FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB. Ilie Dumitrescu a dat din casă! A ieșit la cafea cu Thomas Neubert și dezvăluie la ce s-a gândit neamțul: „A fost unul dintre obiectivele lui”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 02 septembrie 2020 08:10 / Actualizat miercuri, 02 septembrie 2020 09:08

FCSB. Startul entuziasmant de sezon al roș-albaștrilor a fost analizat și de Ilie Dumitrescu (51 de ani), fost mare jucător la Steaua și la prima reprezentativă.

3-0 cu Astra, 3-0 cu Shirak și 3-0 cu Viitorul. Sunt cele trei victorii reușite de FCSB în startul acestui sezon, care l-au făcut pe Ilie Dumitrescu să scoată în evidența munca lui Thomas Neubert, noul preparator fizic de la clubul lui Gigi Becali. „Mister” a dezvăluit că preparatorul fizic neamț face tot posibilul să evite accidentările jucătorilor, adică fix problema care i-a dat mari bătăi de cap echipei în ultimele două sezoane.

„Eu am vorbit cu Neubert, am băut o cafea cu el și a spus că, de când a venit, a fost preocupat să lucreze cu jucătorii pentru prevenția accidentărilor, adică să faci 30 de minute înainte de fiecare antrenament și să faci grupele musculare și anumite zone în care să previi accidentarea. 

Și ăsta a fost unul dintre obiectivele lui, le-a dat jucătorilor program, să facă câte 30 de minute înainte de fiecare antrenament, iar după antrenament la fel”, a declarat Ilie Dumitrescu, la emisiunea „Digi Sport Special”. 

Ilie Dumitrescu: „Neubert a început să pună cărămidă cu cărămidă”

„Ca să ajungi la nivel de top, trebuie să știi niște parametri, cât se aleargă în Bundesliga, de exemplu.

De ce am eu exemplul ăsta cu Neubert? Mi-a spus un lucru extrem de interesant. Reperul a fost când a eliminat Ajax. Atunci, campionatul se întrerupea, era vacanță o perioadă destul de mare, iar tu, să joci 3 reprize de la egal la egal cu Chelsea, care a și câștigat competiția în sezonul ăla...Și acum a început să lucreze, să pună cărămidă cu cărămidă. Dar e nevoie de timp” 
- Ilie Dumitrescu

Thomas Neubert, esențial în succesul FCSB

Venit la FCSB împreună cu Reghecampf în 2012, Thomas Neubert a atras atenția prin pregătirea fizică intensă, bazată pe folosirea benzilor TRX. În cele două sezoane în care au lucrat împreună în Ghencea, FCSB a câștigat două titluri, Supercupa, Cupa Ligii și s-a calificat în optimile Europa League și în grupele Ligii Campionilor. 

În 2013, în primăvara EL, „roș-albaștrii” au reușit s-o elimine pe Ajax în „șaisprezecimi”, 0-2 în Olanda, 2-0 pe Național Arena și 4-2 la penalty-uri, iar în optimi au învins-o pe Chelsea la București, 1-0, însă au ratat calificarea, după 1-3 la Londra. În 2014, Neubert a părăsit FCSB alături de antrenorul Laurențiu Reghecampf, cei doi preluând Al-Hilal, în Arabia Saudită.

FOTO. Cele mai tari imagini din meciul FCSB - Viitorul 3-0: 

+24 FOTO

VIDEO Declarațiile lui Toni Petrea după victoria clară cu Viitorul 

Citește și alte știri despre FCSB: 

FCSB. Cornel Dinu știe cine e în spatele rezultatelor obținute de roș-albaștri: „100% e mâna lor!”

3 motive pentru care FCSB trebuie să fie atentă cu Topola » Surprizele adversarei din Europa League: 10 meciuri fără înfrângere și golgeterii campionatului

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (1)
171875491077582
Costel Chelaru  •  02 Septembrie 2020, 09:52

Asta inseamna jurnalism, sa reproduceti ce ati vazut la TV?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează