FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA

CALCULE FCU Craiova, sub presiune! Luptă în 3 pentru câștigarea play-out-ului: programul favoritelor în ultimele 5 etape

FCU Craiova e sub presiune / Sursă foto: Facebook
FCU Craiova e sub presiune / Sursă foto: Facebook

Articol de - Publicat luni, 17 aprilie 2023 14:14 / Actualizat luni, 17 aprilie 2023 15:26

FCU Craiova și FC Botoșani sunt singurele echipe care au anunțat că și-au propus să câștige play-out-ul. Lupta pentru locurile 7-8, care dau baraj preliminar pentru Europa Conference League, se anunță o afacere între 3 echipe. 

Rezultatele înregistrate în primele patru meciuri din etapa a 4-a au strâns formațiile de pe locurile 1-6 în doar patru puncte.

Mutu dat afară? » Informație-bombă dezvăluită în direct, în dimineața de după eșecul Rapidului la Craiova: „E posibilă instalarea celor doi”
CSU CRAIOVA - RAPID 3-1
Mutu dat afară? » Informație-bombă dezvăluită în direct, în dimineața de după eșecul Rapidului la Craiova: „E posibilă instalarea celor doi”

Numai că Petrolul, locul 2, cu 27 de puncte, Hermannstadt (insolvență), locul 4, cu 24 de puncte, și U Cluj, locul 6, 23 de puncte, ies din aceste calcule, deoarece, la fel ca și Chindia și Mioveni, n-au aplicat pentru licența pentru cupele europene, din cauza problemelor financiare.

Astfel, în cursă rămân doar trei candidate pentru cele două locuri care pot duce în Europa: FCU Craiova (27 de puncte), FC Botoșani (26 de puncte) și FC Voluntari (23 de puncte).

Cu cinci etape rămase de disputat, liderul FCU Craiova, care a pierdut cinci puncte în ultimele două meciuri disputate pe teren propriu (3-3 cu FC Voluntari, 0-1 cu Petrolul), simte presiunea.

După ultimele rezultate, în disputa pentru Conference League s-au înscris cu șanse mari FC Botoșani și FC Voluntari. Chiar dacă, pentru ilfoveni distanța față de locurile de baraj pentru menținere/promovare nu este încă liniștitoare.

FCU Craiova e sub presiune

Etapa viitoare programează, sâmbătă, de la ora 17:30, meciul FC Botoșani - FCU Craiova, foarte important pentru stabilirea la vârf a clasamentului din play-out.

În timp ce echipă lui Nicolo Napoli încearcă să-și recapete cadența după ratarea play-off-ului, formația pregătită de Flavius Stoican este cea mai în formă din play-out, cu 10 puncte din 12 posibile.

După întâlnirea cu FCU Craiova, FC Botoșani mai au încă trei finale, cu Petrolul, la Ploiești, U Cluj, acasă, și FC Voluntari, în deplasare. Apoi, în ultima etapă, primește vizita resemnatei CS Mioveni.

În ceea ce o privește pe FCU Craiova, pentru a se menține în obiectiv și a nu mai avea alte suprize neplăcute, ar trebui să-și câștige cele două meciuri de acasă, cu Chindia și FC Argeș, și să mai ciupească câte ceva din deplasările cu Hermannstadt și UTA.

Așa cum se știe, câștigătoarea barajului dintre locurile 1 și 2 din play-out va juca baraj cu locul 3 din play-off pentru un loc în Europa Conference League.

”Eu cred că noi cei de la Botoșani ne vom bate în primul rând cu FCU pentru barajul locurilor 7-8. Consider că avem un avantaj că meciul direct cu FCU îl vom juca la noi acasă” 
- Valeriu Iftime patron FC Botoșani, pentru Ediție.ro

”Suntem dezamăgiți, încercăm să ne revenim. Cu siguranță de vom reveni. Mergem încrezători la Botoșani”
- Florin Drăgan, secund FCU Craiova

Clasament play-off, etapa a 4-a

1. FCU Craiova27
2. Petrolul 27 
3. FC Botoșani 26
4. Hermannstadt 24
5. FC Voluntari 23
6. U Cluj23
7. Chindia 19
8. UTA 18
9. FC Argeș 14
10. CS Mioveni11

Locurile 9 și 10 din play-out retrogradează direct. Locurile retrogradabile 7/8 din play-out joacă baraj cu locurile 3/4 din Liga 2.

Programul celor 3 echipe din play-out candidate la barajul pentru Conference League

FCU Craiova 
FC Botoșani - FCU Craiova 
FCU Craiova - Chindia 
Hermannstadt - FCU Craiova
FCU Craiova - FC Argeș 
UTA - FCU Craiova

FC Botoșani
FC Botoșani - FCU Craiova 
Petrolul - FC Botoșani 
FC Botoșani - U Cluj 
FC Voluntari - FC Botoșani 
FC Botoșani - CS Mioveni

FC Voluntari 
FC Voluntari - Petrolul 
U Cluj - FC Voluntari 
FC Voluntari - CS Mioveni 
FC Voluntari - FC Botoșani 
Chindia - FC Voluntari 

Toate criteriile de departajare pentru play-off şi play-out în Liga 1

  • înjumătăţirea punctelor, dacă a fost sau nu aplicată rotunjirea de 0,5 puncte 
  • numărul de puncte obţinute la finalul sezonului regulat meciurile directe în play-off/play-out
  • golaverajul mai bun în meciurile directe numărul mai mare de goluri marcate în meciurile directe 
  • golaverajul general mai bun în toate meciurile jucate (play-off/play-out şi sezon regulat) 
  • numărul mai mare de goluri marcate în toate jocurile de campionat 
  • dacă egalitatea se menţine, se va disputa un meci de baraj

VIDEO Mircea Lucescu rupe tăcerea despre fenomenul Craiova Maxima: „I-am mai auzit pe unii că au venit dopați de la echipa națională!”

Citește și alte știri de actualitate: 

MM Stoica, spuma de ras și liliacul » Managerul FCSB, amintiri fabuloase din tinerețea „alb-negru”: „Asta chiar că e bombă!”
INEDIT
MM Stoica, spuma de ras și liliacul » Managerul FCSB, amintiri fabuloase din tinerețea „alb-negru”: „Asta chiar că e bombă!”
Contrast la case » Reporterii GSP au mers azi să vadă cum merg vânzările biletelor la FCSB - Farul și Steaua - Dinamo
FCSB - FARUL
Contrast la case » Reporterii GSP au mers azi să vadă cum merg vânzările biletelor la FCSB - Farul și Steaua - Dinamo

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (2)
opinez
opinez  •  17 Aprilie 2023, 16:13

Nicio presiune. Locul 1 e asigurat ca doar au fost baieti cu obraz subtire. Au rejucat meciul cu Sepsi si au prins o zi suficient de proasta ca sa nu fie dubii de vreo eventuala contestatie.

rottwailer
rottwailer  •  17 Aprilie 2023, 14:52

O sa castige Sibiul pentru ca au fost nedreptatiti si li s-au furat 9 puncte cu care acum ar fi jucat in Play-off in locul lui Pepsi!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează