FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

S-a speriat FRF de Gigi? Comisia de Disciplină a dat un verdict surprinzător, după ce arbitrii și Kyros Vassaras l-au reclamat pe Becali

Gigi Becali, patron FCSB
Gigi Becali, patron FCSB

Articol de , , - Publicat joi, 04 mai 2023 16:19 / Actualizat joi, 04 mai 2023 17:11

După mai bine de o lună de când a fost sesizată printr-un memoriu de Comisia Centrală a Arbitrilor, Comisia de Disciplină a dat un verdict cu privire la declarațiile calomnioase pe care Gigi Becali, 64 de ani, patronul FCSB, le-a făcut cu privire la arbitri. Decizia e una însă extrem de blândă: avertisment și o amendă de numai 5.000 de lei.

Extrem de ciudat e faptul că în motivarea pe scurt a deciziei, Comisia de Disciplină arată că a luat în calcul, în stabilirea sancțiunii, Articolul 52.2.b. 

Cel care e intitulat "Comportarea jignitoare, calomnioasă și declarații care afectează imaginea fotbalului" și care prevede la punctul 2, litera b că "dacă autorul este oficial asimilat (finanțator, sponsor, alții asemenea), acesta va fi sancționat cu interzicerea oricărei activități legate de fotbal de la 6 la 12 luni la prima abatere. La fiecare abatere următoare, sancțiunea aplicată oficialului va fi stabilită prin dublarea sancțiunii aplicată anterior, iar clubul de care aparține această persoană va fi sancționat cu scăderea a 3 puncte din cele obținute în campionatul în care participă".

Negocieri finalizate: a semnat pe 3 ani cu FCSB! » Gigi Becali a reușit să-l convingă până la urmă
FCSB
Negocieri finalizate: a semnat pe 3 ani cu FCSB! » Gigi Becali a reușit să-l convingă până la urmă

Gigi Becali, amendat cu 5.000 de lei de către Comisia de Disciplină

Comisia însă a luat în calcul alte 3 articole din Regulamentul Disciplinar, unde este explicat în ce mod o persoană care a calomniat poate primi doar avertisment: "în cazul in care fapta de natură disciplinara este lipsită de orice pericol sau pericolul este minim". 

Cei din Comisie au ales această sancțiune, același regulament oferind exact și ce înseamnă când cineva primește avertisment: "Constă în notificarea verbală sau scrisă prin care se atrage atenţia celui în cauză să ia măsurile necesare pentru a nu mai săvârşi încălcări ale reglementărilor din domeniul fotbalului, o dată cu menţionarea faptului că la o nouă abatere se va aplica o sancţiune mai gravă".

Ce a spus Gigi Becali: „Arbitrii au furat titlul anul trecut. Acum încearcă iar”

Gigi Becali fusese reclamat de CCA din cauza unor declarații făcute în urmă cu aproape două luni:

"Anul trecut am avut un gol valabil cu Voluntari, ofsaid, n-am luat campionatul. Arbitrii l-au furat! Acum încearcă iar. N-a fost ofsaid, s-a tras linia, jucătorul Craiovei era puțin mai în față. Cică umărul lui David Miculescu, care umăr, mă? Nu era mai în față decât piciorul. Cum să faci asemenea mizerii? A fost și aut de poartă la cornerul ăla. N-a fost gol. Vedeți, cum ne-au luat două puncte. Nu neapărat arbitrii sunt problema, ci oamenii din jur, care influențează. Le e frică arbitrilor să dea o decizie în favoarea lui Becali. Cum să inventezi ofsaid? Lasă-te de arbitraj!”.

Între timp însă, până la o decizie a Comisiei de Disciplină, Gigi Becali a avut declarații mult mai dure și acuzatoare la adresa arbitrajului românesc și a celui care e în fruntea CCA, Kyros Vassaras. Le-a făcut după eșecul din Giulești, când Horațiu Feșnic a greșit grav fiindcă nu i-a eliminat pe Onea și pe Dragoș Grigore, pentru faulturi brutale asupra lui Florinel Coman și Compagno. În discursul violent al lui Becali, una dintre ținte a fost inclusiv șeful FRF, Răzvan Burleanu.

"N-am ajuns să îmi zică mie ce să fac unul ca Burleanu, care nu a făcut nimic în viața vieților lui. L-au băgat ăia de la Securitate, l-au crescut de mic, nu știu cum au făcut. Dar i-a zis unul care comandă el România, l-a pus Băsescu consilier, după l-a băgat pe Gică Popescu la pușcărie și a zis: «Comand și fotbalul eu!». Uite, așa s-a ajuns. Eu nu mai vreau să am de-a face cu ei. Sunt niște copii prea obraznici, nu au pic de rușine, de bun-simț. Iar Vassaras se ocupă doar de mizerii, stă numai prin Grecia, de aici ia banii la mișto, nu mai vreau să fiu sclavul lor!", a tunat Becali.

Alături de Becali, alți 3 oficiali importanți din fotbalul românesc au fost și ei reclamați la Comisie în urmă cu două luni: Nelu Varga (patron CFR), Adrian Mititelu (patron FCU Craiova) și Ciprian Marica (acționar minoritar Farul). În cazul acestora, Comisia de Disciplină încă nu a oferit un verdict.

VIDEO. Ultimele informații înainte de FCSB - Sepsi:

Mai multe articole despre FCSB:

Panduru și Dică au alcătuit cel mai bun prim „11” format din jucători de la FCSB și Farul
PROVOCARE
Panduru și Dică au alcătuit cel mai bun prim „11” format din jucători de la FCSB și Farul
Opinie fermă la GSP Live: „Sunt două motive pentru care FCSB nu va câștiga titlul decât din întâmplare”
FCSB
Opinie fermă la GSP Live: „Sunt două motive pentru care FCSB nu va câștiga titlul decât din întâmplare”

Cine rămâne în Superligă, cine pică în Liga 2 » CALCULE la retrogradare în timp real

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga


Comentarii (25)
eterrna.terrra.nova
eterrna.terrra.nova  •  04 Mai 2023, 20:42
Postat de retribution pe 04 Mai 2023, 20:36

maine,bah prostule,in centrul bucurestiului. vad ca ti-ai schimbat poza de profil pe care ai avut-o cu prietenul ala al tau urat si cu ochelari de soare. ha ah ah

Kaffir spunei stabanului sa trimita banii inshallah!

retribution
retribution  •  04 Mai 2023, 20:36
Postat de eterrna.terrra.nova pe 04 Mai 2023, 20:02

Stiu ca esti prost, mincinos si las dar dammmnn boy ai nevoie si de ochelari? Lasule tu vorbeai de feisbuc se vede ca esti mosneag doar cei trecuti de 50-60 de ani inca mai folosesc fb :)) spune bre cand ne vedem? Ai acum si locația+ email ce scuze mai ai acum? Ahh stiu! Ca nu ti-am dat cnpul? :))))

maine,bah prostule,in centrul bucurestiului. vad ca ti-ai schimbat poza de profil pe care ai avut-o cu prietenul ala al tau urat si cu ochelari de soare. ha ah ah

eterrna.terrra.nova
eterrna.terrra.nova  •  04 Mai 2023, 20:04
Postat de parpalache pe 04 Mai 2023, 19:21

„***” tu mie!Ca vad ca-ți place!

Randum e profesionist o stie tot orasul

Vezi toate comentariile (25)
Comentează