FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Cine e adevăratul A1? Charalambous se laudă ce el conduce echipa, dar imaginile de la antrenament îl contrazic

Articol de , - Publicat luni, 03 aprilie 2023 08:00 / Actualizat luni, 03 aprilie 2023 08:05

Cipriotul Elias Charalambous (42 de ani) a avut parte duminică de primul contact cu media din România. Noul licențiat Pro din staff-ul roș-albaștrilor și-a susținut poziția în conferință și a anunțat că el va decide totul la FCSB. În schimb, imaginile din antrenament par să spună altceva.

  • Sepsi - FCSB, de la 20:30, liveTEXT pe GSP.RO și în direct la TV pe Digi, Orange, Prima Sport

Discuțiile privind numirea unui nou antrenor au început în urmă cu 3-4 săptămâni. Gigi Becali a căutat tot felul de portițe pentru a "fenta" regulile privind antrenorul din acte, însă în cele din urmă a decis să numească în antrenor, licențiat Pro.

Charalambous a venit cu norocul! FCSB rezistă la Sf. Gheorghe și e marea câștigătoare a etapei din play-off » Lupta la titlu ia foc: clasamentul ACUM
Sepsi - FCSB 1-2
Charalambous a venit cu norocul! FCSB rezistă la Sf. Gheorghe și e marea câștigătoare a etapei din play-off » Lupta la titlu ia foc: clasamentul ACUM

Refuzat de cei de pe piață, căutările FCSB-ului s-au oprit la Elias Charalambous, fost fundaș la FC Vaslui, în prezent un antrenor bine văzut din tânăra generație în Cipru. "Știți ce experiență are ca jucător, iar printre mentorii săi se află Fernando Santos și Andoni Iraola", i-a betonat și MM Stoica imaginea lui Charalambous.

Cine decide la FCSB: Mihai Pintilii sau Elias Charalambous?

Degajat, cu încrederea la cote maxime, Charalambous a venit în fața jurnaliștilor cu o poziție clară în privința deciziilor, unde, teoretic, nici Becali și nici Pintilii nu au vreun cuvânt de spus în fața cipriotului: "Primul lucru pe care l-am discutat cu clubul acesta a fost. Am zis că de când preiau clubul trebuie să am responsabilitate și să iau deciziile! Dacă nu se putea, nu eram aici. Vreau să fie asta clar! Vreau să vorbesc doar despre fotbal", a explicat fostul internațional.

În realitate, imaginile par să spună altceva. În cele 15 minute în care presa a avut acces la antrenament, Elias Charalambous s-a ocupat de încurajări, mici indicații individuale. În schimb, cronometrul și fluierul au stat la Pintilii.

Cine e adevăratul A1? Charalambous se laudă ce el conduce echipa, dar imaginile de la antrenament îl contrazic
Mihai Pintilii și Elias Charalambous la antrenament

Și Mihai Stoica, managerul echipei, a susținut cumva că rolul acestuia va rămâne unul esențial: "Echipa s-a exprimat bine și cu Pinti, care va rămâne un membru important al staff-ului".

Elias Charalambous a discutat cu Gigi Becali

Elias Charalambous a avut o discuție cu patronul echipei, una scurtă, de 10 minute, în care Becali l-a asigurat pe cipriot de toată susținerea, iar obiectivul setat e clar: câștigarea campionatului. "Din ziua în care am venit aici, l-am întâlnit pe domnul Becali o dată, timp de 10 minute. Mi-a zis că e fericit că sunt la club, să-mi fac treaba și mi-a urat să câștig campionatul, pentru că așa va fi foarte fericit. Asta trebuie să-i dăm înapoi. Iubește echipa și va fi foarte fericit dacă vom câștiga. În rest, nu m-a căutat, nu m-a sunat, nu a venit la antrenamente. Lasă antrenorul să-și facă treaba. Am întâlnit o persoană foarte bună. Sunt recunoscător că am făcut-o", a rezumat noul A1.

Elias Charalambous: "Îmi place să știu tot"

La conferință, Elias Charalambous a adus în discuție și idei despre colaborarea pe care o va avea cu Mihai Pintilii, cel care a condus echipa în "perioada Leo Strizu" și săptămânile de după demisia acestuia: "Pintilii e un băiat grozav. Iar echipa e foarte bună, cu atmosferă bună. Sunt convins că-mi voi pune în practică ideile. Îmi place să muncesc cu staff-ul. Îmi place să știu totul. Am văzut multe meciuri. Lupta pentru titlu este strânsă", a mai zis noul antrenor de la FCSB.

"Va sluji pe bani"

Înainte ca FCSB să numească un "principal", Gigi Becali a transmis că indiferent cine va veni, ultimul cuvânt la echipă tot lui îi va aparține, iar principalul om din staff va fi tot Mihai Pintilii. Asta în ciuda siguranței pe care Elias Charalambous a arătat-o la conferința de presă.

"Îi voi spune: «Eu te pun pe tine antrenor. Tu ești antrenor, dar trebuie să ții cont de ce zice Pintilii! Că el mi-a făcut treabă până acum»", a explicat patronul FCSB.

În plus, acesta nu a dat senzația că îl mai poate schimba ceva, indiferent de numele celui care urma să stea pe banca echipei: "Eu dau milioanele de euro și pe tine, antrenorule, te pun să faci tot pentru că eu sunt prea prost? Nu merge așa la Becali! La Becali, stăpânul e stăpân, slujitorul e slujitor. Se știe! Până voi pune mâinile pe piept, eu voi comanda tot! Cine vrea să vină la mine, cine nu, să nu vină! Va sluji pe bani, nu gratuit! Își face meseria de antrenor, dar eu comand", spunea Becali. 

Am lucrat cu antrenori mari, precum este Fernando Santos. Am luat ce a fost mai bun de la antrenorii care m-au pregătit în toți acești ani. Iar filosofia mea este tranziția rapidă.

- Elias Charalambous, antrenor FCSB

Mărturisesc că nu mă așteptam să vină atât de bine pregătit, dacă discutăm doar despre cunoștințele pe care le acumulase înainte să vină aici, despre echipa noastră. Am convingerea că echipa se va exprima bine.

- Mihai Stoica, manager general FCSB

Probabil a ales FCSB-ul pentru că pe CV-ul lui va da bine, pentru viitor. Eu cred că știe exact unde vine! Și când a jucat la Vaslui era același patron.

- Marius Niculae, fost internaţional

VIDEO Elias Charalambous: „M-am întâlnit o singură dată cu Becali, 10 minute”

Citește și alte articole:

Mihai Stoica i-a vorbit lui Elias Charalambous despre Florin Talpan: „E supărat pe toată lumea. A plâns într-o emisiune” » Reacția juristului Stelei
FCSB
Mihai Stoica i-a vorbit lui Elias Charalambous despre Florin Talpan: „E supărat pe toată lumea. A plâns într-o emisiune” » Reacția juristului Stelei
Teoria lui Dănuț Lupu, după ce FCSB l-a numit pe Charalambous: „Nu mai veneau români! Sunt oameni care nu vor să fie slugi”
FCSB
Teoria lui Dănuț Lupu, după ce FCSB l-a numit pe Charalambous: „Nu mai veneau români! Sunt oameni care nu vor să fie slugi”

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (13)
sile007
sile007  •  03 Aprilie 2023, 11:56

De asta nu mai puteti voi, cine antreneaza la Steaua. Ati ajuns de rasul curcilor, cancan scrie pe voi.

corectorul
corectorul  •  03 Aprilie 2023, 11:51

”La Becali, stăpânul e stăpân, slujitorul e slujitor. Se știe!” - asta este afirmatia lozinca, asumata, care defineste in toata substanta sa tot ce inseamna acest club acronim „pe persoana fizica” FCSB/Becali. Orice discutie devine superflua. Iar cine se asociază cu acest club inseamna ca gireaza, fie si indirect si involuntar, aceasta situatie vadit anormala, de primitivism.

mihneailie030
mihneailie030  •  03 Aprilie 2023, 11:49

Ați văzut grec sa nu se laude? Eu unul nu...

Vezi toate comentariile (13)
Comentează