FOTBAL  »  Superliga  »  FC BOTOȘANI - HERMANNSTADT 2-2

VIDEO + FOTO FC Botoșani - Hermannstadt 2-2 » Remiză spectaculoasă la Botoșani: 4 goluri și două eliminări, la debutul lui Alexa

Articol de , - Publicat luni, 04 septembrie 2023 20:38 / Actualizat luni, 04 septembrie 2023 20:56

FC Botoșani și Hermannstadt au remizat, scor 2-2, într-un meci din etapa a 8-a din SuperLigă.

La debutul pe banca botoșănenilor, Dan Alexa a obținut un punct, după ce echipa sa a fost condusă la pauză, 1-2, iar din minutul 67 a jucat cu un om în minus, până în minutul 90+2 când s-a restabilit egalitatea numerică. 

Meciul a început cu câte ocazie din partea fiecărei echipei. Florescu (10) și Gabi Iancu (13) au ieșit în evidență, dar nu au putut dezgheța tabela. 

După ce Alexa a fost nevoit să-l schimbe pe Mutombo cu Friday (12), FC Botoșani a deschis scorul. Drole a profitat de mingea primită de la Căbuz, la 10 metri de poartă, l-a depășit pe portarul sibienilor și a marcat. Golul a fost validat inițial de arbitrul Chivulete și a fost verificat de VAR, existând suspiciuni de henț. 

După doar 7 minute, Hermannstadt a egalat. Paraschiv a primit o centrare în careu, a preluat și a reluat spectaculos, din voleu. Și la acest gol a intervenit VAR-ul. S-a analizat timp de 7 minute o posibilă poziție de ofsaid, atât la Balaure, care a centrat, cât și la Paraschiv. 

Și s-a păstrat verdictul inițial. În minutul 40, oaspeții au făcut 2-1, după ce o minge respinsă de Friday Adams l-a lovit pe Gabi Iancu și a intrat în poartă. Golul, validat inițial, a fost anulat de VAR. Motivul? Mingea l-a lovit în mână pe Iancu. 

În minutul 45+11, Daniel Paraschiv a făcut dubla. Oroian a centrat în careu, iar Paraschiv a profitat de o neînțelegere între Șeroni și Ducan, marcând cu capul, din 6 metri. 

Imediat după pauză, gazdele au reușit egalarea. Butean a trimis slab o minge către Căbuz. Drole a interceptat balonul, dar a fost blocat de portarul lui Hermannstadt, la marginea careului. Mingea a ajuns la Gabriel David, care a șutat din prima, de la 25 de metri, și a marcat în poarta goală. 

În minutul 67, FC Botoșani a rămas în 10, după ce Andrei Chviulete l-a eliminat pe Drole. 

Atacantul gazdelor a urmărit o minge, a călcat pe ea și a alunecat, ducându-se cu talpa direct pe Dragoș Iancu, care a putut continua ulterior meciul. 

Rămasă în 10, FC Botoșani nu a mai pus presiune, în timp ce oaspeții nu au putut sparge defensiva gazdelor. Până la final, și Hermannstadt a rămas în 10, după ce Sota Mino a văzut al doilea galben, în minutul 90+2.

FINAL » FC Botoșani - Hermannstadt 2-2

FC Botoșani - Hermannstadt, echipe de start

FC Botoșani: Ducan - Mutombo, Pius, Șeroni, Țigănașu - David, Dican, Florescu - NGoma, Drole, Pinson 
Rezerve: Ureche, Creț, Gligor, Dragomir, Mouaddib, Cioiu, Cărăușu, Zabou, Adams 
Antrenor: Dan Alexa

Hermannstadt: Căbuz - Butean, Găman, I.Stoica, Oroain - Jipa, Mino, Alhassan, Balaure - G. Iancu, D. Paraschiv
Rezerve: Muțiu, Medina, Bejan, Murgia, Biceanu, Bărbuț, P. Petrescu, P.Iancu, Foncseca 
Antrenor: Marius Măldărășanu

Stadion: „Municipal”, Botoșani 
Arbitru: Andrei Chivulete (București) / A1: Andrei Constantinescu (București) / A2: Laszlo-Imre Bucsi (Sfântu Gheorghe) / Arbitru VAR: Florin Andrei (Târgu Mureș) / Arbitru AVAR: Stelian Slabu (Brașov) / R1: Vlad Baban (Iași) / Observator arbitri: Adrian Comănescu (Râmnicu Vâlcea)

Drole, eliminat în minutul 67

 FC Botoșani a rămas în 10 oameni în minutul 67, când Andrei Chviulete l-a eliminat pe Drole. Atacantul gazdelor a urmărit o minge, a călcat pe ea și a alunecat, ducându-se cu talpa direct pe Dragoș Iancu, care a putut continua ulterior meciul.

FC Botoșani - Hermannstadt 2-2 » Remiză spectaculoasă la Botoșani: 4 goluri și două eliminări, la debutul lui Alexa

VAR-ul a intervenit de trei ori

 În minutul 22, Drole a deschis scorul după ce a primit o minge direct de la portarul lui Hermannstadt. VAR-ul a intervenit și a analizat faza preț de câteva minute, fiind vorba de un posibil henț. După ce s-au analizat reluările, golul a fost validat, păstrându-se decizia inițială.

FC Botoșani - Hermannstadt 2-2 » Remiză spectaculoasă la Botoșani: 4 goluri și două eliminări, la debutul lui Alexa

În minutul 29, Hermannstadt a egalat, prin Daniel Paraschiv. Și acest gol a fost analizat de VAR. S-a luat un în calcul o posibilă poziție de ofsaid la Balaure, cel care a centrat pentru gol, dar și la marcatorul golului. 

FC Botoșani - Hermannstadt 2-2 » Remiză spectaculoasă la Botoșani: 4 goluri și două eliminări, la debutul lui Alexa
FC Botoșani - Hermannstadt 2-2 » Remiză spectaculoasă la Botoșani: 4 goluri și două eliminări, la debutul lui Alexa

După 7 minute de analiză, golul a fost validat. Inițial, reușita fusese validată, asistentul Andrei Constantinescu lăsând jocul să continue. 

În minutul 39, Hermannstadt a făcut 2-1 prin Gabi Iancu. Atacantul a marcat un gol norocos, după ce acesta a fost lovit de o minge respinsă de Friday Adams, aflat în duel cu vârful sibienilor. VAR-ul a intervenit și la această fază. După 3 minute în care s-a revăzut faza, a venit decizia: gol anulat. Motivul? Mingea respinsă de Adams l-a lovit pe Gabi Iancu în mână. Inițial, golul fusese validat.

FC Botoșani - Hermannstadt 2-2 » Remiză spectaculoasă la Botoșani: 4 goluri și două eliminări, la debutul lui Alexa

Schimbare în minutul 12

În minutul 12, Dan Alexa a făcut prima schimbare. Mutombo, care acuzase probleme la piciorul drept cu câteva minute în urmă, nu a mai putut continua. El a fost schimbat cu Friday Adams.

FC Botoșani - Hermannstadt 2-2 » Remiză spectaculoasă la Botoșani: 4 goluri și două eliminări, la debutul lui Alexa

Clasamentul live din SuperLigă

VIDEO Valeriu Iftime altfel: ce urmărește la TV, ce femeie din viața publică îi place, cea mai importantă personalitate întâlnită

Citește și alte știri de actualitate: 

Viorel Moldovan, comentariu nemilos despre Farul lui Hagi: „Deplorabil, sunt șocat. Chiar să nu poți face față?”

EXCLUSIV Fostul șef de la Dinamo, în dezacord total cu suporterii: „Absolut de neînțeles ce au făcut, să fie clar!” » Cere de urgență un transfer pe un post-cheie

Davids de SuperLiga, cedat la Lazio: „E o șansă foarte mare. Putem primi 200.000 de euro”

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (3)
rav410wrc
rav410wrc  •  04 Septembrie 2023, 20:50

Saraca lume ... Un singur comentariu, la un meci Botoseni - Sibiu, si s-acela al colegului de la Craiova !? :((( Te salut George !! ;))

danutcornel
danutcornel  •  04 Septembrie 2023, 20:23

ole ole ole sibiul victorieeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  04 Septembrie 2023, 17:58

...echipe care n au sustinatori pe gsp ...merita sa retrogradeze ...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează