FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Și-a anunțat oficial plecarea de la Dinamo, cu 4 zile înainte de Crăciun: mesaj transmis în 6 puncte

FOTO: Ionuț Tăbultoc
FOTO: Ionuț Tăbultoc

Articol de - Publicat joi, 21 decembrie 2023 17:51 / Actualizat joi, 21 decembrie 2023 18:27

Gabriel Glăvan și-a anunțat oficial plecarea din poziția de director sportiv al lui Dinamo, așa cum a anunțat GSP în exclusivitate.

Glăvan a contribuit la transferurile lui Dinamo din vară, dar și din sezonul trecut, la finalul căruia „câinii” au promovat în Seprliga. A lucrat pro bono în stagiune petrecută de Dinamo în Liga 2, iar din acest an a devenit oficial directorul sportiv al clubului. Printre altele, el a contribuit și la aducerea lui Ovidiu Burcă la Dinamo.

Glăvan a oferit mai multe detalii despre activitatea la Dinamo într-un mesaj amplu postat pe pagina personală de Facebook.

HAOS LA PRAGA! Focuri de armă la Universitatea din oraș » Bilanțul e tragic: cel puțin 15 morți! Atacatorul, un sudent ceh, a fost ucis de polițiști
ATENTAT
HAOS LA PRAGA! Focuri de armă la Universitatea din oraș » Bilanțul e tragic: cel puțin 15 morți! Atacatorul, un sudent ceh, a fost ucis de polițiști

Gabriel Glăvan a anunțat oficial că a plecat de la Dinamo

„Așa dupa cum deja se știe de ceva timp, am ales să demisionez din poziția de director sportiv. Motivele sunt personale. Aș vrea să mulțumesc tuturor oamenilor care fac parte din familia Dinamo. 

Acest club este unul special care, în ultimii ani trece printr-o perioadă care nu coincide cu valorile care au făcut acest club, în trecut, unul dintre cele mai respectate și iubite cluburi din Romania și Europa de Est. Motivele sunt multiple dar dragostea suporterului dinamovist a făcut ca acest club să reziste împotriva tuturor adversităților.

Aș vrea să punctez faptul că momentul prezent este unul extrem de important pentru viitorul și stabilitatea clubului prin prisma faptului că direcția strategică trebuie să fie o componentă clară în ceea ce privește reformarea și dezvoltarea

Nu vorbesc despre un arhicunoscut New Dinamo ci probabil despre un Dinamo București care să se bazeze pe niște principii de dezvoltare care au mai fost puse în aplicare în urmă cu ceva timp care a dus nu doar la performanțe colective ci și la formarea unor oameni, nu doar fotbaliști”, a transmis Gabi Glăvan.

Gabriel Glăvan: „Poziția de director sportiv nu este foarte bine definită în fotbalul românesc”

Fostul director sportiv de la Dinamo a continuat: „Avem exemplele oamenilor pe care îi stimez și apreciez din istoria acestui club care astăzi reprezintă o mare parte din opinia publică educată din fotbalul romånesc. 

Poziția de director sportiv nu este foarte bine definită în fotbalul românesc iar în egală măsură vine cu diferite responsabilități în funcție de cultura organizațională a cluburilor chiar la nivel european si mondial. Ceea ca pot spune despre perioada mea la club este că în acest timp, interesul major pe care l-am avut a fost în a pune bazele unui sistem și a dezvolta un mod de lucru profesionist. 

Directorul sportiv, in vziunea mea, se ocupă cu formarea unui sistem care să reprezinte un suport pentru stafful tehnic și asta nu doar la nivel de recrutare. Directorul sportiv nu aduce jucători, staff sau orice altă resursă în club că așa vrea el, ci există o aliniere în partea decizională. 

Sigur, negocierea, contactarea și asigurarea unei comunicări eficiente între club și posibile transferuri, intră în fișa postului”.

Și-a anunțat oficial plecarea de la Dinamo, cu 4 zile înainte de Crăciun: mesaj transmis în 6 puncte
Gabriel Glăvan

Glăvan a explicat în 6 puncte ce a făcut la Dinamo

„Așadar, în perioada, petrecută la Dinamo, departamentul sportiv s-a ocupat cu următoarele aspecte:

  1. formarea unui departament de scouting din care, în acest moment fac parte peste 50 de oameni pasionați care împreună dezvoltă o bază de date unică in țara noastră. De la sistemul de observare până la cel de raportare, toate sunt în urma unui proces la care participă pe scara ierarhică, mai multe persoane totul, pentru a oferi o imagine clara a pieței staffului tehnic.
  2. bazele unui model de scouting prin date, lucru ce are nevoie de timp și resurse pe viitor pentru a fi funcțional. 
  3. dezvoltarea și educarea metodelor de lucru și a limbajului comun a acestor oameni care din păcate, în Romania, nu au parte de școli specializate în domenii ce țin de departamentele tehnice ale unui club de fotbal. Singurele cursuri sunt disponibile în cadrul Academiei Naționale de Fotbal. În acest moment meseria de scout nu există și nu este recunoscută in România. 
  4. dezvoltarea departamentului de analiză video, Dinamo fiind una dintre cele trei echipe care fac analiza live a meciurilor, iar Dinamo este singura care poate face acest lucru de pe banca de rezerve și nu din tribună. 
  5. dezvoltarea departamentului de analiză de date. În acest moment există un model care se formează de către niște tineri care pun bazele unui mod măsurabil de performanță, ceea ce se numesc a fi KPI-uri in modelul de joc. 
  6. academia și-a mărit considerabil numărul de copii si juniori, prin aducerea unui nou director de academie care sunt sigur ca poate dezvolta juniori care să facă pasul către echipa mare. Totuși, este un drum lung care are nevoie de răbdare, resurse și încredere pentru ca Dinamo să fie din nou o academie respectată la nivel național. 

Toate aceste lucruri au nevoie de timp, resurse și încredere. Un departament sportiv are nevoie de o perioadă de implementare de aproximativ doi ani, asta dacă lucrurile sunt perfecte în ceea ce privește direcția strategică și bugetele dedicate. 

În acest moment, în departamentul sportiv al clubului au rămas toți acești oameni care împreună cu partea administrativă și mai ales cu stafful tehnic vor continua dezvoltarea echipei”, a transmis Gabriel Glăvan.

VIDEO. Željko Kopić, declarații spartane: „Trebuie să ne pregătim ca și cum am merge la război!”

Citește și:

Totul depinde de Dorin Rotariu! Dacă el vrea să renunțe la contractul cu FCSB, Dinamo e gata să-l readucă în alb-roșu. Care va fi reacția galeriei
DINAMO
Totul depinde de Dorin Rotariu! Dacă el vrea să renunțe la contractul cu FCSB, Dinamo e gata să-l readucă în alb-roșu. Care va fi reacția galeriei
Nu doar Rotariu e pe listă! Dinamo mai vrea un fotbalist de la FCSB » Dar ar trebui să facă un sacrificiu enorm + CFR Cluj a intrat pe fir
DINAMO
Nu doar Rotariu e pe listă! Dinamo mai vrea un fotbalist de la FCSB » Dar ar trebui să facă un sacrificiu enorm + CFR Cluj a intrat pe fir

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga

Lovit în cap cu un recipient din aluminiu, Novak Djokovic nu a participat la conferința de presă și a avut nevoie de îngrijiri medicale » Ce a provocat incidentul


Comentarii (4)
creeperno534
creeperno534  •  21 Decembrie 2023, 22:39

Du-te la Cs Dinamo

fan_nordjylland
fan_nordjylland  •  21 Decembrie 2023, 19:41

Esti cel mai slab director sportiv care a fost la dinamo !! Dispari !!

titiduru22
titiduru22  •  21 Decembrie 2023, 19:11

Click bite , rusinica gesepeu' !

Vezi toate comentariile (4)
Comentează