FOTBAL  »  Superliga  »  DESCINDERE DNA

Gheorghe Constantin a fost reţinut pentru 24 de ore

Articol de GSP - Publicat luni, 13 aprilie 2009 00:00

» Patronul clubului FC Argeş, Cornel Penescu, este acuzat de procurorii DNA că le-ar fi dat arbitrilor Aurelian Bogaciu, Marcel Savaniu şi Tiberiu Lajos, 54.000 de euro şi 290.000 de lei, potrivit avocatului său, Radu Nistor, transmite corespondetul NewsIn. "Este vorba despre 54.000 de euro şi 290.000 lei pentru arbitrii Aurelian Bogaciu, Marcel Savaniu şi Tiberiu Lajos", a declarat, luni, Radu Nistor, avocatul lui Cornel Penescu. Intră şi vezi secvenţe de la reţinerea lui Cornel Penescu (video)

Cornel Penescu este acuzat de dare de mită şi de acte de corupţie, în baza legii 78 / 2000.

» Patronul clubului FC Argeş, Cornel Penescu, este acuzat de procurorii DNA că le-ar fi dat arbitrilor Aurelian Bogaciu, Marcel Savaniu şi Tiberiu Lajos, 54.000 de euro şi 290.000 de lei, potrivit avocatului său, Radu Nistor, transmite corespondetul NewsIn. "Este vorba despre 54.000 de euro şi 290.000 lei pentru arbitrii Aurelian Bogaciu, Marcel Savaniu şi Tiberiu Lajos", a declarat, luni, Radu Nistor, avocatul lui Cornel Penescu. Intră şi vezi secvenţe de la reţinerea lui Cornel Penescu (video)

Cornel Penescu este acuzat de dare de mită şi de acte de corupţie, în baza legii 78 / 2000.

ora 23:55 Anchetatorii au cerut Tribunalului Piteşti reţinerea preşedintelui CCA, Gheorghe Constantin, şi a patronului echipei FC Argeş, Cornel Penescu, pentru 29 de zile. Cererea se va judeca astăzi dimineaţă la ora 6.

ora 23:00 Gheorghe Constantin a fost reţinut pentru 24 de ore!

ora 21:30 Cornel Penescu a fost readus în cătuşe la DNA pentru audieri

ora 17:35 Gheorghe Constantin a ajuns la sediul DNA Piteşti, acolo unde va fi audiat în următoarele ore.

ora 16:45 Tiberiu Lajos: "Nu am ce să ascund"

"Am primit note foarte bune pentru meciurile pe care le-am arbitrat. Nu am avut niciodată discuţii de acest gen cu nimeni de la clubul FC Argeş. Am fost suspendat pentru că am greşit. Sînt om şi de aceea am greşit. Cîştig 5.300 ron pe meci la Liga I", a spus Tiberiu Lajos la RealitateaTV.

ora 16:40 Conform RealitateaTV, directorul societăţilor lui Cornel Penescu, Liviu Făcăleaţă, a dat declaraţii la sediul DNA Piteşti. El este acuzat că a luat banii şi i-a dus la terţe persoane, de unde au ajuns la arbitrii.

ora 16:10 Gheorghe Constantin a părăsit sediul FRF în maşina DNA şi urmează să fie dus la audieri la  sediul DNA Piteşti.

Constantin e în biroul lui şi le pune anchetatorilor la dispoziţie documentele solicitate!"

Poate ieşim şi noi campioni mondiali, cum s-a întîmplat cu Italia după Calciopoli"
Mircea Sandu

ora 14:40 » Sandu: „Acum are loc o percheziţie a biroului în prezenţa domnului Constantin şi a avocatului său”

Mircea Sandu, preşedintele Federaţiei, a comentat în cadrul unei conferinţe de presă acţiunea procurorilor DNA, care au percheziţionat biroul şefului CCA, Gheorghe Constantin.

"Azi dimineaţă am primit un telefon că procurorii de la DNA sunt aici. Am venit cît am putut de repede. Se solicită fişa postului, cu atribuţii de servicii a lui Marcel Lică şi a lui Gheorghe Constantin. Pe parcurs am aflat că şi Cornel Penescu a fost arestat pentru 24 de ore.

Acum are loc o percheziţie a biroului, în prezenţa domnului Constantin şi a avocatului său. Nu este o situaţie plăcută pentru Federaţia Română de Fotbal", a spus Mircea Sandu.

ora 14:00 » Surse ale Antenei 3 anunţă că şi preşedintele CCA, Gheorghe Constantin, a fost reţinut pentru 24 de ore!

ora 13:25 » Arbitrul piteştean Mihăiţă Ianovschi, care este şi antrenor la juniorii lui FC Argeş, este şi el aflat în atenţia procurorilor DNA, a declarat, pentru NewsIn, avocatul Florentin Sorescu, apărătorul finanţatorului echipei din Piteşti, Cornel Penescu, reţinut pentru 24 de ore de procurori.

"S-a reţinut că s-au dat bani pentru ca arbitrul Mihăiţă Ianovschi să fie promovat şi să arbitreze meciuri în prima ligă pentru a favoriza, indirect, pe FC Argeş", a explicat avocatul Florentin Sorescu.

ora 12:48 » Aurelian Bogaciu: "Nu sînt reţinut! Nu-mi vine să cred că sînt acuzat"
Arbitrul Aurelian Bogaciu spune că nu a fost contactat de nici un patron de club pentru a i se propune să influenţeze rezultatul vreunei partide.

"Cît timp ştii că mergi la un meci şi vrei să-ţi faci treaba cît mai bine cu putinţă, nu ai de ce să te temi. Se poate să faci greşeli din diverse cauze, dar asta nu înseamnă că eşti necurat. Îmi pregăteam geanta pentru jocul de mîine şi aflu de la televizor că sînt reţinut. Nu pot să cred că se întîmplă aşa ceva. Domnul Mititelu spune anumite lucruri la nervi, nu vreau să intru în nici o polemică", a spus Bogaciu la GSP TV.

ora 12:48 » Neţoiu: „Cred că Penescu trebuia lăsat să se apere”
Fostul acţionar dinamovist Gigi Neţoiu a comentat vestea reţinerii patronului de la FC Argeş, Cornel Penescu.

"Cred că Penescu trebuia lăsat să se apere, nu să fie reţinut. Nu am toate datele în acest caz, nu ştiu care sînt probele existente la dosar ", a spus Neţoiu la GSP TV.

ora 12:45 »  Ion Turculescu, observator FRF: „Cristi Nica este cel mai bun arbitru asistent din ţară. Mă surprinde ce aud la televizor”

ora 12:40 » Mititelu: "Ştiu că partida noastră cu Piteştiul e pe lista celor cu arbitraje suspecte"
Patronul Universităţii Craiova, Adrian Mititelu, a comentat vestea reţinerilor efectuate astăzi de DNA. "Vedeţi că există un Dumnezeu? Federaţia mi-a dat 3 miliarde cînd am ţipat că am fost furat!

Am informaţii mai multe, ştiu că şi partida noastră cu FC Argeş este pe lista celor în care arbitrii nu au fost corecţi!", a spus Mititelu la GSP TV.

ora 12:30 » Marian Iancu: "Dacă s-a ajuns la reţineri, există probe grele!"
Patronul Politehnicii Timişoara, Marian Iancu, a vorbit la GSP TV despre reţinerea lui Cornel Penescu de către DNA în această dimineaţă. "Dacă s-a ajuns la astfel de lucruri, înseamnă că există probe. Nu poate fi iniţiat un act de corupţie fără corupător. Singurii care pot promova interese sînt conducătorii de club. Undeva trebuie să existe şi printre noi, investitorii, oameni care împart banii în mai multe direcţii

Sper să nu se dovedească adevărate acuzaţiile, pe mulţi nu i-am crezuit în stare de astfel de lucruri", a spus Iancu la GSP TV.

ora 12:25 » Vasile Turcu: "Eu doresc sa fie un campionat curat"
Finanţatorul lui FC Dinamo, Vasile Turcu, s-a declarat surprins de reţinerea lui Cornel Penescu şi aşteaptă ca justiţia să îşi facă datoria pentru a avea un campionat curat. "Noi nu o să fim niciodată implicaţi în lucruri muradre. Noi încercăm să facem performanţă la Dinamo. Arbitrii greşesc şi în străinătate dar nu se comentează aşa mult ca în România", a spus finanţatorul lui Dinamo la Realitatea TV.

ora 12:13 » În acest moment Gheorghe Constantin e în sediul FRF cu procurorii DNA, în aceeaşi încăpere se află şi directorul internaţional al FRF, Florin Prunea şi Doru Viorel Ursu. Se face predarea de documente FRF către DNA.

ora 12:08 »» Avocaţii lui Cornel Penescu susţin că este vorba despre meciurile cu U Craiova, Gloria Bistriţa şi CS Otopeni. Ei susţin că e vorba de bani daţi arbitrilor Savaniu, Cristi Nica şi Bogaciu.
Vezi fazele VIDEO din meciul tur dintre CS Otopeni şi FC Argeş (video)
Vezi fazele VIDEO din meciul tur dintre FC Argeş şi U Craiova (video)
Vezi fazele VIDEO din meciul tur dintre Gloria Bistriţa şi FC Argeş (video)

ora 11:47 »  "Am înţeles că a fost o descindere la FRF, dar mai mult nu ştiu. Am făcut o plîngere la adresa domnului Penescu pentru că m-a jignit după FC Argeş - Steaua acum două sezoane. Mă simt curat, nu ştiu de ce a făcut acele afirmaţii la adresa mea.

Nu am arbitrat FC Argeş în nici o partidă din acest campionat, poate e şi vina mea că sînt în proces cu domnul Penescu. Nu am timp de procese. Cred că avocatul meu nu şi-a dat interesul în acţiunea pe care am intentat-o împotriva patronului de la FC Argeş. La un moment dat credeam că a fost şi el contactat", a spus arbitrul Cristi Balaj la GSP TV.

UPDATE » Cornel Penescu a ajuns la DNA Piteşti.

ora 11:05 » Augustus Constantin: "Sînt bulversat"
Fiul preşedintelui CCA, arbitrul Augustus Constantin, a vorbit despre acţiunea procurorilor DNA şi a declarat că nu a vorbit încă cu tatăl său, care nu răspunde la telefon.

"Nici eu nu ştiu ce se întîmplă. am încercat să iau legătura cu tata încă de cînd am aflat de această  poveste, dar nu răspunde la telefon. Sînt bulversat", a spus Augustus Constantin.

La ora 10:45 » Gheorghe Constantin nu a ajuns la sediul FRF. Ofiţerii Parchetului de pe lîngă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie nu au plecat. Mircea Sandu, Lupescu, Kasai sînt acum la sediul FRF.  Vezi fazele VIDEO din meciul tur dintre CS Otopeni şi FC Argeş (video)

Iată comunicatul oficial al Federaţiei după descinderea procurorilor DNA în sediul FRF.

"În cursul dimineţii zilei de azi, 13 aprilie a.c., ofiţeri ai Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-au prezentat la Casa Fotbalului.

În baza unui mandat emis de Serviciul Teritorial Piteşti al instituţiei amintite, ei au sigilat biroul preşedintelui Comisiei Centrale a Arbitrilor, domnul Gheorghe Constantin", se arată în comunicatul oficial.

Penescu: „Eu de unde să ştiu ce treabă are DNA-ul?”
Cornel Penescu, patronul clubului FC Argeş, a admis că procurorii DNA au ajuns la clubul său pentru anchetă dar spune că nu ştie motivele pentru care este anchetat.

"Am auzit că au ajuns la clubul FC Argeş. Eu sînt la birou acum. Că ce? Că am făcut egal! De ce nu a fost curat? Eu nu am nimic, eu vreau ca legea să fie respectată. Eu de unde să ştiu ce treabă are DNA-ul?", a spus Penescu la Realitatea TV

Întrebat ce i-au spus procurorii cînd au ajuns la club, Penescu a declarat: "Că DNA-ul are o activitate de făcut. Spune ceva de un meci, despre arbitraj. Eu nu ştiu mai multe decît  dumneavoastră".

S-a început cu arbitrii, dar trebuie să se continue şi cu alţii. Sunt alţii şi mai importanţi implicaţi. Arbitrii pot să greşească pentru că sunt oameni. Noi ne oprim şi insistăm asupra acestor greşeli. Trebuie să ne întrebăm de ce au greşit ei grav. Acest răspuns trebuie să-l caute DNA-ul
Ion Crăciunescu

Cînd am fost la CCA am primit semnale de la arbitri că ar fi fost contactaţi sau că unii observatori dădeau indicaţii. Eu spuneam mai deparet preşedintelui Federaţiei. Altceva nu aveam ce face"
Ion Crăciunescu
»

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (137)
 •  03 Martie 2012, 23:07

I will recommend not to hold off until you earn enough amount of money to buy goods! You should just take the loan or just student loan and feel yourself fine

 •  03 Martie 2012, 23:01

According to my monitoring, millions of persons all over the world receive the personal loans at good banks. Thus, there's a good chance to get a bank loan in every country.

 •  14 Aprilie 2009, 07:02

Daca intr-adevar s-ar apuca cineva de curatat fotbalul romanesc, in Liga I ar juca echipe de minifotbal, deoarece absolut toate echipele sunt murdare... Am si eu un prieten foarte bun care activeaza ca tusier in Liga II mai ales, a avut meciuri destule si in Liga I, stiu si cateva sume exacte ce le-a primit de la unele echipe, printre care FC Brasov, de ex... Iar altii nici nu-ti dau bani ca sa-i avantajezi, primesti ordinele de sus ce trebuie sa faci.

Vezi toate comentariile (137)
Comentează
Close