FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Gicu e noul Zicu » Grozav seamănă cu fostul jucător al dinamoviştilor: fragil emoţional şi are nevoie permanent de încurajări

Articol de , - Publicat marti, 27 ianuarie 2015 00:00 / Actualizat luni, 26 ianuarie 2015 21:59

Fotbalistul adus de la Terek este sensibil la critici şi lucrează bine cu antrenorii care ştiu să şi-l apropie.

Un singur cusur are Gicu Grozav, vîrful văzut ca unul dintre pilonii revitalizării atacului dinamoviştilor în primăvară. "Este prea sensibil, nu suportă să se ia cineva de el, nu rezistă prea bine criticilor, colegilor, antrenorilor şi media, are nevoie de încurajări ca să aibă un randament sporit", au dezvăluit apropiaţii săi.

Exact cum era Ianis Zicu, un alt caz celebru în Ştefan cel Mare şi în fotbalul românesc. Machedonul, care acum e la ASA Tîrgu Mureş, a avut un traseu sinusoidal la Dinamo. Dădea goluri şi făcea spectacol cînd era luat cu vorba bună şi se simţea apreciat de antrenori şi de fani, însă era la pămînt, psihic, cînd era apostrofat şi criticat. Cea mai bună perioadă din carieră, Zicu a avut-o alături de Răzvan Lucescu, la Rapid, care ştia să-i vorbească şi să-l motiveze.

"Se-nchide în el"
Revenind la Grozav, fotbalistul de 24 de ani s-a rupt de Terek Groznîi din momentul în care nici n-a mai fost folosit, nici nu i s-a permis să plece şi era şi ignorat de către staff-ul tehnic al cecenilor. "Un băiat liniştit, antialcool şi antitutun, Gicu este genul de om care se închide în el atunci cînd se simte neglijat şi abandonat", au mai povestit prietenii săi.

La miuţele "cîinilor" din Antalya a arătat că nu şi-a pierdut îndemînarea, marcînd cîteva goluri de efect, chiar dacă ultima reuşită într-un meci oficial a fost în octombrie 2013!

Ardeleanul s-a pierdut în ultimul an din cauza blocării psihice şi a îndepărtării lui de fotbal, cu toate că în toamna 2012 era o piesă importantă şi la echipa naţională, marcînd un gol spectaculos pe Şukru Saracoglu, în victoria cu Turcia, 1-0.

Contra confirmă
Fostul său tehnician de la Petrolul, Cosmin Contra, a lucrat bine cu Grozav. Gicu a stat de vorbă cu "Guriţă" în Antalya, chiar în seara în care a făcut joncţiunea cu lotul roş-albilor. "Gicu o poate ajuta pe Dinamo, iar Dinamo îl poate ajuta pe el. Este băiat liniştit, dacă ajungi la inima lui îţi poate oferi multe. Dar trebuie să ai grijă cu el şi de el. Este un băiat special. Vrea să revină în circuitul «naţionalei» şi al fotbalului internaţional, sper să reuşească", a comentat Contra.

7 meciuri a strîns Grozav în campionatul Rusiei în tricoul lui Terek. N-a marcat nici un gol

10 goluri în 36 de meciuri a marcat Gicu în cel mai bun sezon din carieră, 2012/2013, în tricoul Petrolului

3 reuşite are Grozav în echipamentul "naţionalei" în 17 selecţii

ALTE ŞTIRI DESPRE DINAMO:

S-au înţeles cu Sergio Rodriguez
Dacă Ricardo Machado are pretenţii considerate exagerate, dinamoviştii au ajuns la un acord cu un alt fost jucător al "stegarilor", Sergio Rodriguez, 29 de ani, fundaş stînga.

Portughezul care a marcat un gol în toamnă pentru FC Braşov în 17 partide va semna un contract pînă în vară, cu opţiune de prelungire. Lusitanul şi-a depus memoriu la Comisia Naţională pentru Soluţionarea Litigiilor din cadrul FRF, fiind declarat deja liber de contract.

"Marc e al lui Dinamo"
Aşa cum a anunţat Gazeta de duminică, astăzi, dacă nu apar probleme neprevăzute, Andrei Marc ar trebui să devină "cîine roşu" cu acte în regulă.

Mai trebuie să se judece recursul înaintat de Ceahlăul, după ce fundaşul de 21 de ani a fost declarat liber. Nici nemţenii nu mai speră într-un alt deznodămînt, chiar dacă mai ameninţă, verbal, cu TAS.

"În proporţie de 99,99 la sută, Marc este al lui Dinamo, nu prea mai avem ce face. Situaţia noastră e aşa cum este, dar «cîinii» n-au procedat corect, să nu uite că există un Dumnezeu!", a punctat Viorel Măstăcăneanu, preşedintele moldovenilor.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
agentul0007
agentul0007  •  27 Ianuarie 2015, 18:59

"În proporţie de 99,99 la sută, Marc este al lui Dinamo, nu prea mai avem ce face. Situaţia noastră e aşa cum este, dar «cîinii» n-au procedat corect, să nu uite că există un Dumnezeu!", a punctat Viorel Măstăcăneanu, preşedintele moldovenilor." da la voi nu exista un dumnezeu cand nu le platiti salariile in 3 luni de zile macar? acesti jucatori traiesc deocamdata din salarii nu au strans bani sa poata traii fara grija de maine

alinacainerosu2009
alinacainerosu2009  •  27 Ianuarie 2015, 13:17
Postat de terminatorul3 pe 27 Ianuarie 2015, 11:15

Este afectat de despartirea de gainiile lui !

Persoanele care iubesc pasarile sau animalele,au suflet bun.Daca tu esti negru in interior,e normal sa nu-l intelegi.Succes,Gicule!!! Pare un baiat educat,cu bun simt, NU e genul de fotbalist plin de figuri si cu gandul la bautura

terminatorul3
terminatorul3  •  27 Ianuarie 2015, 11:15

Este afectat de despartirea de gainiile lui !

Vezi toate comentariile (7)
Comentează