FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - GAZ METAN 0-0

FOTO Podium ratat » Opt ocazii, nici un gol. Şi Steaua se scufundă

Tatu pare, în unele momente ale jocului, un jucător fără cap +5   FOTO
Tatu pare, în unele momente ale jocului, un jucător fără cap

Articol de - Publicat marti, 27 martie 2012 00:00 / Actualizat marti, 27 martie 2012 02:30

Cu public cald, dar fără idei la rece, Steaua n-a izbutit să marcheze în faţa unui Mediaş care doar s-a apărat 90 de minute.

Vîntul tăios de martie a suflat cald, omeneşte, în tribunele din Ghencea. Au venit oamenii. Iarăşi. Pînă a început meciul, în jur de 8.000 de suporteri au împărţit ceea ce aveau de împărţit cu şeful Ligii, căruia i-au recomandat călduros să se apuce de panificaţie. La peluze, 50 de fani medieşeni, ordonaţi ca matricele de la algebră, au aplaudat şi au ţopăit probabil ca să se dezmorţească.

VEZI AICI MAI MULTE IMAGINI DE LA MECI!

Pîrvulescu, primul pericol
Pe gazonul cazon din Ghencea, nu s-a văzut decît o echipă. Dar Steaua şi-a făcut singură meciul greu. Timp de zece minute, oaspeţii n-au păşit din jumătatea lor. Roş-albaştrii n-au profitat însă de pressingul prelungit, s-au găsit greu în preajma porţii lui Pleşca şi au făcut eforturi eroice să ţină de minge. Primul pericol a venit abia la un corner executat de Pîrvulescu (21), Tănase a reluat şi a şutat în masiva apărare a ardelenilor. Două minute mai tîrziu, Rusescu l-a încercat pe Pleşca, din careu, apoi din nou Pîrvulescu a expediat un balon perfect peste poartă.

Tribunele au revenit la refrenele tradiţionale, cu "Luptă, Steaua!", întrerupte de un oftat colectiv la bara lui Tănase (26). La mijlocul primei reprize, Steaua dădea semne că se află foarte aproape de gol şi de o victorie uşoară. La o mentalitate departe de ceea ce arăta în Europa, Gaz Metan n-a ridicat pretenţii mai mari decît contraatacul.

Mutarea ultraofensivă
Accidentarea lui Pîrvulescu şi intrarea lui Tatu, al doilea "vîrf", le-a dat însă idei oaspeţilor. Coordonaţi de exoticul Issa Ba, elevii lui Pustai au izbutit să-l scoată din poartă pe Tătăruşanu, pe final de repriză.

Steaua a revenit după pauză cu aceeaşi formulă ultraofensivă, dar la fel de prost legată în joc. Tatu a şutat cu sete în zidul ardelean (53), apoi Bicfalvi a ridicat tribunele în picioare cu un balon trimis din plonjon în plasa laterală. Atît de aproape de gol! Tănase a încercat driblinguri a la Messi, din jumătatea proprie, dar le-a finalizat cu aut.

Rusescu a risipit o lovitură liberă, trimiţînd din 20 de metri în plasa laterală (min.63). Fluierăturile însă le-a primit cu generozitate "centralul" Istrate. Cineva trebuia să fie de vină pentru somnambulismul roş-albastru. Totuşi, adversarii aproape invitau la ofensivă. N-au dat nici un şut pe poartă, n-au avut nici o ocazie, au arătat doar îndîrjire reflexă în apărare.

I-a exasperat şi pe rivali!
Incapabilă să construiască atacuri consistente spre poarta lui Pleşca, Steaua a încercat să forţeze greşeala, faultul în careu, penaltyul salvator. A plonjat cu fundaşii în faţa porţii. N-a obţinut decît încă o lovitură liberă, prăpădită de Rusescu tot în plasa laterală (71). Intrat după pauză, Florin Costea a caligrafiat doar o diagonală firavă (min.74), obligîndu-l pe Pleşca să respingă.

Tatu, care a încercat un stop la 5 metri de poartă, a exasperat pînă şi galeria ardelenilor. Şi totuşi s-a auzit "Luptă, Steaua!" pînă la final. Steaua s-a luptat cu ea însăşi. Şi, fireşte, a remizat.

"Am avut puţin noroc, dar şi noi puteam să marcăm. Cred că rezultatul e echitabil. Sperăm să scoatem un rezultat bun şi joi, în Cupă, cu Dinamo. Ar fi perfect dacă scoatem un egal" (Ciprian Petre, căpitan Gaz Metan)

"Ne-am dat viaţa pe teren, aşa cum se spune, însă mingea n-a vrut să intre în poartă. Jucăm bine, ţinem adversarul sub presiune, dar nu sîntem atenţi în atac" (Mihai Răduţ, mijlocaş Steaua)

"Ăştia de la Mediaş ne-au zis: «hai, mă, să ne bateţi», dar noi le-am răspuns că nu vrem. Dacă îl schimbi pe Tănase cu Costea şi pe Rusescu cu Machado, ce pretenţii să ai? Vinovat e cine a făcut echipa" (Gigi Becali, antrenor Steaua)

"Nu am venit în Ghencea să ne apăram. Am jucat fotbal şi am fost recompensaţi, am scos un punct important" (Cristi Pustai, antrenor Gaz Metan)

"E al doilea meci în care nu marcăm, începe să devină o problemă. E trist, Dinamo a făcut paşi greşiţi, dar nu am reuşit să-i depăşim. Păcat că nu am cîştigat aceste ultime două meciuri" (Ciprian Tătăruşanu, portar Steaua)

"Din păcate, ne îndepărtăm de titlu, nu avem nici o scuză pentru acest semieşec. Nu e normal însă ca jucătorii să fie huiduiţi, asa cum s-a întîmplat cu Bourceanu. Suporterii sînt supăraţi şi trebuie să-i înţelegem" (Alexandru Chipciu, mijlocaş Steaua)

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

S-a rupt Pîrvulescu

În minutul 37, Alex Muntean a şutat spre poarta lui Tătăruşanu, dar mingea s-a oprit în piciorul lui Pîrvulescu, aflat la 3 metri di stanţă. Fostul medieşan n-a mai putut continua partida, acuzînd o entorsă la gleznă şi a fost înlocuit două minute mai tîrziu cu Tatu. Ilie Stan a schimbat astfel sistemul, utilizînd o linie defensivă de trei fundaşi centrali: Geraldo, Chiricheş şi Iliev. La pauză, a trecut din nou la o apărare formată din patru fotbalişti, improvizînd pe ambele benzi, unde au jucat Bicfalvi, pe dreapta, şi Geraldo, pe stînga. În centru au rămas Chiricheş şi Iliev.

Emoţii cu Tătăruşanu
În minutul 41, Gaz Metan putea să deschidă scorul, însă Tătăruşanu a reuşit să-l blocheze perfect pe Muntean, care scăpase singur cu portarul stelist. Şutul medieşeanului a fost însă unul puternic, iar goalkeeper-ul s-a resimţit. Accidentarea la mînă i-a recidivat, după ce Ilie Stan se decisese abia cu o zi înainte să mizeze pe el. Totuşi, portarul a strîns din dinţi şi a rezistat în teren pînă la final.

Inbox
- Aseară, în tribunele stadionului Ghencea s-au aflat Gheorghe Hagi, Bogdan Stancu şi Vasile Şiman.
- Pentru prima oară de cînd e la Steaua, Ilie Stan a început partida cu un singur vîrf, Rusescu. Pînă aseară, antrenorul utilizase mereu doi, trei sau chiar patru atacanţi de meserie.
- Issa Ba şi Markovici au fost averizaţi aseară şi sînt suspendaţi pentru meciul din etapa viitoare, cînd Gazul o va întîlni acasă pe Astra.

Cifrele meciului
63,6 - posesie (%) - 36,4
15 - şuturi - 5
3 - şuturi pe poartă - 1
6 - cornere - 1
8 - ocazii - 2

Citește și:

Deturnat! Mititelu i-a „suflat” jucătorul lui Dinamo » FCU Craiova a anunțat transferul
Liga 2
Deturnat! Mititelu i-a „suflat” jucătorul lui Dinamo » FCU Craiova a anunțat transferul
Bătaie GENERALĂ pe străzi înainte de Serbia - Anglia! » Noi scene BRUTALE la Euro: huliganii englezi i-au atacat pe sârbi la terase
Euro 2024
Bătaie GENERALĂ pe străzi înainte de Serbia - Anglia! » Noi scene BRUTALE la Euro: huliganii englezi i-au atacat pe sârbi la terase
Adrian Ilie a fost condamnat la 8 luni de închisoare! » Ce se întâmplă cu „Cobra”
Diverse
Adrian Ilie a fost condamnat la 8 luni de închisoare! » Ce se întâmplă cu „Cobra”

Adrian Ilie a fost condamnat la 8 luni de închisoare! » Ce se întâmplă cu „Cobra”

„Îmi fac testamentul!” » Cornel Dinu, izbucnire teribilă, după o decizie pe care o numește „TÂLHĂRIE”: „M-au nenorocit minciuna și nedreptatea”


Comentarii (18)
zuzu01
zuzu01  •  27 Martie 2012, 17:27
Postat de cosmin_lazar pe 27 Martie 2012, 11:59

Eu cred ca a fost blat. La pauza s-a intamplat ceva si jucatorii Stelei nu au mai facut nimic in repriza a doua. Rusine Gaz Metan, Rusine CFR. :)

doar blaturi vedeti ... ai ochelari cumva si i-ai lasat pe pian ????

cosmin_lazar
cosmin_lazar  •  27 Martie 2012, 11:59

Eu cred ca a fost blat. La pauza s-a intamplat ceva si jucatorii Stelei nu au mai facut nimic in repriza a doua. Rusine Gaz Metan, Rusine CFR. :)

terminatorul2
terminatorul2  •  27 Martie 2012, 09:46
Postat de yubytu pe 27 Martie 2012, 08:41

ultimele doua meciuri Steaua=impotenta, mare pacat, dar cine sa o bage in poarta???

Bourceanu si Bicfalvi :))))

Vezi toate comentariile (18)
Comentează