FOTBAL  »  Superliga  »  STADION

Detalii de ultimă oră despre noul stadion care se va face în Liga 1 » Când începe demolarea vechii arene

Articol de , - Publicat sambata, 07 mai 2022 17:48 / Actualizat sambata, 07 mai 2022 17:59

FC Argeș sărbătorește azi 50 de ani de la câștigarea primului titlu din istorie. La eveniment, primarul a vorbit și despre viitorul formației din Liga 1.

Cristian Gentea, primarul din Pitești, a dat detalii despre noua arena ce urmează să fie construită în oraș, dezvăluind că actualul stadion va fi demolat în finalul acestui an.

Episodul 4: Steaua - Barcelona 2-0 » Duckadam n-a fost mare doar la penalty-uri!
ISTORIA LA RAPORT
Episodul 4: Steaua - Barcelona 2-0 » Duckadam n-a fost mare doar la penalty-uri!

Noi detalii despre viitorul stadion de la Pitești

„Suntem alături de sportul argeșean, susținem performanța. Nu facem doar act de prezență în competiții. Vineri am semnat contractul pentru un nou parc sportiv. În plus, am preluat de la Ministerul Sportului toată baza «Nicolae Dobrin». 

Construcția noului stadion e în linie dreaptă. Până la finalul anului va începe demolarea arenei și construirea unui stadion modern”, a spus primarul Gentea. 

Caracteristicile viitorului stadion „Nicolae Dobrin”:

  • sistem de iluminare a fațadei prin tehnologie LED
  • muzeu al clubului + magazin de prezentare al FC Argeș
  • sală de forță de minimum 500 mp
  • două săli pentru saună
  • sală de recuperare
  • cabinet medical
  • cabinet antidoping
  • sală de antrenament multifuncțională

375.942,30 lei fără TVAeste valoarea contractului de proiectare, care va fi finanțat din bugetul local

Într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor, Mihai Foamete, președintele Consiliului Director de la FC Argeș, a vorbit pe larg despre construcția noului stadion de la Pitești, care ar urma să fie gata, cu aproximație, în 2023.

„Chiar dacă lucrurile merg un pic mai domol în România față de alte țări, vă asigur că stadionul se va finaliza. Discuțiile sunt înaintate. S-au semnat documente, s-au semnat autorizații. Cea mai de durată perioadă e cea a actelor și chestiunuilor legate de documente.  Apoi, stadionul se va ridica destul de repede. Cam într-un an și jumătate, doi, sperăm să vorbim de finalizare și să jucăm primul meci pe noul stadion.

Capacitatea va fi în jur de 15.000 de locuri, suficient pentru noi. Va fi o «bijuterie» de stadion! Toate tribunele vor fi acoperite, aproape de teren, vor fi și spații comerciale. Stadionul nu va avea pistă. E aceeași situație ca la Craiova. Pentru a face un nou stadion fără pistă, am fost obligați să găsim o soluție, să realizăm în aceeași bază sportivă un teren de atletism cu pistă. Se va face acest lucru pe un teren aflat în imediata vecinătate a stadionului”, a declarat Mihai Foamete, în exclusivitate pentru GSP.ro. 

VIDEO Remus Vlad, fostul al căpitan al piteștenilor, discurs emoționant la aniversarea a 50 de ani de la titlul cucerit de FC Argeș

Citește și:

Ludovic Orban intervine hotărât în scandalul „FCSB în Ghencea”: „Decizia corectă nu poate fi decât una singură”

Oina înaintea Ligii 1 pe Arcul de Triumf! » Record de asistență la sportul național al României

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (8)
tororosso
tororosso  •  08 Mai 2022, 14:49

La o așa echipă de popândăi și cu o Prepeliță ce a zburat în pom la ce mai este nevoie de un stadion nou ? Va avea acel stadion soarta celor de la Tg.Jiu unde gazonul este plin de păpădii . Stadioane noi și multe, fotbaliști și fotbal ioc la iarmaroc .

88gore88
88gore88  •  07 Mai 2022, 23:09

Cand apare asa din senin câte un nou stadion nici nu știi dacă e bine sau nu pt echipa locala ținând cont ca va trebui sa plătească o chirie (destul de mare) de fiecare data când îl folosește (Ex:Rapid 38.000 euro) ,devenind deja o povara pt echipele cu bugete limitate (gen,Azi, Dinamo nu-si permite sa joace pe Lia Manoliu 20k/meci)...în fine,trăiască nea primaru ca le da cei 5% și directorul consiliului ,Mihai Foamete-(ATENTIE,nume predestinat!) ca le face stadion.Cu toții știm ca aici este posibil sa pasca oile pe ritmuri Champions League.. :)

paolo13
paolo13  •  07 Mai 2022, 19:38

Mai aveți câteva meciuri și va desființați.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează