FOTBAL  »  Superliga  »  JUNIORI

FOTO Au sfidat insolvenţa! » Puştii lui Dinamo din generaţia 1997 au cucerit titlul naţional la juniori B, 3-2 cu CS U Craiova

Tinerii dinamoviști, în culmea fericirii // Foto: Raed Krishan +3   FOTO
Tinerii dinamoviști, în culmea fericirii // Foto: Raed Krishan

Articol de , - Publicat luni, 16 iunie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 15 iunie 2014 22:59

Generaţia lui Patrick Petre a cîştigat din nou titlul, pentru a doua oară în trei ani, la categoria celor născuţi după 1 ianuarie 1997. Negoiţă promite prime pentru micii campioni.

În timp ce, la Mondiale, Uruguay se înclina surprinzător în faţa rivalilor din Costa Rica, puştii de la Dinamo şi CS Universitatea Craiova au avut propriul meci cu medaliile pe masă: finala campionatului naţional de juniori B.

Cu mici vedete pe teren, Patrick Petre vs. Adrian Ivan, internaţionali juvenili, partida a animat stadionul din Berceni, unde peste 200 de ultraşi dinamovişti şi o solidă galerie olteană au venit să ia titlul alături de favoriţi. Iar printre susţinătorii Craiovei au venit inclusiv granzii Balaci, Lung şi Geolgău!

S-au bucurat, finalmente, puştii din Ştefan cel Mare, 3-2, care au mai estompat din tristeţea de la echipa mare: club în insolvenţă, blocarea participării în Europa League. Finanţatorul Ionuţ Negoiţă a urmărit meciul din tribună alături de şeful FRF, Răzvan Burleanu, iar directorul general Ionel Dănciulescu a stat pe banca de rezerve.

"Tatei îi tremura vocea"
Cu o "dublă", eroul de pe tabelă a fost Laurenţiu Manole: "Am simţit că voi marca pentru că m-am pregătit foarte bine la antrenamente. A fost un sentiment de nedescris. Sper să mai trăiesc astfel de momente".

Cel mai bun om al partidei a fost însă declarat Patrick Petre, fiul fostului dinamovist Florentin Petre: "Premiul special e doar un bonus. Nici unul dintre noi nu s-a gîndit la altceva decît la cîştigarea titlului de campioni. Tata nu a fost la meci pentru că avea treabă în Bulgaria, dar cînd m-a sunat să mă felicite l-am simţit foarte marcat, îi tremura vocea de emoţie".

Sărbătoare în vestiar şi masă la RIN
După ce noii campioni au fost medaliaţi de Burleanu, micuţii "cîini" s-au dus în faţa galeriei, au întins pe iarbă un steag mare cu chipul lui Cătălin Hîldan şi au dansat în jurul steagului, cîntînd alături de suporteri: "Unicul căpitan este Cătălin Hîldan".

Copiii au continuat petrecerea în vestiar, iar ieri au fost invitaţi de şefii clubului la o masă specială dedicată campionilor, la RIN Grand Hotel. Vor avea parte şi de o primă, pe care Negoiţă urmează s-o anunţe în cursul acestei săptămîni.

"Vrem să cultivăm şi să creştem aceşti copii, pentru ca Dinamo să aibă un viitor cît mai strălucit, cu jucători români şi tineri. De preferat, crescuţi în spiritul dinamovist şi care îşi doresc să facă performanţă" (Ionuţ Negoiţă, acţionar principal Dinamo)

Dinamo - CS U Craiova    3-2
Au marcat: Manole (4, 16), Neaţă (22) / Costea (5), Buzărnescu (31)

Dinamo: Scorici - Anghel, Ad. Diaconu, Babău, Codreanu - S. Dobre, Tîrcoveanu (74 Boboc) - P. Petre, L. Manole (90+2 Vasilescu), M. Ion (71 Rontea) - L. Neaţă. Antrenor: Sorin Popescu. Rezerve neutilizate: Feraru, Ciobotariu, Gîsă, Trandafirescu, Vasilescu

CS U Craiova: Burci (46 Nica) - Ghincea, Dudea, Obeanu (70 Cojocaru), Luică (46 C. Andrei) - Armăşelu, B. Gheorghiu - Căpăţînă, Buzărnescu, D. Costea - A. Ivan. Antrenor: Nelu Petrişor. Rezerve neutilizate: Nica, M. Tănase, Cojocaru, Tureac, D. Staicu, Cr. Andrei, B. Florea

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  26 Iunie 2014, 04:10
Postat de 1745flo pe 17 Iunie 2014, 00:37

normal ca nu trebuie ciobanul sa investeasca in juniori, poate sa-i ia gata crescuti de altii pe cativa arginti!

n-o sa-i mai agseasca prea usor. i se pregateste un nou dosar penal, pentru evzaiune fiscala de mare nivel. 13 tranzactii ilegale de terenuri, DNA si Fiscul sunt acuzatorii. ala moare la parnaie./

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  26 Iunie 2014, 04:09
Postat de conasu_boeru pe 16 Iunie 2014, 15:01

Stelistii uita ca la clubul Dinamo , nu exista numai echipa mare, ci ca exista echipe de la pitici pana la echipa a II-a , adica cred 12 echipe cu antrenori , medici samd , care sunt platiti tot de Negoita ! Toate astea costa ! La Steaua e mai simplu, cand au nevoie, imprumuta din tara si fac echipa de tineret !!! Din banii de transferuri de anul trecut cca. 12 mil de euro , asa cum s-au laudat, 10 %, trebuiau sa ajunga comform legii, la juniori ! Cred ca au ajuns la...junioarele lui jiji (cea mare face accident la 18 ani cu Range Rover ! )

totul este corect. felicitari, domnule.

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  26 Iunie 2014, 04:08

Felicitari inca o data !

Vezi toate comentariile (9)
Comentează