FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Ce țeapă și-a luat Becali: visa să-l transfere, dar a ajuns să-i plătească 90.000€ per reușită

Gigi Becali, patronul FCSB, și-a pierdut încrederea în Billel Omrani
Gigi Becali, patronul FCSB, și-a pierdut încrederea în Billel Omrani

Articol de - Publicat joi, 20 aprilie 2023 12:30 / Actualizat joi, 20 aprilie 2023 20:22

Plătit cu 400.000€ în acest sezon de FCSB, Billel Omrani, 29 de ani, e o dezamăgire. Fostul atacant de la CFR Cluj nu mai prinde echipa de start și, cel mai probabil, roș-albaștrii nu-i vor prelungi înțelegerea peste două luni.

Toamna trecută, Becali și-a îndeplinit visul și a semnat cu Omrani, liber de contract după despărțirea de CFR. 

Situație scandaloasă la CFR Cluj! Un nume cu greutate și-a cerut banii, apoi a pierdut echipa: l-au anunțat că nu va mai juca deloc!
CFR CLUJ
Situație scandaloasă la CFR Cluj! Un nume cu greutate și-a cerut banii, apoi a pierdut echipa: l-au anunțat că nu va mai juca deloc!

FCSB l-a ademenit cu o primă de instalare impresionantă, în valoare de 200.000€, și i-a oferit un salariu uriaș în raport cu nivelul Superligii, 20.000 de euro pe lună, atât cât încasează și Florinel Coman, aceasta fiind și cea mai mare remunerație din lotul roș-albaștrilor. În total, Omrani va câștiga până la finalul contractului întins pe 10 luni și scadent la 30 iunie nu mai puțin de 400.000 de euro!

Billel Omrani, salariu de nabab la FCSB, reușite mediocre

Asta înseamnă că Omrani a obținut 360.000 de euro până acum de la FCSB. Ce a făcut de banii ăștia? Puține. 

A evoluat în 18 meciuri oficiale, toate în Liga 1, dintre care doar 6 începute din primul minut, și a izbutit două goluri și două assisturi. Adică Becali a cheltuit, în medie, cu fiecare gol la care Omrani și-a adus într-un mod decisiv aportul câte 90.000 de euro! Prin comparație, Coman, plătit la fel de bine ca Omrani, are 9 goluri și 5 assisturi.

15 decembriee data la care Omrani a fost ultima dată titular la FCSB, într-un eșec cu CFR, 0-1. Algerianul a fost schimbat atunci la pauză

Billel Omrani, de la titular incontestabil la FCSB, la rezervă de lux

Becali a tot insistat în ultimii ani să-l aducă pe Omrani. Când a reușit în sfârșit să-l convingă pe Billel, patronul FCSB era atât de entuziasmat încât nici nu concepea ca primul „11” să înceapă fără fostul jucător al Clujului: „Îl veți vedea pe teren pe Omrani. Așa trebuie să joace Dică (n.r. - antrenorul echipei de la acea vreme), nu doar dacă se poate. Pe teren trebuie să fie jucătorii valoroși, asta e deviza mea. Antrenorul trebuie să-i așeze!”.

Ca nici Andrea Compagno să nu iasă din schemă, Becali se gândise chiar și la un nou sistem, cu dedicație pentru algerian, 4-4-2, folosit însă doar la începutul „mandatului” lui Omrani la FCSB. Cum n-a impresionat în roș-albastru, fotbalistul șlefuit la Marseille a început să-și piardă treptat locul de titular.

A durat ceva până când Becali s-a resemnat în privința lui, omul de afaceri spera ca Omrani să fie bun măcar în play-off. N-a fost cazul. A bifat, cumulat, 56 de minute în cea mai importantă parte a campionatului. 

„Nu știu ce se întâmplă cu Omrani, e foarte previzibil, greoi. I-am dat 20.000 de euro salariu. Dacă joacă așa, la revedere! Asta e, o să plece în vară și cu asta basta. Poate vrea să rămână tot timpul liber, asta i-o coveni lui”, declara Becali lunile trecute. 

Lui Omrani i-a fost greu să se impună în Capitală și pentru că Andrea Compagno, golgheterul competiției, cu 18 goluri, e concurentul lui direct în centrul atacului. „Avem o mare problemă când iese Compagno din teren. Centrul de greutate se mută spre poarta noastră, iar noi nu avem nevoie de aşa ceva. Echipa funcționează bine cu Andrea Compagno”, e de părere managerul general Mihai Stoica. 

Nici în benzi - unde evolua des la CFR - nu îi e simplu lui Omrani să prindă mai multe minute, flancurile vicecampioanei fiind acoperite de alte nume importante, ca Florinel Coman, Tavi Popescu, Andrei Cordea, David Miculescu.

Ce țeapă și-a luat Becali: visa să-l transfere, dar a ajuns să-i plătească 90.000€ per reușită
Omrani va împlini 30 de ani pe 2 iunie

Pleacă la vară Billel Omrani de la FCSB?

Întrebat la finalul lunii martie dacă FCSB îl va păstra pe Omrani și din sezonul următor, Becali s-a eschivat: „Nu știu ce să spun acum, sunt niște lucruri pe care chiar nu le știu acum”.

Potrivit informațiilor Gazetei, Omrani, cotat la un milion de euro pe portalul de specialitate Transfermarkt, se va despărți în această vară de FCSB.

Până să ajungă la FCSB, Billel Omrani fusese șomer 3 luni

Omrani s-a despărțit de CFR în mai 2022, iar până să semneze cu FCSB, în septembrie, mai evoluase doar în 20 de minute dintr-o partidă internațională cu Iran, câștigată de Algeria cu 2-1. 

Billel nu mai înscrisese de pe 4 decembrie 2021, atunci a marcat într-un meci al CFR-ului cu Chindia, 1-0 pentru campioană.

În total, algerianul cu origini franceze a petrecut la Cluj 6 sezoane, iar în 5 dintre ele a câștigat titlul alături de vișinii. 

CFR Cluj se felicita că a scăpat de Billel Omrani

În decembrie, Bogdan Mara, directorul sportiv al celor de la CFR Cluj, declara la GSP Live că se aștepta ca Billel să ajungă la FCSB și să nu confirme. Oficialul campioanei a spus totodată și că „feroviarii” au vrut să scape de atacant vara trecută:

 „Noi îl știm pe Omrani foarte bine, l-am avut atâția ani. El e special, poate da randamentul maxim doar într-o anumită conjunctură. Dan Petrescu e singurul antrenor alături de care a jucat la un nivel înalt. A știut unde să îl pună mereu. Noi am știut că va merge la FCSB, l-am lăsat să plece. Știam că nu o să fie cu succes.

E un băiat special, trebuie să știi cum să-l iei. E capricios. Trebuie să mai închizi și ochii la unele lucruri, trebuie să știi cum să te comporți cu el. Noi am decis să mergem pe alt drum și am ales bine. Cei care au venit l-au înlocuit cu succes”.

Omrani poate juca doar cu Dan Petrescu, pentru că el îi știe metehnele. La FCSB nu poate juca

- Victor Becali

Gigi Becali s-a tot păcălit cu fotbaliștii aduși de la CFR Cluj

Între 2007 și 2022, alți 11 jucători au plecat de la CFR Cluj pentru a semna mai apoi cu FCSB. Becali a cheltuit în total pe aceștia 3,75 milioane de euro și a recuperat numai 75.000€.

FCSB n-a dat cu adevărat lovitura cu niciunul dintre ei. De altfel, 9 au fost puși pe liber, majoritatea după un singur sezon la bucureșteni, și acela modest. E vorba despre Semedo, Kapetanos, Carp, Tade, Muniru, Jakolis, Larie, Moutinho, Bouhenna.

Tade
Jakolis
Carp
Kapetanos
Larie (stânga)
+4 FOTO

Excepțiile sunt Romeo Surdu și Paulo Vinicius. Chiar dacă n-au excelat, cei doi au fost jucători importanți într-o anumită perioadă.

Mai multe articole despre FCSB:

De ce se teme MM Stoica, înainte de Rapid - FCSB: „Tocmai cu noi”
RAPID - FCSB
De ce se teme MM Stoica, înainte de Rapid - FCSB: „Tocmai cu noi”
Știm arbitrii pentru meciurile de titlu Farul - CFR Cluj și Rapid - FCSB!
DELEGĂRI
Știm arbitrii pentru meciurile de titlu Farul - CFR Cluj și Rapid - FCSB!

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (31)
remarque
remarque  •  21 Aprilie 2023, 13:11

ai nevoie de rezerve bune cand vrei titlul. Si rezervele bune costa. Il vrei pe Compagno in teren, ok, are potential mai mare decat Omrani. Ai dat si mult pe el, e firesc sa-l pui sa joace. Doar ca daca pateste ceva Compagno ajungi la mana lui Bilel. Si atunci s-ar putea schimba tonul articolului. Sa vedem cum iese treaba cu Rapidul. Nu-i vad pe giulesteni sa se predea

calugarul.antim.gaina
calugarul.antim.gaina  •  21 Aprilie 2023, 10:19
Postat de garybusy pe 20 Aprilie 2023, 17:06

si a platit,dar pe antistelisti ii intereseaza de alea 100 de milioane de euro din retrocedari,date de iccj. sau mai pe romaneste,antistelisti mai bine il vedeau pe becali liber si fara sa mai dea inapoiu alea cateva sute de mii de euro,decat sa incaseze 100 de milioane de euro de la justitie.

N-am înțeles nimic. Gigi Becali a obținut mii de hectare în jurul Bucureștiului *** ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Chris.Dumitrescu
Chris.Dumitrescu  •  20 Aprilie 2023, 18:35

Jucatorii lui Gigi il cam sabotau pe Omrani. Cate pase a primit Omrani de la mijlocasi?? Sa nu se uite ca el a castigat cele 3 puncte la Sibiu. Fara ele, Fcsb era mai in spate.

Vezi toate comentariile (31)
Comentează