FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - STEAUA, DUMINICĂ, 20:30, DIGISPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Geraldo Alves ştie ce înseamnă un duel cu Dinamo: "Derby-urile le fac suporterii, nu jucătorii"

Articol de , - Publicat miercuri, 13 octombrie 2010 00:00

Geraldo Alves crede că Dinamo-Steaua e mai tare decît AEK-Olympiakos şi că derby-urile au un lucru în comun: pasiunea suporterilor

Portughezul de 29 de ani vorbeşte despre România, despre comunism şi despre cîinii vagabonzi şi ne îndeamnă să nu ne mai subestimăm


"Piţurcă l-a luat pe fratele lui Bruno Alves, căpitanul lui FC Porto". Aşa a fost prezentat Geraldo acum trei luni, cînd a ajuns în Ghencea. N-a costat nimic, fiindcă era liber după ce se despărţise de AEK Atena. Între timp, fratele lui a fost luat de Zenit Sankt Petersburg de la Porto, pe 20 de milioane de euro, iar el s-a impus ca un fotbalist de bază al Stelei, titular înaintea unor stoperi importanţi în Liga 1, precum Galamaz şi Abrudan. Cum de s-a acomodat atît de repede? Geraldo a povestit pentru Gazeta Sporturilor care a fost impactul cu fotbalul românesc după ce jucase sute de meciuri în Portugalia şi în Grecia şi cum l-a şocat mentalitatea românilor.


- Geraldo, ştii ce înseamnă Dinamo-Steaua?
- Sigur că ştiu. Am jucat în Portugalia, în Grecia, şi există astfel de dueluri şi acolo. Ştiu că vorbim despre un meci în care orgoliile vor fi uriaşe, iar rivalitatea provine dintr-o încleştare care durează de zeci de ani.

- În Grecia, care a fost cel mai tare derby în care ai evoluat?
- Pentru AEK Atena, echipa mea, rivalul numărul unu e Olympiakos. Cu ei aveam meciuri mai tari decît cu Panathinaikos. Oriunde în lume, nu doar în Grecia sau în România, fanii sînt cei care fac derby-urile. Ei le aşteaptă cu nerăbdare, ca pe nişte sărbători.

- Auziseşi de Dinamo înainte să vii în România?
- Da, pînă să semnez cu Steaua am cules unele informaţii despre fotbalul românesc, am vorbit cu portughezi care au evoluat în Liga 1. Cei mai mulţi dintre ei jucaseră la CFR, dar am discutat şi cu Semedo, care a trecut şi pe la Steaua. Mi-a povestit despre cît de important e un meci cu Dinamo.

- Se pregăteşte altfel un asemenea meci?
- Dacă te referi la antrenamentele zilnice, nu, sînt aceleaşi pe care le facem de obicei. Dar mental nu poţi să faci abstracţie de ce urmează. Ştim cu toţii că duminică va trebui să luptăm din inimă, pentru suporteri şi pentru mîndria clubului.

- Ai văzut-o pe Dinamo jucînd? Cum ţi se pare?
- Dinamo nu traversează momente prea bune. De fapt, asta se întîmplă cu majoritatea cluburilor din România. E din cauză că liga e una foarte echilibrată aici, poţi să pierzi contra oricărei echipe. E incredibil!

- Îţi place vreun jucător de la Dinamo?
- Niculae, pe care-l ştiam din Portugalia. A jucat bine la Sporting, era unul dintre atacanţii cel mai bine cotaţi din campionat. Mai e Torje, pe care îl apreciez mult. E rapid şi imprevizibil.


"Încetaţi! Nu sînteţi cei mai slabi!"


- Cum ţi se pare campionatul românesc?
- Nivelul e bun. Dar altceva mi-a sărit în ochi: trebuie să încetăm să ne mai considerăm mici! Avem talente, jucători buni, un campionat bun, echilibrat.

- Zici că ne subestimăm?
- Ne subestimăm groaznic! Acum eu vorbesc ca un român...Dar dacă joc aici, înseamnă că sînt implicat în fotbalul românesc, deci pot să vorbesc la persoana întîi. Să continuu. Văd şi eu cum se discută despre "naţională", despre cluburile româneşti care participă în cupele europene. E incredibil! Jucăm de la egal la egal contra unor adversari care investesc milioane de euro şi totuşi observ doar critici!

- Jucăm de la egal la egal, dar de obicei pierdem. Nu sînt normale criticile?
- "Naţionala" a jucat foarte bine la Paris, a luat primul gol din ofsaid, a avut şi ghinion. Se mai întîmplă în fotbal, dar nu e cazul să ne văităm cît de slabi sîntem! În Portugalia se zice mereu numai cît de buni sînt jucătorii, ce echipe tari există. Aşa ar trebui să fie şi aici: să ieşim în Europa şi să le arătăm tuturor cine e România!

- Exagerează presa?
- Nu doar presa! Toată lumea, românii, în general, sînt cei mai mari critici ai lor. Colegii de la Steaua mi-au confirmat asta.

- E mai bun fotbalul din România decît cel din Grecia?
- Clar mai bun! În Grecia niciodată n-ar fi fost o echipă mică, precum Oţelul, pe primul loc. Niciodată! Acolo există doar AEK, Olympiakos, Panathinaikos. De aceea, eu aş fi mîndru să cîştig titlul cu Steaua, într-o ligă atît de dură precum cea de aici. Individual, jucătorii români sînt mai talentaţi decît cei pe care i-am întîlnit în Grecia.


"AEK m-a păcălit, Steaua e serioasă"


- Te-au surprins schimbările dese de antrenori? Ai mai întîlnit aşa ceva?
- Nu e normal să schimbi patru antrenori într-un timp atît de scurt. OK, înlocuieşti unu, doi, dar nu patru. Pe de altă parte, ce vină are clubul? Am înţeles că Piţurcă şi Ilie n-au mai vrut să continue, Edi la fel. Deci n-au fost daţi afară, au renunţat ei. Se mai întîmplă. Cînd oamenii nu-s mulţumiţi, mai pleacă.

- Cum ţi se par facilităţile de la Steaua faţă de cele la AEK? Mă refer la stadion, cantonament.
- Îmi place că avem cantonamentul la stadion şi nu trebuie să călătorim dintr-un loc în altul. Adică sînt toate la un loc, asta e bine. La AEK nu era aşa, deşi vorbim despre un club mare din Grecia.

- A fost ciudat transferul fratelui tău. De ce a plecat la Zenit, şi nu într-un campionat mai tare?
- A avut oferte din campionate tari, cum ziceţi voi, dar cluburile respective n-au avut bani destui să-l ia. A venit Zenit, a plătit, aşa că el a mers la Sankt Petersburg. Uneori, partea financiară decide tot.

- A fost la fel şi în cazul tău?
- La AEK n-am fost plătit timp de şapte luni consecutiv! Şapte! De cînd sînt la Steaua îmi iau banii la timp, deci am făcut o alegere bună.

- Ai avut probleme să te adaptezi în România? Nu mă refer la fotbal, ci la restul aspectelor, mîncarea, viaţa ta de aici.
- În Portugalia sînt mulţi români, care muncesc şi trăiesc acolo. Cunoşteam cîţiva înainte să vin la Steaua, aşa că i-am întrebat şi pe ei la ce să mă aştept. Mi-au zis să stau liniştit, că totul va fi perfect. Au avut dreptate. Mîncarea e excelentă, oamenii sînt OK. În Grecia n-a fost deloc aşa, acolo am avut probleme cu antrenorul, cu unii dintre colegi.


"Gigi rîde întruna"


- Aici n-ai nici o problemă?
- Una ar fi: nevastă-mea e mai mereu singură, fiindcă eu am meciuri, antrenamente, cantonamente. Dar asta e viaţa de fotbalist...

- Ştiai de Gigi Becali pînă să semnezi cu Steaua?
- Da, da! Auzisem, fiindcă toată lumea îmi zicea: "Ai grijă cu Gigi Becali, o să te critice, e foarte periculos!".

- Au avut dreptate?
- Patronul vine din cînd în cînd şi vorbeşte cu noi. O dată ne-a spus că, deşi pierduserăm, el crede că meritam victoria. Altă dată ne-a mulţumit pentru cum am luptat, ne-a zis că i-a plăcut. Îmi place de el că rîde întruna, glumeşte des.

- Are obiceiul să critice echipa la TV. Asta nu e rău?
- Ce zice în afara discuţiilor cu noi e altă problemă. Ştii cum e? Ca şi cu jurnaliştii! Dacă nu vreau să vă aud, nu citesc ziare şi nu mă uit la TV. Dacă mă uit, trebuie să-mi asum şi critici, şi tot, ca un adevărat profesionist. E valabil şi pentru ce spune Becali. E patron, sîntem jucătorii lui, deci are dreptul să comenteze meciurile.

- Dar în ce limbă vorbea Gigi de l-ai înţeles?
- Înţeleg româna. Nu pot să vorbesc, dar pricep majoritatea cuvintelor, fiindcă se aseamănă mult cu portugheza. Iar cînd nu înţeleg ceva, le cer colegilor să-mi traducă în engleză. (Apare Tătăruşanu, care-i strigă în spaniolă: "Geraldo, salga con la pelota!").

- Ce ţi-a zis Tătăruşanu?
- "Geraldo, ieşi cu mingea!". (Rîde de gluma portarului şi-şi aduce aminte de ideea conform căreia românii greşesc cînd se cred prea slabi). Să vă mai zic ceva. După ce am văzut cît de buni sînt jucătorii de aici, i-am întrebat pe Tănase, pe Bănel, pe Surdu: "De ce jucaţi doar în România? Cum de nu v-au luat cluburi din campionate mai tari?". Ştiţi ce mi-au spus? "Sîntem prea mici! Cine se uită la noi?". Sînt foarte buni! Aş da oricînd două milioane de euro pe Tănase! Dacă mă sună cineva de la Benfica sau de la Porto, i-aş spune imediat: "Cumpără jucători de la Steaua!".


"Un singur lucru i-am cerut lui Piţurcă atunci cînd m-a sunat să vin la Steaua: să fie o atmosferă bună. Mă felicit, am nişte colegi fantastici!"
Geraldo Alves, fundaş Steaua

"Cei de la Steaua mi-au dat casa la timp, maşina la fel, au respectat tot ce am stabilit. Cînd intru pe teren mă gîndesc: <Trebuie să dau totul, fiindcă oamenii ăştia s-au purtat frumos cu mine!>"
Geraldo Alves, fundaş Steaua

"Am văzut mulţi cîini pe străzile din Bucureşti. Cred că e o problemă socială şi ar trebui să ne implicăm cu toţii în rezolvarea ei. Pot provoca unele boli, plus că e rău şi pentru animale"
Geraldo Alves, fundaş Steaua

"Am fost în Casa Poporului. Incredibil! Lui Ceauşescu chiar îi plăceau lucrurile mari. Eu zic că erau, totuşi, şi lucruri bune în comunism: educaţia era la îndemîna oricui, toţi aveau case"
Geraldo Alves, fundaş Steaua

"Cel mai prost meci al meu la Steaua a fost cel cu Napoli, nu mi-a plăcut deloc. Aş zice că am jucat bine la Liverpool, dar cînd iei patru goluri, cum să te mai lauzi, ca fundaş? E clar că puteam să evit asta!"
Geraldo Alves, fundaş Steaua


E pe podium la minutele jucate
Stoperul portughez e pe locul 3 la numărul de minute jucate în acest sezon pentru Steaua. El a evoluat în 12 din 14 jocuri oficiale, de fiecare dată fiind integralist. În cele două partide în care a absentat a fost odihnit, mai întîi la meciul de Cupă cu Gaz Metan CFR Craiova (1-0) şi apoi la ultima etapă cu Sportul (4-2).

Jucător    Minute bifate
1. Latovlevici    1.312
2. B. Stancu    1.287
3. Geraldo    1.200
4. Cr. Tănase    1.063
5. Nicoliţă    931


Borski, reclamat la UEFA
"Centralul" pe care Steaua l-a acuzat violent la meciul cu Napoli că a prelungit nejustificat întîlnirea a avut parte de un alt meci "cu cîntec". La finalul săptămînii trecute, el a arbitrat partida Kazahstan - Belgia 0-2, iar după joc a fost pus la zid de gazde, care i-au reproşat că nu le-a acordat un penalty clar, dar şi un gol valabil. Oficialii federaţiei Kazahstanului au înaintat un protest oficial la UEFA împotriva arbitrului polonez.

"E derby-ul derby-urilor!"
Iasmin Latovlevici va evolua pentru prima dată într-un derby Steaua - Dinamo şi anunţă că nu are un obiectiv propriu în acest meci. "Singura dorinţă a mea e să luăm cele 3 puncte, altceva nu contează, de genul să dau gol sau pasă de gol. E derby-ul derby-urilor şi e important să cîştigăm, indiferent cum", a spus cel transferat de la Timişoara în această vară pentru 500.000 de euro.

"Gardoş va ajunge mare de tot"
Dumitru Dragomir a vorbit ieri la superlativ despre fotbalistul Stelei. "Am curaj să fac un pariu, şi anume că acest jucător va ajunge mare de tot. Reţineţi, mare de tot, nu doar mare", a declarat Dragomir la GSP TV imediat după meciul România - Anglia 0-0, returul barajului pentru turneul final al CE. Gardoş (22 de ani) a fost adus de Piţurcă de la Concordia Chiajna, din Liga a 2-a.


INBOX

- Răduţ a spus ieri că "trebuie să cîştigăm cu Dinamo, indiferent de scor, de fapt, îmi doresc să învingem la un singur gol diferenţă". Răduţ continuă să acuze dureri la spate şi e incert pentru derby.
- Lăcătuş a condus ieri două antrenamente, fiind singura zi din această săptămînă cu două şedinţe. Între cele două antrenamente, jucătorii au dormit în minicantonamentul de la stadion.
- Meciul de duminică seara va fi transmis în direct de DigiSport şi va fi comentat de Dan Ştefănescu şi de Bogdan Socol.
- Steaua va avea 3 jucători la limita suspendării în derby-ul cu Dinamo: Geraldo, Tănase şi Nicoliţă. După jocul cu Dinamo, Steaua va evolua în campionat, acasă, cu Pandurii.

Geraldo Alves crede că Dinamo-Steaua e mai tare decît AEK-Olympiakos şi că derby-urile au un lucru în comun: pasiunea suporterilor

Portughezul de 29 de ani vorbeşte despre România, despre comunism şi despre cîinii vagabonzi şi ne îndeamnă să nu ne mai subestimăm

"Piţurcă l-a luat pe fratele lui Bruno Alves, căpitanul lui FC Porto". Aşa a fost prezentat Geraldo acum trei luni, cînd a ajuns în Ghencea. N-a costat nimic, fiindcă era liber după ce se despărţise de AEK Atena. Între timp, fratele lui a fost luat de Zenit Sankt Petersburg de la Porto, pe 20 de milioane de euro, iar el s-a impus ca un fotbalist de bază al Stelei, titular înaintea unor stoperi importanţi în Liga 1, precum Galamaz şi Abrudan. Cum de s-a acomodat atît de repede? Geraldo a povestit pentru Gazeta Sporturilor care a fost impactul cu fotbalul românesc după ce jucase sute de meciuri în Portugalia şi în Grecia şi cum l-a şocat mentalitatea românilor.

- Geraldo, ştii ce înseamnă Dinamo-Steaua?
- Sigur că ştiu. Am jucat în Portugalia, în Grecia, şi există astfel de dueluri şi acolo. Ştiu că vorbim despre un meci în care orgoliile vor fi uriaşe, iar rivalitatea provine dintr-o încleştare care durează de zeci de ani.

- În Grecia, care a fost cel mai tare derby în care ai evoluat?
- Pentru AEK Atena, echipa mea, rivalul numărul unu e Olympiakos. Cu ei aveam meciuri mai tari decît cu Panathinaikos. Oriunde în lume, nu doar în Grecia sau în România, fanii sînt cei care fac derby-urile. Ei le aşteaptă cu nerăbdare, ca pe nişte sărbători.

- Auziseşi de Dinamo înainte să vii în România?
- Da, pînă să semnez cu Steaua am cules unele informaţii despre fotbalul românesc, am vorbit cu portughezi care au evoluat în Liga 1. Cei mai mulţi dintre ei jucaseră la CFR, dar am discutat şi cu Semedo, care a trecut şi pe la Steaua. Mi-a povestit despre cît de important e un meci cu Dinamo.

- Se pregăteşte altfel un asemenea meci?
- Dacă te referi la antrenamentele zilnice, nu, sînt aceleaşi pe care le facem de obicei. Dar mental nu poţi să faci abstracţie de ce urmează. Ştim cu toţii că duminică va trebui să luptăm din inimă, pentru suporteri şi pentru mîndria clubului.

- Ai văzut-o pe Dinamo jucînd? Cum ţi se pare?
- Dinamo nu traversează momente prea bune. De fapt, asta se întîmplă cu majoritatea cluburilor din România. E din cauză că liga e una foarte echilibrată aici, poţi să pierzi contra oricărei echipe. E incredibil!

- Îţi place vreun jucător de la Dinamo?
- Niculae, pe care-l ştiam din Portugalia. A jucat bine la Sporting, era unul dintre atacanţii cel mai bine cotaţi din campionat. Mai e Torje, pe care îl apreciez mult. E rapid şi imprevizibil.

"Încetaţi! Nu sînteţi cei mai slabi!"

- Cum ţi se pare campionatul românesc?
- Nivelul e bun. Dar altceva mi-a sărit în ochi: trebuie să încetăm să ne mai considerăm mici! Avem talente, jucători buni, un campionat bun, echilibrat.

- Zici că ne subestimăm?
- Ne subestimăm groaznic! Acum eu vorbesc ca un român...Dar dacă joc aici, înseamnă că sînt implicat în fotbalul românesc, deci pot să vorbesc la persoana întîi. Să continuu. Văd şi eu cum se discută despre "naţională", despre cluburile româneşti care participă în cupele europene. E incredibil! Jucăm de la egal la egal contra unor adversari care investesc milioane de euro şi totuşi observ doar critici!

- Jucăm de la egal la egal, dar de obicei pierdem. Nu sînt normale criticile?
- "Naţionala" a jucat foarte bine la Paris, a luat primul gol din ofsaid, a avut şi ghinion. Se mai întîmplă în fotbal, dar nu e cazul să ne văităm cît de slabi sîntem! În Portugalia se zice mereu numai cît de buni sînt jucătorii, ce echipe tari există. Aşa ar trebui să fie şi aici: să ieşim în Europa şi să le arătăm tuturor cine e România!

- Exagerează presa?
- Nu doar presa! Toată lumea, românii, în general, sînt cei mai mari critici ai lor. Colegii de la Steaua mi-au confirmat asta.

- E mai bun fotbalul din România decît cel din Grecia?
- Clar mai bun! În Grecia niciodată n-ar fi fost o echipă mică, precum Oţelul, pe primul loc. Niciodată! Acolo există doar AEK, Olympiakos, Panathinaikos. De aceea, eu aş fi mîndru să cîştig titlul cu Steaua, într-o ligă atît de dură precum cea de aici. Individual, jucătorii români sînt mai talentaţi decît cei pe care i-am întîlnit în Grecia.

"AEK m-a păcălit, Steaua e serioasă"

- Te-au surprins schimbările dese de antrenori? Ai mai întîlnit aşa ceva?
- Nu e normal să schimbi patru antrenori într-un timp atît de scurt. OK, înlocuieşti unu, doi, dar nu patru. Pe de altă parte, ce vină are clubul? Am înţeles că Piţurcă şi Ilie n-au mai vrut să continue, Edi la fel. Deci n-au fost daţi afară, au renunţat ei. Se mai întîmplă. Cînd oamenii nu-s mulţumiţi, mai pleacă.

- Cum ţi se par facilităţile de la Steaua faţă de cele la AEK? Mă refer la stadion, cantonament.
- Îmi place că avem cantonamentul la stadion şi nu trebuie să călătorim dintr-un loc în altul. Adică sînt toate la un loc, asta e bine. La AEK nu era aşa, deşi vorbim despre un club mare din Grecia.

- A fost ciudat transferul fratelui tău. De ce a plecat la Zenit, şi nu într-un campionat mai tare?
- A avut oferte din campionate tari, cum ziceţi voi, dar cluburile respective n-au avut bani destui să-l ia. A venit Zenit, a plătit, aşa că el a mers la Sankt Petersburg. Uneori, partea financiară decide tot.

- A fost la fel şi în cazul tău?
- La AEK n-am fost plătit timp de şapte luni consecutiv! Şapte! De cînd sînt la Steaua îmi iau banii la timp, deci am făcut o alegere bună.

- Ai avut probleme să te adaptezi în România? Nu mă refer la fotbal, ci la restul aspectelor, mîncarea, viaţa ta de aici.
- În Portugalia sînt mulţi români, care muncesc şi trăiesc acolo. Cunoşteam cîţiva înainte să vin la Steaua, aşa că i-am întrebat şi pe ei la ce să mă aştept. Mi-au zis să stau liniştit, că totul va fi perfect. Au avut dreptate. Mîncarea e excelentă, oamenii sînt OK. În Grecia n-a fost deloc aşa, acolo am avut probleme cu antrenorul, cu unii dintre colegi.

"Gigi rîde întruna"

- Aici n-ai nici o problemă?
- Una ar fi: nevastă-mea e mai mereu singură, fiindcă eu am meciuri, antrenamente, cantonamente. Dar asta e viaţa de fotbalist...

- Ştiai de Gigi Becali pînă să semnezi cu Steaua?
- Da, da! Auzisem, fiindcă toată lumea îmi zicea: "Ai grijă cu Gigi Becali, o să te critice, e foarte periculos!".

- Au avut dreptate?
- Patronul vine din cînd în cînd şi vorbeşte cu noi. O dată ne-a spus că, deşi pierduserăm, el crede că meritam victoria. Altă dată ne-a mulţumit pentru cum am luptat, ne-a zis că i-a plăcut. Îmi place de el că rîde întruna, glumeşte des.

- Are obiceiul să critice echipa la TV. Asta nu e rău?
- Ce zice în afara discuţiilor cu noi e altă problemă. Ştii cum e? Ca şi cu jurnaliştii! Dacă nu vreau să vă aud, nu citesc ziare şi nu mă uit la TV. Dacă mă uit, trebuie să-mi asum şi critici, şi tot, ca un adevărat profesionist. E valabil şi pentru ce spune Becali. E patron, sîntem jucătorii lui, deci are dreptul să comenteze meciurile.

- Dar în ce limbă vorbea Gigi de l-ai înţeles?
- Înţeleg româna. Nu pot să vorbesc, dar pricep majoritatea cuvintelor, fiindcă se aseamănă mult cu portugheza. Iar cînd nu înţeleg ceva, le cer colegilor să-mi traducă în engleză. (Apare Tătăruşanu, care-i strigă în spaniolă: "Geraldo, salga con la pelota!").

- Ce ţi-a zis Tătăruşanu?
- "Geraldo, ieşi cu mingea!". (Rîde de gluma portarului şi-şi aduce aminte de ideea conform căreia românii greşesc cînd se cred prea slabi). Să vă mai zic ceva. După ce am văzut cît de buni sînt jucătorii de aici, i-am întrebat pe Tănase, pe Bănel, pe Surdu: "De ce jucaţi doar în România? Cum de nu v-au luat cluburi din campionate mai tari?". Ştiţi ce mi-au spus? "Sîntem prea mici! Cine se uită la noi?". Sînt foarte buni! Aş da oricînd două milioane de euro pe Tănase! Dacă mă sună cineva de la Benfica sau de la Porto, i-aş spune imediat: "Cumpără jucători de la Steaua!".

"Un singur lucru i-am cerut lui Piţurcă atunci cînd m-a sunat să vin la Steaua: să fie o atmosferă bună. Mă felicit, am nişte colegi fantastici!"
Geraldo Alves, fundaş Steaua

"Cei de la Steaua mi-au dat casa la timp, maşina la fel, au respectat tot ce am stabilit. Cînd intru pe teren mă gîndesc: <Trebuie să dau totul, fiindcă oamenii ăştia s-au purtat frumos cu mine!>"
Geraldo Alves, fundaş Steaua

"Am văzut mulţi cîini pe străzile din Bucureşti. Cred că e o problemă socială şi ar trebui să ne implicăm cu toţii în rezolvarea ei. Pot provoca unele boli, plus că e rău şi pentru animale"
Geraldo Alves, fundaş Steaua

"Am fost în Casa Poporului. Incredibil! Lui Ceauşescu chiar îi plăceau lucrurile mari. Eu zic că erau, totuşi, şi lucruri bune în comunism: educaţia era la îndemîna oricui, toţi aveau case"
Geraldo Alves, fundaş Steaua

"Cel mai prost meci al meu la Steaua a fost cel cu Napoli, nu mi-a plăcut deloc. Aş zice că am jucat bine la Liverpool, dar cînd iei patru goluri, cum să te mai lauzi, ca fundaş? E clar că puteam să evit asta!"
Geraldo Alves, fundaş Steaua

E pe podium la minutele jucate
Stoperul portughez e pe locul 3 la numărul de minute jucate în acest sezon pentru Steaua. El a evoluat în 12 din 14 jocuri oficiale, de fiecare dată fiind integralist. În cele două partide în care a absentat a fost odihnit, mai întîi la meciul de Cupă cu Gaz Metan CFR Craiova (1-0) şi apoi la ultima etapă cu Sportul (4-2).

Jucător    Minute bifate
1. Latovlevici    1.312
2. B. Stancu    1.287
3. Geraldo    1.200
4. Cr. Tănase    1.063
5. Nicoliţă    931

Borski, reclamat la UEFA
"Centralul" pe care Steaua l-a acuzat violent la meciul cu Napoli că a prelungit nejustificat întîlnirea a avut parte de un alt meci "cu cîntec". La finalul săptămînii trecute, el a arbitrat partida Kazahstan - Belgia 0-2, iar după joc a fost pus la zid de gazde, care i-au reproşat că nu le-a acordat un penalty clar, dar şi un gol valabil. Oficialii federaţiei Kazahstanului au înaintat un protest oficial la UEFA împotriva arbitrului polonez.

"E derby-ul derby-urilor!"
Iasmin Latovlevici va evolua pentru prima dată într-un derby Steaua - Dinamo şi anunţă că nu are un obiectiv propriu în acest meci. "Singura dorinţă a mea e să luăm cele 3 puncte, altceva nu contează, de genul să dau gol sau pasă de gol. E derby-ul derby-urilor şi e important să cîştigăm, indiferent cum", a spus cel transferat de la Timişoara în această vară pentru 500.000 de euro.

"Gardoş va ajunge mare de tot"
Dumitru Dragomir a vorbit ieri la superlativ despre fotbalistul Stelei. "Am curaj să fac un pariu, şi anume că acest jucător va ajunge mare de tot. Reţineţi, mare de tot, nu doar mare", a declarat Dragomir la GSP TV imediat după meciul România - Anglia 0-0, returul barajului pentru turneul final al CE. Gardoş (22 de ani) a fost adus de Piţurcă de la Concordia Chiajna, din Liga a 2-a.

INBOX

- Răduţ a spus ieri că "trebuie să cîştigăm cu Dinamo, indiferent de scor, de fapt, îmi doresc să învingem la un singur gol diferenţă". Răduţ continuă să acuze dureri la spate şi e incert pentru derby.
- Lăcătuş a condus ieri două antrenamente, fiind singura zi din această săptămînă cu două şedinţe. Între cele două antrenamente, jucătorii au dormit în minicantonamentul de la stadion.
- Meciul de duminică seara va fi transmis în direct de DigiSport şi va fi comentat de Dan Ştefănescu şi de Bogdan Socol.
- Steaua va avea 3 jucători la limita suspendării în derby-ul cu Dinamo: Geraldo, Tănase şi Nicoliţă. După jocul cu Dinamo, Steaua va evolua în campionat, acasă, cu Pandurii.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (12)
prydanys
prydanys  •  13 Octombrie 2010, 12:50

Se pare ca este si un om deosebit si inteligent nu doar un foarte bun fotbalist.In 3 luni de stat in romania a facut o sinteza a pshihologiei si mentalitatii poporului roman extraordinara.Cel mai mult imi place ca vorbeste ca si cum ar fi de aici asta denota faptul ca se implica cu adevarat si da totul la locul sau de munca si respecta ceea ce a gasit acolo.

borel7
borel7  •  13 Octombrie 2010, 12:10

Cele mai extravagante, ciudate si nebanuite topuri ale lumii in care traim .. Toate pe toatetopurile.bl-og-sp-ot.com (fara liniute) Noi topuri!!! - 13.10.2010 Va astept cu comentarii si impresii......!!...

quest-stelistu
quest-stelistu  •  13 Octombrie 2010, 11:18

Respect Geraldo Alves !

Vezi toate comentariile (12)
Comentează