FOTBAL  »  Superliga  »  DOSARUL TRANSFERURILOR

FOTO UPDATE Decizia în Dosarul Transferurilor a fost amînată pentru 16 aprilie!

Foto: Raed Krishan +8   FOTO
Foto: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat marti, 05 martie 2013 00:00 / Actualizat marti, 05 martie 2013 15:47

UPDATE 15:45 Instanţa a decis amînarea luării unei decizii în Dosarul Transferurilor pentru 16 aprilie, ora 15:00. Motivul: viciul de procedură invocat de avocatul lui Mihai Stoica, cum că nu ar fi fost citat clubul Oţelul Galaţi. 6 dintre cei 8 inculpaţi vor da atunci şi declaraţii în faţa instanţei, cu excepţia lui Ioan Becali şi Jean Pădureanu.

UPDATE 15:42 Inculpaţii pot opta pentru dreptul la tăcere. Ioan Becali şi Jean Pădureanu sînt singurii dintre cei opt care au ales să nu dea declaraţii.

UPDATE 15:40 Instanţa întreabă inculpaţii dacă vor să dea declaraţii.

UPDATE 15:33 Avocatul lui Mihai Stoica invocă un viciu de procedură, cum că nu ar fi fost citat clubul Oţelul Galaţi. Citaţia a fost trimisă, nu există dovada că a ajuns la clubul Oţelul. Avocatul susţine faptul că Oţelul e parte responsabilă civilmente şi nu e reprezentată azi. Răspunsul procurorului: "Am verificat şi toate părţile au fost citate".

UPDATE 15:30 În aceste momente au început audierile în Dosarul Transfeurilor. Se face prezenţa inculpaţilor.

UPDATE 15:20 Deşi era programat la ora 15:00, intanţa a anunţat că discutarea Dosarului Transferurilor va începe cu o întîrziere de o jumătate de oră.

UPDATE 14:57 Odată cu Mihai Stoica, ultimul sosit, toţi cei 8 oameni de fotbal implicaţi în Dosarul Transferurilor au intrat la audieri.

UPDATE 14:55 A venit şi George Copos, patronul Rapidului. Singurul dintre inculpaţi care urmează să ajungă la Înalta Curte este managerul Stelei, Mihai Stoica.

UPDATE 14:50 Fraţii Ioan şi Victor Becali au ajuns la audieri, dar şi Gică Popescu. Nici unul n-a oferit declaraţii.

UPDATE 14:45 Gigi Neţoiu este al treilea dintre oamenii de fotbal implicaţi în Dosarul Transferurilor care a sosit la Înalta Curte. Neţoiu a spus că "am vorbit şi cu avocatul meu şi sper să se dea verdictul azi, să n-o mai lungim". El a fost condamnat la 3 ani cu suspendare.

UPDATE 14:40 A ajuns şi Cristi Borcea la Înalta Curte. Fostul acţionar dinamovist n-a vrut să dea nici o declaraţie. În schimb, avocatul său a spus optimist: "E o zi frumoasă de primăvară".

UPDATE 14:30 Primul dintre inculpaţi care a ajuns la Înalta Curte este Jean Pădureanu, preşedintele Gloriei Bistriţa.

561994-561310-2condamnari.jpg

-------------

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a programat astăzi, de la ora 15:00, un nou termen al procesului. Inculpaţii apar pentru ultima dată în faţa instanţei.

Cei 8 oameni de fotbal achitaţi de Tribunalul Bucureşti şi apoi condamnaţi de Curtea de Apel la 40 de ani de închisoare, cumulat, ar putea afla astăzi deznodămîntul procesului. Procurorii îi acuză pe Ioan&Victor Becali, Cristi Borcea, Mihai Stoica, George Copos, Gică Popescu, Jean Pădureanu şi Gigi Neţoiu că au cauzat, în urma a 12 transferuri frauduloase, un prejudiciu de 1,5 milioane dolari statului român şi o "gaură" de peste 10 milioane de dolari în bugetul cluburilor din Liga 1.

La termenul precedent, instanţa a trebuit să amîne pronunţarea cîtă vreme Pădureanu nu avea avocat. Totodată, deşi nu e obligat de lege, completul de judecători a decis că vrea să îi şi audieze pe inculpaţi. E puţin probabil, dar nu exclus, ca decizia finală să vină chiar astăzi, cînd inculpaţii vor compărea pentru ultima dată în faţa instanţei. Totuşi, aproape sigur, sentinţa va rămîne în pronunţare.

Citește și:

Ilie Dumitrescu, savuros după meciul Generației de Aur: „Petrescu s-a chinuit și el puțin”
Nationala
Ilie Dumitrescu, savuros după meciul Generației de Aur: „Petrescu s-a chinuit și el puțin”
10 lucruri care nu s-au văzut la TV la meciul Generației de Aur » Detaliile surprinse de reporterii GSP
Nationala
10 lucruri care nu s-au văzut la TV la meciul Generației de Aur » Detaliile surprinse de reporterii GSP
Nicușor Dan, anunț despre noul stadion al lui Dinamo: „O minciună grosolană”
Superliga
Nicușor Dan, anunț despre noul stadion al lui Dinamo: „O minciună grosolană”

Licitație la dineu pentru echipamentele Generației de Aur » Cât a plătit Șucu pentru tricoul lui Mourinho + Hagi a stabilit recordul serii

Cine transmite la TV meciul de adio al Generației de Aur » Ploaie de staruri mondiale pe Arena Națională


Comentarii (130)
pushtyu
pushtyu  •  05 Martie 2013, 23:43
Postat de hofer pe 05 Martie 2013, 20:37

Citat Friedrich: Es kann doch nicht sein, dass sich irgendwann einmal aus ganz Europa die Leute auf den Weg machen nach dem Motto: In Deutschland gibt es die höchsten Sozialleistungen», sagte Friedrich. No Valach, aici este adevarul ! Obosestete si tu un pic daca vrei sa-l afli.

esti nebun tinere

oldlion
oldlion  •  05 Martie 2013, 21:10
Postat de hofer pe 05 Martie 2013, 20:29

Citat Friedrich: Es kann doch nicht sein, dass sich irgendwann einmal aus ganz Europa die Leute auf den Weg machen nach dem Motto: In Deutschland gibt es die höchsten Sozialleistungen», sagte Friedrich. ......................................................................................................................... Urmeaza.......

wenn du uns zeigen willst, dass du deutsch schreiben kannst, sag ich dir auf hochdeutsch: sugipula!

gerula666
gerula666  •  05 Martie 2013, 20:49

Vreo 40 de ani, or sa tot amane verdictul la astia

Vezi toate comentariile (130)
Comentează