FOTBAL  »  Superliga  »  ANALIZĂ FINANCIARĂ

Câți bani încasează anual din bilete fiecare club din Superliga » Iată cifrele oficiale!

Articol de GSP - Publicat joi, 06 aprilie 2023 17:11 / Actualizat joi, 06 aprilie 2023 17:35

Gazeta Sporturilor a publicat azi o analiză financiară a echipelor din play-off-ul Ligii 1, pe baza rapoartelor fiscale pe 2022.

Cum toate echipele care participă în play-off au aplicat pentru obținerea licenței de Europa, FRF le-a obligat să-și dezvăluie până pe 4 aprilie, la miezul nopții, rapoartele contabile ale anului 2022. 

Gazeta Sporturilor a făcut o radiografie și o comparație pe 7 puncte, unul dintre ele fiind banii obținuți din vânzarea de bilete.

Adrian Mazilu, interviu pentru GSP: „Sunt stângaci ca Hagi, dar Mister îmi spune s-o iau și pe dreptul pentru că mă citesc adversarii”
FARUL
Adrian Mazilu, interviu pentru GSP: „Sunt stângaci ca Hagi, dar Mister îmi spune s-o iau și pe dreptul pentru că mă citesc adversarii”

FCSB, fără rival: ia de 4 ori cât CFR Cluj dublu față de CSU și 37% peste Rapid

Anul 2022 a fost un an în care toate meciurile s-au disputat cu tribunele populate, în urma pandemiei de Covid-19. Iar afluența spectatorilor a fost mare. La acest capitol, de departe, cel mai bine stă FCSB, care a atras venituri, din biletele la meciuri, care au trecut de două milioane de euro. 

FCSB a realizat o rețetă bună mai ales de pe urma meciurilor europene. Chiar dacă și CFR a fost în grupele europene, clujenii au strâns o sumă de 4 ori mai mică decât FCSB. Rapid e al doilea club în această ierarhie, în vreme ce pe ultimele locuri sunt Farul și Sepsi, aproape egale cu încasările bifate de CFR.

Play-off

CLUBBANI DIN BILETE (mil. euro)
FCSB2,2
Rapid1,6
CSU CRAIOVA1,1
CFR0,55
Farul0,5
Sepsi0,5

Play-out

CLUBSUMA (mil. euro)
UTA0,85
Petrolul0,7
U Cluj0,55
FCU Craiova0,25
FC Argeș0,19
Botoșani0,13
Voluntari0,11
Mioveni0,02

VIDEO Totul despre CFR Cluj - FCSB

Citește și: 

Am aflat arbitrul pe care Kyros Vassaras îl trimite la derby-ului de duminică dintre CFR și FCSB!

De ce îi e frică lui Gigi Becali de CSU Craiova: „Vestiarul are ceva diferit”

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga

Lovit în cap cu un recipient din aluminiu, Novak Djokovic nu a participat la conferința de presă și a avut nevoie de îngrijiri medicale » Ce a provocat incidentul


Comentarii (8)
AdrianUCV1948
AdrianUCV1948  •  08 Aprilie 2023, 23:43

Echipa familiei nu e ultima in clasament doar datorita celor 300 de rataciti platitori de bilete, in rest, traiasca biletele Partener! Fara ele era gol Centralul din Banie.

dandana
dandana  •  07 Aprilie 2023, 23:28

Craiova putea fi prima oricând, dacă Cîrțu și ceilalți nu făceau erorile de manageriere. Au distrus tot ce aveau prin aducerea de antrenori și dați afară. Au adus jucători proști și au tras de alți și mai proști. De aceea au și datoriile astea mari

SpiritLiber
SpiritLiber  •  07 Aprilie 2023, 07:39
Postat de Belphegor pe 06 Aprilie 2023, 18:03

Faceți voi ce faceți și le suciți și răsuciți... și învârtiți... doar doar o fi și FCSBul pe primul loc la ceva! Ei ghici ce! Nu este nici la spectatori și nici la banii încasați pe bilete pe primul loc FCSB! Pai voi ați trecut la FCSB și banii încasați pe bilete in Liga I , și cei de la meciurile din Europa. Rapidul nu a jucat în Europa anul trecut și la meciurile din campionat este CU MULT peste FCSB la bani încasați pe bilete.

Rapidul a fost este si va fi mereu peste *** la suporteri! Clona asta din Berceni, echipa fara legatura cu Steaua istorica bolsevica are fani doar de rezultat, in rest le bata vantul prin tribune, dar s-a dat ordin pe unitate sa fie si FCSB prima la ceva si atuncii baietii scriu, mai ales ca Jiji plateste!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează