FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - CFR CLUJ

FCSB - CFR Cluj: cine învinge devine mare favorită! Nimeni nu a reușit să realizeze așa ceva

FCSB - CFR Cluj: cine învinge devine mare favorită!
FCSB - CFR Cluj: cine învinge devine mare favorită!

Articol de , , - Publicat joi, 18 martie 2021 11:43 / Actualizat joi, 18 martie 2021 11:51

FCSB-CFR arată ca un derby bun de încălzire pentru play-off, nu ca un meci hotărâtor. Realitatea e că toate echipele care s-au încurajat că aveau să recupereze în play-off distanța față de lider aveau să rateze obiectivul

FCSB sau CFR va fi "campioana din finalul sezonului regulat" și aceea care va încheia stagiunea obișnuită pe primul loc ar trebui să fie încoronată și la sfârșitul turneului pentru titlu. Ele două se află la egalitate acum, cu câte 60 de puncte în clasament, și vor juca între ele mâine, pe Arena Națională.

Miza concretă a acestui derby nu e foarte mare, din moment ce echipele vor mai avea de disputat câte două partide din sezonul regulat și încă zece etape în play-off. Par destule etapele pentru o formație care va încerca să recupereze distanța față de prima clasată, doar că nimeni nu a reușit niciodată să realizeze așa ceva, de când există sistemul acesta de disputare a campionatului, cu play-off și cu play-out.

Becali s-a păcălit așa de multe ori

Clubul aflat la conducere după sezonul normal a păstrat întotdeauna locul fruntaș. Astra, Viitorul și de trei ori CFR au devenit campioane în felul acesta, în vreme ce FCSB s-a aflat de câteva ori în postura urmăritorului și a pierdut mereu.

Roș-albaștrii sunt lideri acum, dar punctajul este egal. CFR a revenit în lupta pentru titlu după o serie groaznică spre finalul mandatului pe care l-a avut Petrescu, un moment în care vișiniii păreau ieșiți din calcule pentru acest sezon.

Cine va învinge mâine seară va înregistra un avans semnificativ, de trei puncte. FCSB o să mai joace, în sezonul regulat, acasă cu Craiova și la Sfântu Gheorghe, cu Sepsi. CFR o va primi în Gruia pe Dinamo și apoi va merge la Craiova. Oltenii ar avea, așadar, două ocazii ca să se apropie și ei, să poată calcula cu optimism înaintea disputelor din play-off. Să termine ei sezonul normal pe prima poziție pare aproape imposibil. 

"Pentru noi va fi cel mai important meci al anului. FCSB a beneficiat de o zi în plus pentru pregătirea acestui meci, din cauza programului din etapa trecută, și noi mai avem de parcurs și deplasarea. Încercăm să fim în forma cea mai bună posibilă" 
Marius Bilașco, directorul sportiv de la CFR

3.600.000 de euroîncasează campioana din drepturile TV de-a lungul unui sezon. Avantajul principal îl constituie însă participarea în preliminariile Champions League, de unde reprezentanta României poate regresa în Europa League

4echipe din Liga 1 vor evolua în cupele europene în sezonul viitor: campioana o să fie în UCL, următoarele două clasate, în Conference League, și tot în Conference va merge și câștigătoarea Cupei. CL e o competiție nou-înființată de către UEFA și devine a treia cupă europeană, cu premii mult mai mici decât în Europa League

FCSB - CFR Cluj: cine învinge devine mare favorită! Nimeni nu a reușit să realizeze așa ceva

"Clujul are 40 la sută șanse să fie campion"

Șumudică o vede tot pe CFR candidata principală la titlu. Antrenorul a explicat la DigiSport ce anticipează pentru etapele care urmează: "CFR are șanse 40 la sută să câștige campionatul, FCSB și Craiova au câte 30 la sută. Universitatea stă mai rău în clasament, dar vine cu un entuziasm care o poate face să conteze în lupta pentru titlu. CFR a rămas o echipă echilibrată, matură, deși are un stil schimbat de când a venit Edi Iordănescu. La FCSB sunt câteva probleme: fundașii centrali și lipsa unui atacant. Cuplul Miron-Cristea nu prezintă încredere și se cunoaște și că echipa nu a găsit până acum un vârf bun". 

Continuă veștile proaste la CFR Cluj » Un jucător important s-a accidentat și poate rata duelul cu FCSB

FCSB subordonează toată România! Record FANTASTIC reușit de echipa lui Gigi Becali

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
luisharcsa
luisharcsa  •  18 Martie 2021, 16:53
Postat de Silvio pe 18 Martie 2021, 16:49

Egzact! Dac-am fi avut si VAR in plei of, era perfect. Pronostic pt maine seara? 1-1?

Eu sper 0-1

Silvio
Silvio  •  18 Martie 2021, 16:49
Postat de luisharcsa pe 18 Martie 2021, 15:35

La egal trece CFR pe primul loc, in cazul in care la sfarsitul sezonului regulat vor fi la egalitate de puncte, datorita meciurilor directe. Oricum, nu asta conteaza ci meciurile din plei of

Egzact! Dac-am fi avut si VAR in plei of, era perfect. Pronostic pt maine seara? 1-1?

luisharcsa
luisharcsa  •  18 Martie 2021, 15:35

La egal trece CFR pe primul loc, in cazul in care la sfarsitul sezonului regulat vor fi la egalitate de puncte, datorita meciurilor directe. Oricum, nu asta conteaza ci meciurile din plei of

Vezi toate comentariile (3)
Comentează