FOTBAL  »  Superliga  »  TRANSFER

FC Botoşani i-a găsit înlocuitor lui Florin Acsinte! A transferat un jucător care a evoluat la ŢSKA Sofia: "Hamza mi-a recomandat să vin la Botoşani"

Jeremy Faugh-Porret
Jeremy Faugh-Porret

Articol de - Publicat joi, 12 martie 2015 00:00 / Actualizat joi, 12 martie 2015 12:06

O dată cu suspendarea lui Florin Acsinte, FC Botoşani s-a orientat repede şi l-a transferat în această săptămînă pe francezul Jeremy Faugh-Porret, un fundaş stînga în vîrstă de 28 de ani ce a evoluat ultima dată la bulgarii de la ŢSKA Sofia.
FC Botoşani a purtat discuţii cu fotbalistul francez încă din iarnă, însă transferul nu s-a concretizat. Imediat ce Florin Acsinte a fost eliminat în meciul cu Astra, FC Botoşani a rămas descoperită pe acel post.

"A avut un contact managerul meu cu cei din conducerea clubului, după care aceste tratative s-au încheiat şi s-au reluat în urmă cu o săptămînă. M-am interesat de clubului FC Botoşani şi mi-am făcut o idee. Pentru mine este bine că am găsit un club bun la care să joc, pentru că am jucat sezonul trecut la ŢSKA Sofia, după care nu am mai jucat. Cei de la Sofia mi-au propus prelungirea contractului cu încă doi ani, dar nu am fost de acord pentru că sînt probleme financiare acolo. Sînt un jucător căruia îi place să urce în atac şi să ofere centrări", a declarat Jeremy Faugh-Porret.

Jucatorul francez a ajuns la FC Botoşani după o discuţie cu fostul fotbalist al Petrolului, Younes Hamza.

"Înainte să vin în România am discutat cu trei colegi de la ŢSKA Sofia care au evoluat în Liga 1, Valetin Iliev, Emil Gargorov şi Nemanja Milisavljevici şi mi-au spus numai cuvinte bune despre fotbalul românesc. Cînd am auzit de FC Botoşani l-am sunat pe Younes Hamza şi l-am întrebat despre club, dacă este stabil financiar, iar el mi-a recomandat să vin la Botoşani", a completat Faugh-Porret.

Antrenorul moldovenilor spune că Jeremy Faugh-Porret este un jucător cu experienţă care poate ajuta echipa.

"Este un jucător cu exeperienţă şi l-am adus ca să ne ajute. L-am urmărit şi în iarnă, dar am crezut că putem duce campionatul doar cu Acsinte. Din păcate eliminarea lui Acsinte ne-a facut să luăm o decizie de urgenţă şi l-am transferat", a declarat Leo Grozavu.

Fotbalistul ajuns la Botoşani nu are drept de joc pentru meciul cu Oţelul Galaţi, dar Leo Grozavu speră să-l aibă la partida cu Universitatea Cluj. Clobul moldav încă aşteaptă cartea verde a jucătorului.

500.000 de euro este cota lui Jeremy Faugh-Porret pe site-ul de specialitate transfermarkt.de

28 de meciuri a jucat Jeremy pentru ŢSKA în toate competiţiile

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
tipsy
tipsy  •  12 Martie 2015, 15:57

"O DATA cu suspendarea"? daca nici sa scrieti nu stiti ca "jurnalisti", ce dracu stiti?

ionuttabultoc
ionuttabultoc  •  12 Martie 2015, 13:30
Postat de adicn pe 12 Martie 2015, 13:25

O făcut un transfer doar pentru că era suspendat titularul 2 etape???Or voi nu știți ce scrieți, ori cei de la BT sunt amatori!!

L-au adus la echipa inainte de a fi anuntata decizia Comisiei de Disciplina. Daca il suspenda pe Acsinte 6 etape? In plus FC Botosani nu mai are niciun fundas stanga in lot. Era doar Florin.

adicn
adicn  •  12 Martie 2015, 13:25

O făcut un transfer doar pentru că era suspendat titularul 2 etape???Or voi nu știți ce scrieți, ori cei de la BT sunt amatori!!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează