FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Gigi Becali și-a pus suporterii în cap, dar decizia lui devine salvatoare pentru FCSB

FCSB a revenit în cărți pentru play-off după ce și-a menajat din titulari în Europa și nu a mai alineat echipa-standard și în Liga 1, și în Conference League. Prețul? O umilință istorică, 0-10 cu Silkeborg la general.
FCSB a revenit în cărți pentru play-off după ce și-a menajat din titulari în Europa și nu a mai alineat echipa-standard și în Liga 1, și în Conference League. Prețul? O umilință istorică, 0-10 cu Silkeborg la general.

Articol de - Publicat luni, 17 octombrie 2022 16:00 / Actualizat luni, 17 octombrie 2022 17:03

FCSB a revenit în cărți pentru play-off după ce și-a menajat din titulari în Europa și nu a mai aliniat echipa-standard și în Liga 1, și în Conference League. Prețul plătit? O umilință istorică, 0-10 cu Silkeborg la general.

La finalul lunii septembrie, o analiză realizată de GSP arăta faptul că FCSB a avut cel mai mult de suferit în meciurile disputate imediat după cele din cupele europene: a pierdut două treimi din punctele puse în joc, de două ori mai multe decât în cazul rivalelor CFR Cluj și Universitatea Craiova.

Episod neștiut cu violentul Ionel Ganea: bătaie în seara barajului pierdut cu Slovenia. „Mi-a dat un pumn și a sărit pe mine. Mi-a învinețit ochiul. Mi-au pus o șapcă să nu vadă Hagi”
GSP LIVE
Episod neștiut cu violentul Ionel Ganea: bătaie în seara barajului pierdut cu Slovenia. „Mi-a dat un pumn și a sărit pe mine. Mi-a învinețit ochiul. Mi-au pus o șapcă să nu vadă Hagi”

FCSB s-a făcut de râs în Europa, dar se apropie de play-off

Dică s-a gândit la un moment dat să nu mai opereze multe modificări în primul „11” de la un joc la altul. De exemplu, la Londra, cu West Ham (1-3), în prima etapă din grupa de Conference, FCSB a trimis în teren tot ce avea mai bun: Târnovanu - V. Crețu, Dawa, Tamm, Radunovic - Olaru, Edjouma, Oaidă - Cordea, Compagno, Fl. Coman. 

Cam aceiași jucători au fost rulați și în confruntările de dinainte și de după eșecul suferit contra celor de la West Ham (8 septembrie):

  • 1-3 vs. Farul (31 august) » Târnovanu - R. Boboc, Dawa, Tamm, Radunovic - Olaru, Dulca - Cordea, Oct. Popescu, Fl. Coman - Compagno 
  • 1-1 vs. FC Voluntari (12 septembrie) » Târnovanu - R. Boboc, Dawa, Tamm, Radunovic - Olaru, Edjouma, Oct. Popescu - Cordea, Compagno, Fl. Coman 

FCSB a sacrificat Europa pentru Liga 1 și începe să-i iasă

FCSB a schimbat strategia pe parcurs și a ales să sacrifice Conference League. Ce a urmat? În „dubla” cu cea mai slabă echipă din grupa B, Silkeborg, care ar fi putut, în teorie, să-i ducă mai aproape de primăvara europeană, roș-albaștrii au pierdut cu 0-10 la general, 0-5 în fiecare dintre cele două manșe.

În Danemarca, Dică s-a bazat pe numai doi titulari obișnuiți, portarul Târnovanu și stoperul Dawa. 

La retur, Becali a anunțat că va folosi prima echipă pentru a spăla rușinea. Și din cauza problemelor medicale, roș-albaștrii au menajat însă și pe Arena Națională jumătate din formația-tip. N-au fost titulari Dawa, Tamm, Radunovic, adică 3 dintre cei 4 fundași de bază ai vicecampioanei, plus căpitanul Florinel Coman. Omrani nu e pe lista UEFA.

În acest interval, echipa a reușit să redreseze situația dramatică din campionat. Imediat după pauza din septembrie provocată de meciurile naționalei, adică în afara unui ritm de partide din 3 în 3 zile, FCSB a învins-o pe FC Argeș (3-2) și a câștigat confruntările autohtone de după umilințele cu Silkeborg, 2-0 cu Petrolul și 2-1 cu UTA.

Pe 1 octombrie, FCSB se clasa pe 13 în SuperLiga - poziție de baraj -, cu doar 8 puncte acumulate. Acum, roș-albaștrii sunt pe 7, la numai două lungimi distanță de play-off și cu două meciuri mai puțin jucate.

Pariul lui MM Stoica stă în picioare

FCSB are 3 succese la rând în campionat, iar play-off-ul a devenit un obiectiv realizabil. Când echipa era la retrogradare, Mihai Stoica, managerul general al roș-albaștrilor, lansa un pariu curajos în spațiul public.

Din etapa viitoare până la sfârșitul sezonului vom acumula cele mai multe puncte dintre cele 16 grupări înscrise în Superliga”, afirma MM după 1-2 cu CS Universitatea Craiova. Au urmat 9 puncte obținute din 9 posibile, la fel câte au câștigat de-atunci numai alte două formații din Liga 1, liderul Farul și revelația Chindia.

VIDEO » Compagno, după a 3-a victorie la rând a FCSB-ului în Liga 1: „Important e că nu ne-a rămas capul la Silkeborg”

Citește mai multe articole despre FCSB:

Gigi Becali suspină după fostul antrenor de la FCSB: „Aveam posesie cu el, chiar l-am sunat”

Dan Petrescu, după „dubla” FCSB - Silkeborg: „Dacă pierdeam eu de două ori cu 5-0, eram atacat 3 luni”

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (40)
666piturca
666piturca  •  18 Octombrie 2022, 16:48
Postat de Catalynn____ pe 18 Octombrie 2022, 09:53

Yep, lume multă, zecesebista, oameni deloc! :-)))

Vezi ca se scrie “yogurt me”, da’ tu n’ai de 1 sa stii, ca…

Catalynn____
Catalynn____  •  18 Octombrie 2022, 09:53
Postat de mehigh_ms pe 18 Octombrie 2022, 09:43

rade toata lumea de tine pe aici... :))) dar tu insisti sa ABEREZI!

Yep, lume multă, zecesebista, oameni deloc! :-)))

mehigh_ms
mehigh_ms  •  18 Octombrie 2022, 09:43
Postat de Catalynn____ pe 18 Octombrie 2022, 00:38

Pfff … rău am ajuns! :-((( Auzi tu, sa ii fie unui zecesebist mila de mine. Nasol! :-(((

rade toata lumea de tine pe aici... :))) dar tu insisti sa ABEREZI!

Vezi toate comentariile (40)
Comentează