FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - GAZ METAN, AZI, ORA 19:15, ÎN DIRECT PE DOLCE

Gaz Metan e mai importantă! » Reghecampf nu vrea să neglijeze campionatul pentru Europa League

La ultimul meci pe terenul Stelei, în primăvara lui 2012, Gaz Metan a scos un 0-0, rezultat în urma căruia Ilie Stan a fost demis
La ultimul meci pe terenul Stelei, în primăvara lui 2012, Gaz Metan a scos un 0-0, rezultat în urma căruia Ilie Stan a fost demis

Articol de - Publicat sambata, 02 martie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 02 martie 2013 09:29

Steaua va avea azi pe teren cea mai bună formulă posibilă, pentru a nu periclita parcursul din Liga 1, competiţia pe care e cel mai aproape s-o cîştige.

Calificarea-surpriză contra lui Ajax şi "împerecherea" cu Chelsea în optimile de finală ale Europa League nu au modificat planurile steliştilor. Cîştigarea campionatului după şapte ani rămîne prioritatea Stelei. Reghecampf demonstrează asta prin modul în care abordează meciul de azi, cu Gaz Metan. El refuză posibilitatea de a-şi menaja cîţiva dintre fotbaliştii de bază pentru primul duel cu Chelsea, programat joia viitoare. Practic, formula din partida cu Mediaş e cea mai bună pe care Reghe o poate alinia în acest moment.

Inclusiv cuplul Bourceanu-Pintilii, absent în returul cu Ajax, dar indispensabil în prima manşă cu englezii. Unica dilemă e legată de postul de fundaş dreapta: fie va juca Rîpă, fie va fi folosit Chipciu acolo, caz în care Adi Popa şi-ar face şi el loc ca titular, mijlocaş dreapta.

Îşi asumă astfel riscul ca titularii să acumuleze oboseală, chiar să se accidenteze, aşa cum a păţit Rîpă spre finalul jocului cu U Cluj, din runda trecută. De ce procedează astfel? Reghecampf crede că un pas greşit în campionat ar fi mult mai grav decît un eşec contra lui Chelsea: "Trebuie să fim realişti: Liga 1 rămîne competiţia cel mai uşor de cîştigat, ne este chiar la îndemînă să devenim campioni. Sigur, putem visa c-o să luăm şi Europa League, dar realist, titlul de campioană e obiectivul numărul unu al nostru".

Brandul Chelsea, deţinătoarea trofeului Champions League, şi numele importante ale jucătorilor din lotul englezilor le-au aprins imaginaţia roş-albaştrilor. Antrenorul se teme că asta ar putea să le distragă atenţia de la meciurile de campionat: "Le-am interzis să mai discute despre Chelsea în vestiar. Nu mai au voie să comenteze nimic despre englezi pînă după partida cu Gaz Metan!".

L-a speriat U Cluj
Reghecampf a concluzionat că Europa League poate deveni o ameninţare pentru parcursul din campionat după ce echipa lui a cîştigat greu, 1-0, contra lui U Cluj, una dintre cele mai slabe echipe din Liga 1. "E greu să-i readuc cu picioarele pe pămînt. Trei zile înseamnă prea puţin timp ca să treci de la o calificare în faţa lui Ajax la un meci cu U Cluj, despre care toată lumea ştie că e în mare criză, că are probleme serioase".

Au dat-o în bară des!
Temerile lui Reghecampf sînt justificate. În tur, Steaua a remizat surprinzător la Mediaş, 1-1, şi a jucat atît de slab că a scăpat neînvinsă datorită norocului! Meciul din Ardeal s-a disputat după 3-0 la Trnava, în Europa League. A urmat un nou succes continental, 2-0 la Ekranas, în Lituania, şi imediat 1-3 la Vaslui, în Liga 1. Cel mai recent eşec din campionat, 1-3 la Braşov, a survenit tot după un joc european, 1-5 pe Naţional Arena în faţa lui Stuttgart.

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

Steaua a vrut blocarea bişniţarilor
După ce mai mulţi fani şi-au cumpărat bilete pentru meciul cu Chelsea, aceştia le-au scos la vînzare la preţuri mult mărite pe siteuri de vînzări online. Oficialii stelişti au solicitat mai multor siteuri blocarea conturilor celor care au postat. "Nu putem da curs unei astfel de solicitări indiferent din partea cui vine. Siteul nostru este unul de vînzări şi licitaţii online şi nu putem bloca, şterge sau pune reguli speciale pentru vinderea de bilete", au precizat angajaţii unuia dintre siteuri.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (23)
mary.stelista
mary.stelista  •  02 Martie 2013, 16:39

o sa castigam oricum cu gaz metan mai ales ca o sa fi si eu pe stadion:X nici nu am emotii victoria este siguta pt noiX:X:X

daniels7714
daniels7714  •  02 Martie 2013, 15:24

inevitabil baietii se vor menaja un pic... victorie fara sa fortam :)))

conasu_boeru
conasu_boeru  •  02 Martie 2013, 14:39

Este interesant faptul ca Dolce, transmite toate meciurile Stelei ! O fi vreun avantaj ca putina lume vede live aceste meciuri din retur ? Pentru cine ?! Cu siguranta pentru Steaua , da !

Vezi toate comentariile (23)
Comentează