FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Florin Marin a fost angajat în Ghencea ca să depisteze absolut toate detaliile fiecărei deplasări » Piţi şi mania detaliilor

Articol de - Publicat vineri, 16 iulie 2010 00:00

Steaua nu se mai cazează la pensiuni, cum proceda în sezonul trecut, deoarece Piţurcă nu acceptă decît hoteluri de minimum 4 stele. Tehnicianul Stelei vrea să ţină sub control orice amănunt.


Piţurcă nu vrea să aibă surprize în meciurile din campionat. L-a adus la Steaua pe Florin Marin, spionul care îi transmite antrenorului principal amănunte despre adversare şi despre locurile în care se deplasează echipa. "Flocea" era util şi la "naţională", pe vremea cînd Piţi îi conducea pe "tricolori". Atunci spiona Olanda lui Sneijder, Robben şi Van Nistelrooy, acum şi-a început mandatul cu o vizită la Alba Iulia, locul de disputare a partidei U Cluj-Steaua, din prima rundă a Ligii I.

Ce i-a cerut Piţurcă să urmărească?
- Calitatea gazonului. Fostul selecţioner a refăcut terenul de pe Ghencea tocmai fiindcă ia în considerare suprafaţa de joc atunci cînd stabileşte echipa şi stilul de joc. E pregătit să schimbe tactica dacă iarba nu e perfectă, aşa cum o vrea pentru fotbaliştii tehnici şi spectaculoşi pe care i-a adus la Steaua. În funcţie de cît de bun e terenul, le cere jucătorilor să poarte un anumit tip de ghete.

- Hotelurile. Steliştii au scăpat de cazarea la pensiuni, prin păduri aflate la 10 kilometri de oraşele în care se disputau meciurile. Anul trecut aşa au procedat cînd au mers la Buzău, pentru meciul cu Astra. Piţurcă nu acceptă cazare decît la hoteluri de minimum 4 stele. Crede că, dincolo de confortul oferit fotbaliştilor, alegerea stabilimentului influenţează şi imaginea clubului.

- Distanţa de la hotel la stadion şi felul în care e împărţit vestiarul oaspeţilor. În funcţie de aceste detalii, Piţi stabileşte programul deplasării, cu orele la care se pleacă de la hotel la arenă pentru antrenament şi pentru meci.

"Piţurcă procedează acum exact cum se făcea la Steaua în 1986, cînd s-a cîştigat Cupa Campionilor, adică pune preţ pe amănunte care pot face diferenţa"
Emeric Ienei, preşedinte Steaua

Urmăreşte şi echipe, şi jucători
Pe lîngă amănunte care ţin de organizarea deplasărilor, Florin Marin vede şi viitoarele adversare ale roş-albaştrilor, atît din Liga I, cît şi din cupele europene. Fostul antrenor de la Ceahlăul şi de la Dinamo are şi sarcina de a urmări pe viu jucătorii vizaţi de Piţurcă pentru a fi transferaţi la Steaua.

Au fost colegi de cameră
De ce are Piţurcă atîta încredere în Florin Marin? Cei doi au jucat împreună la Steaua, în sezonul 1983-1984, perioadă în care au fost şi colegi de cameră în cantonamente. "Flocea" a plecat după aceea din Ghencea, iar Piţi a rămas să facă parte din echipa care a cîştigat în 1986 Cupa Campionilor Europeni.

5 echipe de club a antrenat Florin Marin în cariera de antrenor: Ceahlăul, U Craiova, Dinamo, Jiul Petroşani şi Dacia Mioveni

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
maryoto_steaua
maryoto_steaua  •  18 Iulie 2010, 01:11

Nu inteleg de ce se fac publice astfel de informatii. Sa lasam performanta sa vorbeasca :)

nitoimihairomeo
nitoimihairomeo  •  16 Iulie 2010, 12:08

Adie a miros de performanta in Ghencea.Asta se cheama profesionism prin alte locuri.Nu sunt ahtiat dupa stilul lui Piti de pana acum, dar ca si atunci cand era fotbalist si inscria goluri, acum ca antrenor are rezultate si asta conteaza.

florinch
florinch  •  16 Iulie 2010, 11:14

Este bine ca l-a luat pe Flocea.Asa mai poate afla si Dinamo amanunte din "bucataria" stelei prin Gigi Netoiu (sau poate il ia Piti si pe acesta).

Vezi toate comentariile (5)
Comentează