FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Golgeter doar în amicale » Excelent în amicale, Cristea nu a reuşit să marcheze într-un meci oficial de doi ani

Andrei Cristea a semnat cu Dinamo pînă în vara lui 2015
Andrei Cristea a semnat cu Dinamo pînă în vara lui 2015

Articol de GSP - Publicat duminica, 24 martie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 23 martie 2013 22:42

Andrei Cristea trece prin clipe grele: marchează constant în partidele de verificare, însă nu a mai făcut-o într-un meci oficial de aproape doi ani.

Fost golgeter al României în 2010, cu 16 reuşite, Andrei Cristea nu reuşeşte să-şi revină la forma care l-a consacrat şi care i-a adus un transfer în Germania, la Karlsruher, în 2. Bundesliga. Revenit vara trecută în Ştefan cel Mare, după o accidentare ce l-a ţinut pe tuşă o perioadă lungă de timp, atacantul de 28 de ani nu a reuşit să marcheze nici măcar un gol pentru Dinamo în cele 9 partide în care a jucat, fiind titular doar într-unul dintre ele, cu Chiajna (2-0), cînd a bifat 64 de minute.

Lui Andrei îi merge de minune, în schimb, în amicale sau la "satelit". În partidele de verificare din turneul de pregătire din Spania nu a marcat, dar a făcut-o de fiecare dată cînd Dinamo a întîlnit adversari din ligile inferioare, ca AS Vulcan (Liga a 5-a), 11-0, două reuşite, FC Rîşnov (Liga a 4-a), 8-1, şi Torpedo Zărneşti (Liga a 4-a), 8-0, cu cîte o triplă! Plus trei goluri la echipa a doua, în turul sezonului, cînd a fost trimis să evolueze în patru meciuri pentru Dinamo II de fostul antrenor, Dario Bonetti.

Ultima oară cînd a marcat într-un meci oficial, dar nu la "satelit", a fost pe 15 mai 2011, adică aproape acum doi ani, chiar de ziua sa de naştere. Atunci, Cristea a reuşit o "dublă" pentru Karlsruher, în victoria obţinută în faţa lui Union Berlin.

Ţălnar îl susţine, dar n-are loc
Cornel Ţălnar este alături de Andrei Cristea, chiar i-a oferit o şansă contra Chiajnei, cînd a fost titularizat în lipsa lui Ionel Dănciulescu, suspendat. A avut atunci două oportunităţi de a marca, fără rezultat însă. În condiţiile actuale, şansele ca Andrei să apară printre titulari sînt minime, întrucît Alexe şi Dănciulescu sînt favoriţi, iar Mircea Axente are de partea lui prestaţia din ultimele meciuri, cu Chiajna (2-0) şi Petrolul (1-2), cînd a marcat de fiecare dată cîte un gol.

150.000 de euro este salariul anual al lui Andrei Cristea în Ştefan cel Mare

500.000 de euro este cota de piaţă a lui Andrei Cristea, conform site-ului specializat transfermarkt.de

ALTE ŞTIRI DESPRE DINAMO:

Ţălnar s-a rugat să ningă!
Cornel Ţălnar este cel mai fericit că vremea s-a răcit, iar în Poiana Braşov s-a aşternut şi un strat gros de zăpadă. "Nea Cornel este un pic şi profet pentru că de multe ori ce vorbeşte se cam adevereşte. Ieri s-a rugat să ningă, azi a venit zăpada şi a fost un aer foarte bun pentru plămînii fotbaliştilor", a spus Florentin Petre la Dolce. "A fost visul lui nea Cornel să vină din nou zăpada. Putem alerga mult mai bine", a zis şi Ionel Dănciulescu.

Fostele glorii la juniori
Ionuţ Negoiţă a declarat public că doreşte să le găsească ocupaţii în cadrul clubului fostelor glorii ale lui Dinamo. Omul de afaceri de 39 de ani are de gînd, ca din vară, să revitalizeze Centrul de Copii şi Juniori al "cîinilor", care în prezent este condus de Ion Moldovan. Fostele glorii ca Orac, Frăţilă sau Ion Pîrcălab ar putea fi antrenori la grupele de copii, unde acum nu se mai regăseşte nici un fost fotbalist al "cîinilor".

I-a scos la masă
Dinamoviştii nu s-au chinuit degeaba să o învingă pe Torpedo Zărneşti, 8-0, din liga a 4-a. Imediat după succesul obţinut, Ionuţ Negoiţă i-a invitat la masă, la un restaurant din zonă, pe jucători şi staff-ul tehnic. Acţionarul majoritar le-a transmis fotbaliştilor că nu vor mai exista întîrzieri salariale şi că vor fi răsplătiţi suplimentar în cazul în care Dinamo va reuşi să se califice în cupele europene.

Inbox:
- Ionuţ Negoiţă despre Erminio Rullo: "Să vedem opinia antrenorului despre el. Căutăm soluţiile pentru a rezolva problemele şi minusurile pe care le avem".
- Noul acţionar majoritar vrea să grăbească lucrurile la Dinamo. "Sînt multe lucruri pe care mi le doresc mai eficiente, să se întîmple cu o viteză mai mare. Discut cu anumiţi oameni, buni cunoscători, cer opinii", a spus Negoiţă.
- Dinamoviştii au revenit ieri din Poiana Braşov, urmînd să reia antrenamentele în Ştefan cel Mare mîine.

Citește și:

Istvan Kovacs, criticat pentru o singură fază din finala Europa League: „Nu a acordat un penalty clar”
Europa League
Istvan Kovacs, criticat pentru o singură fază din finala Europa League: „Nu a acordat un penalty clar”
FCSB face al doilea transfer al verii: „Cluburile s-au înțeles”
Superliga
FCSB face al doilea transfer al verii: „Cluburile s-au înțeles”
Ce înseamnă victoria Atalantei pentru fotbalul italian: în Liga Campionilor se conturează un scenariu fabulos!
Europa League
Ce înseamnă victoria Atalantei pentru fotbalul italian: în Liga Campionilor se conturează un scenariu fabulos!

Ironia sorții » Fostul jucător de la FCSB, la un pas să semneze chiar cu echipa care l-a retrogradat!

„Există prietenie în tenis?” » Sorana Cîrstea, răspuns tranșant: „Am o poveste care va face deliciul, că e cu Simona Halep”


Comentarii (6)
adimutu14
adimutu14  •  24 Martie 2013, 19:59

Nu am nimic cu Cristea, il respect pentru ce a facut la Dinamo in anii trecuti dar sincer mi se pare ca s-a cam dus timpul lui...sper sa ma contrazica totusi cu evolutiile lui.

andreeyutzu
andreeyutzu  •  24 Martie 2013, 15:08

Cu incredere si daca are si ambitie mare va reusi sa isi revina ;)

burgundy
burgundy  •  24 Martie 2013, 13:34

Sa se ia de mana cu Herea.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează