FOTBAL  »  Superliga  »  FCU-FCSB

Duelul din plan secund care va decide FCU Craiova - FCSB

FCU Craiova - FCSB se va juca duminică, 16 iulie, ora 21:30. Foto: Imago Images
FCU Craiova - FCSB se va juca duminică, 16 iulie, ora 21:30. Foto: Imago Images

Articol de , , - Publicat sambata, 15 iulie 2023 22:12 / Actualizat duminica, 16 iulie 2023 09:27

FCU Craiova - FCSB va fi un duel între formațiile cu preparatorii fizici cel mai bine plătiți din istoria campionatului românesc, Dan Vasilică și Thomas Neubert.

  • FCU Craiova - FCSB se va juca duminică, 16 iulie, ora 21:30. Va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe OrangeSport, PrimaSport și DigiSport

FCU Craiova și FCSB vor juca duminică un meci în care preparatorii fizici sunt personaje mai importante decât sunt antrenorii principali.

Echipa lui Mititelu nici nu mai are un „principal”, după ce l-a demis pe Nicolo Napoli și l-a angajat pe portughezul Joao Janeiro, la care a renunțat după numai trei zile.

La FCSB, numărul unu în staff-ul tehnic e Mihai Pintilii, iar secundul lui e Elias Charalambous. Grecul deține licența Pro, motiv pentru care el e „principalul” oficial. Fostul internațional român are doar „B”, o calificare care-i permite să fie angajat ca antrenor al portarilor și care nu-i dă voie să transmită indicații în timpul meciurilor.

Hagi admite victoria norocoasă de la Sibiu, dar laudă un jucător: „E Boloni! Și a făcut doar 5 antrenamente”
Hermannstadt - Farul 0-1
Hagi admite victoria norocoasă de la Sibiu, dar laudă un jucător: „E Boloni! Și a făcut doar 5 antrenamente”

Adrian Mititelu, încântat de activitatea lui Dan Vasilică

Preparatorii au posturi mai sigure, mai bine plătite și sunt mai lăudați. La Craiova, de pregătirea fizică se ocupă Dan Vasilică, un specialist pe care Adrian Mititelu îl plătește cu 7.000 de euro lunar, un salariu care e de antrenor principal în România, nu de preparator.

Mititelu e încântat de activitatea lui Vasilică, de aceea i-a fixat salariul acesta și l-a susținut în toate declarațiile publice, inclusiv în unele recente: „Voi angaja un antrenor cu licența Pro, o persoană care să ne ajute, dar acea persoană trebuie să înțeleagă că va fi nevoie să-l lase pe preparatorul fizic să lucreze!”.

Mititelu e convins că primii tehnicieni din sezonul trecut, Adrian Mutu și Marius Croitoru, nu l-au ascultat pe Vasilică, au vrut să stabilească ei programul antrenamentelor, de aceea nici jocul, nici rezultatele nu au fost atât de bune cum ar fi trebuit să fie.

VIDEO. Dan Vasilică, despre relația cu Adrian Mititelu: „L-am convins prin rezultate”

Thomas Neubert e intangibil, la FCSB

La FCSB e Neubert și el e chiar și mai bine plătit, primește 10.000 de euro lunar, cel mai mare salariu al unui preparator fizic în istoria campionatului românesc.

Neubert a contribuit la promovarea acestui job prin activitatea pe care a avut-o în clubul lui Becali în perioada 2012-2014, în care el și Reghecampf au câștigat campionatul de două ori, au dus echipa în „optimile” Europa League și apoi în grupele Champions League.

Gigi și Mihai Stoica au continuat să-l considere foarte bun pe german, de aceea el a rămas în club indiferent de antrenorul care a existat. Thomas a revenit alături de Toni Petrea, dar a plecat fostul său colaborator din staff-ul lui Reghecampf și neamțul a continuat, el a rămas și cu Dică, și cu Pintilii, și cu Charalambous. Toți „principalii” au fost obligați să se adapteze la activitatea lui Neubert.

Elias Charalambous câștigă ceva mai mult de jumătate din salariul lui Thomas Neubert

La FCSB, Elias Charalambous a fost adus pentru respectarea regulii care obligă fiecare club să aibă un posesor al licenței A. Cipriotul e fost fotbalist internațional și a jucat și în România, la Vaslui. 

El a fost angajat spre finalul sezonului trecut, după care i-a fost prelungit contractul. Câștigă 6.000 de euro lunar, un pic mai mult de o jumătate din salariul preparatorului fizic Neubert. Thomas a devenit cunoscut în România datorită lui Reghecampf, care l-a adus aici. Pe urmă, el și Reghe s-au certat și au încetat să mai colaboreze.

Duelul din plan secund care va decide FCU Craiova - FCSB
Thomas Neubert. Foto: Imago Images

FCU Craiova are doar secund și pe Dan Vasilică

Craiovenii nu au prelungit contractul pe care îl aveau cu Nicolo Napoli și l-au angajat pe Joao Janeiro, apoi l-au demis pe portughez după numai două antrenamente. 

Mititelu a amânat angajarea unui alt antrenor și a lăsat echipa pe mâna cuplului Florin Drăgan-Dan Vasilică. Drăgan e un fost secund al lui Croitoru, el l-a asistat pe Marius și la FC Botoșani și a hotărât să rămână la Craiova după demiterea „principalului”. 

Drăgan și Vasilică au condus echipa și în presezon, ei o vor dirija și la începutul campionatului. Clubul are 30 de zile în care sta fără Pro după ce a reziliat contractul cu Janeiro, apoi va fi obligat să angajeze un tehnician calificat.

Citește și:

Decizia care a băgat în ceață Liga și Federația » Cine apare antrenor principal pe lista transmisă de FCU

Cristi Chivu a semnat! Ce echipă va antrena în sezonul următor

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (3)
legio.sud
legio.sud  •  16 Iulie 2023, 11:38
Postat de danutcornel pe 16 Iulie 2023, 10:48

ole ole ole craiova victorieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

elefterie
elefterie  •  16 Iulie 2023, 11:00

În funcție de rezultatul final, Mititelu riscă să-și piardă (definitiv) după acest meci suportul galeriei... Dar isteț cum e el și în bune relații cu primarele de la Tg. Jiu, nu e exclus să aibă o nouă acțiune "eroică" în tumultoasa-i viață dedicată fotbalului (mai bine nu și-ar fi dedicat-o... ) și să mute echipa fără nume în orașul lui Brâncuși...

danutcornel
danutcornel  •  16 Iulie 2023, 10:48

ole ole ole craiova victorieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează