FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

GALERIE FOTO Oxigen pentru martie » Dinamoviştii au început pregătirea returului cu gîndul la Steaua

Stoican priveşte cu optimism duelurile cu Steaua +10   FOTO
Stoican priveşte cu optimism duelurile cu Steaua

Articol de , - Publicat vineri, 17 ianuarie 2014 00:00 / Actualizat joi, 16 ianuarie 2014 20:53

Stoican pregăteşte deja "hattrick-ul" cu Steaua din primăvară, cînd vor fi trei Derby-uri de România într-o singură lună.

Benzile de kinetotaping încearcă să mai aline din durerile provocate de efortul intens. Perspectiva unui "hattrick" cu Steaua în luna martie, trei Derby-uri de România, dintre care două contînd pentru semifinalele Cupei, oferă oxigenul pentru o pregătire draconică începută de Flavius Stoican în primul stagiu al iernii.

"Să alerge ca Făt-Frumos"
"Să jucăm de trei ori într-o lună cu Steaua trebuie să reprezinte cea mai mare dorinţă şi motivaţie pentru un "cîine roşu". Mie îmi plac testele cu adversari puternici, şi-n amicale, şi-n meciurile oficiale", a comentat ieri tehnicianul pentru Gazeta Sporturilor.

Planul de bătaie pentru confruntările cu rivala de-o viaţă a fost dezvăluit de către antrenorul de 37 de ani: "Să greşim puţine pase, să recuperăm mingea, să nu uităm ce facem la antrenament. Jucătorii să alerge ca Făt-Frumos!

Entuziasmul celor fragezi să fie benefic pentru Dinamo şi să nu se observe inconstanţa. Echipa caută tinereţe fără bătrîneţe şi viaţă fără de moarte", a mai spus Stoican.

"Fără declaraţii pompoase"
Declaraţiile superioare ale steliştilor motivează. "Rivalii au jucători buni, dar şi noi avem fotbalişti. Nu există la Dinamo băieţi cu capul în nori, le-am recomandat să nu facă afirmaţii dure contra Stelei, să-şi vadă de antrenamente pentru ca la ora primului meci să fie gata de luptă. Şi mie mi-ar fi uşor să dau declaraţii pompoase, războinice, dar sînt realist şi vreau să arătăm pe teren de ce sîntem în stare", a comentat Stoican.

Cum îşi va motiva fotbaliştii
Dacă de obicei le pune pe tablă jucătorilor declaraţiile războinice ale adversarilor, spre a-i energiza pe elevii săi, Stoican vrea să schimbe tactica dinaintea confruntărilor cu Steaua: "O să le pun să revadă filmul cu coregrafia galeriei dinamoviste la ultimul derby. Acea melodie divină şi modul cum au trăit fanii acea partidă sînt motivante. Dar degeaba cîntăm şi tremurăm de emoţie, pînă atunci avem nevoie de pregătire fizică, de atitudine, de dăruire, de entuziasm, de determinare, de forţă fizică, de dueluri cîştigate în meci. Vînă maximă!".

6 Derby de România la rînd a pierdut Dinamo în confruntările cu Steaua în campionat şi-n Cupă

ALTE ŞTIRI DESPRE DINAMO:

Tatăl cere goluri multe
Stoican a primit ieri sfaturi de la tatăl său, Ianoare: "Îmi place ce-ai făcut cu echipa în toamnă, dar mi-ar plăcea să nu mai avem emoţii la meciurile tale! Dinamo are tradiţia unei formaţii care dă multe goluri, care atacă în grup, se apără în grup. Am încredere că aşa va fi!". "Realitatea este că sînt antrenamente grele, băieţii sînt conştienţi că le va fi mai uşor în meciurile oficiale", i-a transmis ieri, telefonic, antrenorul părintelui său.

8.000, 10.000, 12.000 de metri/zi
Primele dimineţi ale stagiului din Antalya au fost extrem de intense pentru "cîini". Au început cu alergări ce însumau 8.000 de metri pe şedinţă, au continuat cu 10.000 de metri, pentru ca ieri dimineaţă să parcurgă 12.000 de metri pe zi! "Pînă la epuizare", a comentat tehnicianul de 37 de ani.

Inspecţia şefilor
Astăzi, sînt aşteptaţi în Turcia şi conducătorii roş-albilor, patronul Ionuţ Negoiţă şi preşedintele executiv Constantin Anghelache. Cei doi vor zăbovi pînă în week-end în Kadryie, duminică urmărind şi primele amicale ale echipei, dimineaţă cu Qarabag, campioana azeră, seara cu Rubin Kazan.

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (93)
1745flo
1745flo  •  17 Ianuarie 2014, 23:13
Postat de cainerau1953 pe 17 Ianuarie 2014, 16:05

daca il mai pui pe lato sa mai dea de 3 goluri probabil ca va da ca un arlechin care este in tribuna :)))))) hai jet onfiline, voi coregrafie ca a noastra nu veti avea niciodata !!!

le face gigi coregrafia la poarta alba!:))))

caminero
caminero  •  17 Ianuarie 2014, 21:13
Postat de chronic pe 17 Ianuarie 2014, 09:43

adevarul e ca atunci cand ratezi alte multe ocazii ai noroc mare! maturam cu voi pe jos si va urcam pe garduri iar!!!

Cam da, mare noroc ... păi dacă ați avut așa de multe ocazii ratate, înseamnă că oamenii vostri sînt niște ratangii first-class, și că golurile reprezintă excepția, nu regula.

cainerau1953
cainerau1953  •  17 Ianuarie 2014, 16:05
Postat de travk pe 17 Ianuarie 2014, 09:39

nu isi mai aduce nimeni aminte de coregrafia voastra decat voi stai calm, si retardat esti tu cu matha, pe cand golul lui Lato e golul turului conform voturilor pe Digisport!!! deci jet maidanezule ca va dam iar Nescafe-ul 3 in 1

daca il mai pui pe lato sa mai dea de 3 goluri probabil ca va da ca un arlechin care este in tribuna :)))))) hai jet onfiline, voi coregrafie ca a noastra nu veti avea niciodata !!!

Vezi toate comentariile (93)
Comentează