea cu Gică Hagi: „Ia mâncarea, nici nu mai pot să mănânc!”
ANTRENORI
„M-a tâmpit! O oră m-a omorât” » Marius Șumudică a povestit cum a decurs întâlnirea cu Gică Hagi: „Ia mâncarea, nici nu mai pot să mănânc!”

După deznodământul barajului, piteștenii au pus la cale un plan care speră să-i țină în prima ligă, deși pe teren au pierdut acest statut. Ei au cerut retragerea licenței de Liga 1 primită de Dinamo, invocând mai multe presupuse nereguli în dosarul de licențiere.

Deunăzi, sponsorul principal al clubului din Trivale, Viorel Tudose, s-a declarat încrezător că FC Argeș va avea câștig de cauză la TAS. El nu dă înapoi, deși prevede un aviz negativ din partea FRF, prima instanță de judecare a cererii.

FC Argeș insistă că va rămâne în Liga 1: „Câștigăm la TAS! Nu avem nimic cu Dinamo”

„Așteptăm să vedem care este răspunsul Federației, vedem ce putem face. Este o chestiune de nuanță acolo. Eu cred că vom pierde la comisii, dar avem șanse mari să câștigăm la TAS.

Am analizat foarte bine stadiul licenței lui Dinamo și, ca să mergem la TAS, trebuie să fim parte în acest dosar, să vedem ce va răspunde Federația. În contextul actual noi nu putem să mergem la TAS.

Oricum, Federația va trebui să dea un răspuns, pentru că odată cu modificarea planului de reorganizare pentru clubul Dinamo trebuia notificată aici pe legea insolvenței. Este o întrebare cu notificarea comisiei de licențiere. Deci, trebuie să vedem dacă s-a notificat sau nu.

Dinamo a obținut un drept și în speță licența de a evolua în prima ligă în baza unui plan de reorganizare, apoi se merge la judecător pentru a schimba acel plan, când ar trebui să fie notificată comisia de licențiere... Așa scrie la lege.

Acum interpretarea unora este într-un fel, a altora într-un alt fel. Depinde cum vom reuși să gestionăm această parte. Mi-ar fi plăcut să rămânem în Liga 1 pe teren, dar dacă nu am putut pe teren și acesta este un drept al nostru...

Noi nu am calomniat pe nimeni, am cerut comisiei de licențiere să verifice dacă avem sau nu dreptate. Dacă avem dreptate, vedem ce vor considera dânșii că trebuie făcut. Dacă nu avem, asta este, mergem înainte”, a declarat Tudose pentru Jurnalul de Argeș

Viorel Tudose: „Nu este normal!”

„Suntem pregătiți pentru Liga a doua, dar nu este normal ca un club să-și plătească întocmai și la timp datoriile, iar alt club să adune datorii și să fie păsuit printr-o anumită interpretare legislativă.

Nu am nimic cu Dinamo, chiar i-am felicitat și merită toate felicitările noastre. Așa este fair-play pentru modul în care au luptat. 

Că am fost noi cu probleme, asta nu mai contează, adică am pierdut, trebuie să mergem înainte, să recunoaștem victoria adversarului și să încercăm din punct de vedere legislativ ce putem să face. Dacă vom reuși, atunci este un bonus pentru noi, pentru FC Argeș”, a completat sponsorul clubului din Pitești. 

FC Argeș are varianta de a merge la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) în cazul în care FRF îi va refuza cererea de retragere a licenței lui Dinamo. Piteștenii își pun toate speranțele în cugetarea judecătorilor de la Lausanne.

Mai multe știri de actualitate: 

Ovidiu Burcă, detalii neștiute despre doi dintre jucătorii săi: „Abia după aia am aflat! N-am vrut să creez panică, dar mi-am dat seama că ceva nu era în regulă”

Rapid a transferat de la CFR Cluj: „A semnat până în 2025”

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (41)
yellowstone_vs
yellowstone_vs  •  30 Iunie 2023, 01:40
Postat de billwader pe 29 Iunie 2023, 22:32

"la un comentariu ce am scris",really? invatza limba romana.

bah chiar daca stii sa scrii , tot prost esti !!! crezi ca daca esti gazetar postac , tot prost esti :)))))))))))))))))))) ....rasule ..eu scriu in repezeala ...mi se rupe de limba ta romana

billwader
billwader  •  29 Iunie 2023, 22:32
Postat de yellowstone_vs pe 29 Iunie 2023, 16:24

bah tu esti prost rau de tot , raspunzi la un comentariu ce am scris eu acum o luna :))))))))))))))))))))))))))))))))))

"la un comentariu ce am scris",really? invatza limba romana.

yellowstone_vs
yellowstone_vs  •  29 Iunie 2023, 16:24
Postat de billwader pe 28 Iunie 2023, 23:55

atata timp cat se desfiinteaza vitanul tau barzesti,oricare alta echipa poate sa fie in liga 1.

bah tu esti prost rau de tot , raspunzi la un comentariu ce am scris eu acum o luna :))))))))))))))))))))))))))))))))))

Vezi toate comentariile (41)
Comentează