FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB să-i mulțumească puștiului gigant » Are cifre senzaționale de când a intrat Târnovanu: „Cred că am fost și ocrotit, de undeva din Ceruri, de tatăl meu"

Ștefan Târnovanu // FOTO: Raed Krishan
Ștefan Târnovanu // FOTO: Raed Krishan

Articol de , - Publicat marti, 10 mai 2022 10:58 / Actualizat marti, 10 mai 2022 11:18

Din momentul în care între buturile de la FCSB s-a realizat rocada Vlad-Târnovanu, trupa lui Toni Petrea a început să recupereze terenul pierdut, a diminuat de aproape 3 ori media de goluri încasate cu „Messi al portarilor" și a ridicat procentajul punctelor câștigate!

Ce paradox pentru FCSB: un eșec care a distanțat-o la nu mai puțin de 14 puncte de CFR, 0-1 în Trivale, în penultima etapă, a produs o schimbare vitală în componența echipei, care avea să aibă un rol poate determinant în parcursul ulterior și în recuperarea aproape uluitoare a distanței față de lider.

În etapa a 29-a, la meciul cu FC Argeș din deplasare, Andrei Vlad a greșit grav în prima repriză, la faza în care gazdele au marcat. Între reprize, eroarea l-a costat postul în echipă. A fost scos, în locul său a intrat Târnovanu, care de atunci s-a dovedit a fi un jucător esențial în randamentul echipei.

FCSB i-a speriat! Ce au făcut jucătorii lui CFR Cluj după ce au văzut victoria roș-albaștrilor la Craiova
CFR CLUJ
FCSB i-a speriat! Ce au făcut jucătorii lui CFR Cluj după ce au văzut victoria roș-albaștrilor la Craiova

Cifrele lui sunt realmente formidabile. Are 10 meciuri și jumătate între buturi, în care a încasat doar 4 goluri. Media e una remarcabilă, de-a dreptul, doar 0,36 goluri primite pe meci. Comparativ, Vlad, într-un volum de meciuri mult mai mare, e la distanță uriașă de nivelul colegului său. Vlad a apărat în 27 de jocuri și a scos mingea din poartă de 27 de ori. O medie de un gol pe meci.

Un randament de aproape 3 ori mai bun al actualului titular. De fapt, toate comparațiile între cei doi îl favorizează pe Târnovanu, care a apărat excelent inclusiv în derby-ul cu Craiova, de duminică seara.

Comparație Târnovanu – Vlad

TârnovanuParametruA. Vlad
11Meciuri27
2,9Medie șuturi pe poartă adversari3,2
0,3Medie goluri primite1
2,6Medie șuturi parate2,2
88%Procentaj șuturi pe poartă parate69%
1Medie superparade pe meci0,74
85%Procentaj pase precise85%

Efectul direct al prestațiilor lui deosebite a fost randamentul crescut al echipei în privința punctelor. Înainte de rocada dintre buturi, Târnovanu mai apărase într-un joc, cel din deplasare cu Sepsi, care s-a disputat în decembrie 2021.

Atunci a jucat fabulos, a fost de departe cel mai bun de pe teren, motiv pentru care a fost notat cu 9 de GSP. Sepsi - FCSB s-a terminat 0-0. În afara jocului de la Pitești, când a intrat la pauză și când scorul era deja 1-0 pentru adversari, scor cu care s-a terminat întâlnirea, Târnovanu are 10 partide pline între buturi:

  • Târnovanu:  25 de puncte în 10 meciuri. PROCENTAJ 84%
  • A. Vlad: 57 de puncte în 27 de meciuri. PROCENTAJ 70%
  • Straton: 1 punct într-un singur meci. PROCENTAJ 33%

6,55e media GSP a lui Târnovanu, în urma notelor primite în acest sezon

5,59e media GSP a lui Andrei Vlad, realizată pe baza calificativelor din actuala Liga 1

VIDEO Ștefan Târnovanu: „La cele două bare cred că am fost și ocrotit, de undeva din ceruri, de tatăl meu"

Ștefan Târnovanu a oferit, la flash-interviul pentru televiziunile care au transmis meciul, declarații emoționante după succesul de la Craiova, în care oltenii au trimis de două ori mingea în stâlpul porții: a legat faptul că s-a simțit ocrotit între buturi de drama suferită în ianuarie 2021, când i-a murit tatăl

- Ștefan, pe final mai credeai în victorie?
- Chiar, da. Mă gândeam că putem câștiga, ne trebuia un singur gol. 

- Care e sentimentul după acest succes?
- Mă bucur enorm că încă suntem în cărți pentru titlul de campioni. Finalul de campionat e foarte strâns, totul depinde de noi. 

- Se simte presiunea?
- Există, da. E foarte multă tensiune, dar totul depinde de noi, jocul ne merge foarte bine și avem încredere că putem reuși. Simt că putem duce cu bine la final acest campionat.

- E un dezavantaj că voi, în comparație cu CFR, aveți mult mai mulți jucători tineri?
- Nu mai suntem copii, așa cum spunea toată lumea. Cred că putem gestiona foarte bine finalul acesta de sezon. Nu m-a speriat jocul CFR-ului pentru că depindem doar de noi. Câștigăm ultimele două meciuri și luăm campionatul! Este vorba doar de noi. 

- Iarăși ai apărat bine...
- E o senzație plăcută când ai meciuri bune. E important că nu primim gol, dar și mai important e să câștigăm. 

- A fost și noroc în acest meci pentru voi?
- Consider că am avut și noroc, dar în tur am avut multe ocazii și-am pierdut cu ghinion.

- Ai superstiții?
- N-am, doar îmi fac o rugăciune la final. Cred că am fost ocrotit!

- Te referi la cele două bare ale Craiovei?
- Am zis că înnebunesc la ambele bare, dar e bine că s-a terminat cu bine. Sunt un om credincios, cred în Dumnezeu și simt că norocul din seara meciului e și datorită tatălui meu, care  e Sus și are grijă de noi.

- Ce ar însemna pentru tine să câștigi titlul?
- E ceva ce mi-am imaginat de când m-am apucat de fotbal și chiar cred că putem reuși. Visez în fiecare zi cum o să fie după ultimul meci. 

- Ce crezi că poate fi decisiv în acest final de sezon?
- Dorința nebună pe care o avem. Ne dorim toți, suntem foarte uniți, suntem o familie și avem suporterii de partea noastră, care vin absolut oriunde. Le-am spus colegilor de foarte mult timp: «Haideți, că putem să facem asta, să câștigăm titlul!» și, ușor-ușor, iată că acum și ei îmi dau dreptate. 

22 de ania împlinit Târnovanu ieri, el fiind eligibil pentru regula U21 din Liga 1 până în vara lui 2023

200 de mii de euroa fost suma pe care FCSB a plătit-o pentru a-l cumpăra pe Târnovanu de la Poli Iași

Citește și; 

Antrenorul care a negociat cu Gigi Becali s-a pronunțat în lupta la titlu: „E 90% campioană”

Apel public al lui MM Stoica: „Nu mă mai disperați cu meciul din ultima etapă!”

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (43)
10156162893436307
Johny English  •  11 Mai 2022, 05:17

Eu vreau sa-i intreb pe cei doi faimosi gspisti, autori amatori ai acestui asa zis articol : la 22 de ani, esti pusti?!? Omul nu are tata si arata si o maturitate de apreciat! Daca voi cei 2 faimosi " jurnalisti" aveti minte de pusti...asta nu inseamna ca si Tarnoveanu este pusti bai hahalerelor cu Prostie Gigantica! Cartonas rosu submediocrilor!

playtime1
playtime1  •  10 Mai 2022, 19:02

cum bah sa il ai pe tarnovanu portar si tu sa joci cu vlad? vlad pe langa gafele uluitoare si meciurile pierdute clar din cauza lui, a mai gresit si la faze in care oricine putea face mai mult,vezi clinceni-Steaua din 2021 primavara 2-2.

balotelli
balotelli  •  10 Mai 2022, 18:50
Postat de balotelli pe 10 Mai 2022, 18:42

Uneori, mentalitatea de can-can-ist te dedermină să stai cu un ochi pe galeriile foto și cu celălalt pe meciurile de fotbal. Astfel, pierdut printre fotografii, te obișnuiești să te bucuri mai mereu înainte de Finish.

*determină

Vezi toate comentariile (43)
Comentează