FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Golgeter la munca de jos » Andrei Cristea va juca astăzi pentru Dinamo II într-un amical cu Damila Măciuca

Cristea a pierdut tot sezonul 2011-2012, la Karlsruhe, din cauza unei intervenții chirurgicale, urmată de perioada de recuperare
Cristea a pierdut tot sezonul 2011-2012, la Karlsruhe, din cauza unei intervenții chirurgicale, urmată de perioada de recuperare

Articol de - Publicat miercuri, 15 august 2012 00:00 / Actualizat marti, 14 august 2012 21:24

Cristea i-a cerut lui Bonetti să-l lase să joace cîteva meciuri şi pentru Dinamo II ca să se fortifice. Azi joacă împotriva Damilei Măciuca.

Andrei Cristea a luat luni seară decizia de a merge o perioadă să joace pentru echipa secundă a clubului, meciuri amicale sau chiar oficiale. El i-a comunicat ieri hotărîrea lui Dario Bonetti, iar azi va juca alături de Dinamo II în amicalul cu Damila Măciuca (nou-promovată în Seria B2), de la Rîmnicu Vîlcea.

"M-am gîndit să am meciuri în picioare, să mă pun total la punct cu pregătirea fizică şi cred că e mai bine să joc, chiar şi la nivelul ligii secunde, decît să fac doar antrenamente şi să evoluez, sporadic, la prima echipă. Bonetti a fost surprins, plăcut, şi m-a încurajat. Nu e o ruşine că voi juca pentru Dinamo II, fotbalul e fotbal la orice nivel. Eu vreau să fiu pe teren, să alerg, să pasez, să dau goluri, aşa că dau drumul la muncă", a declarat ieri Cristea pentru Gazetă.

Atacantul a jucat doar 29 de minute în acest sezon la prima echipă, cu Iaşiul (5-2), iar sîmbăta trecută, cu Barca, a fost lăsat la încălzire fără să fie introdus măcar cîteva minute pe gazon. Apoi, în Gazetă, a avut replici acide la adresa lui Bonetti.

Galcev, acelaşi drum
După 5 minute jucate cu Barcelona (0-2), bulgarul Boris Galcev, 28 de ani, revine azi şi joacă pentru Dinamo II, la fel ca săptămîna trecută. Cristea e cel care l-a convins pe închizător să-l însoţească la formaţia secundă: "I-am spus şi lui ce-am gîndit eu, că ne face bine un joc de fotbal, e mult mai util decît un antrenament, pentru că e alt ritm". Altfel, dintre tinerii care mai sînt în lotul lărgit al primei echipei, portarul Manyur şi fundaşul Dobrosavlevici vor juca azi cu echipa pregătită de ex-stelistul Erik Lincar.

"Ca o glumă, am avut un contact vizual cu Messi, cînd mă duceam, la final, spre vestiare. Eram aproape şi, dintr-o dată, 7 bodyguarzi au sărit lîngă el, iar eu le spuneam că doar îmi văd de drum spre cabine. Aşa am fost şi eu aproape de el" (Andrei Cristea, atacant Dinamo)

16 goluri a marcat Andrei Cristea în 2009-2010, cînd a fost golgeterul Ligii 1, cu Dinamo

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
gtafan
gtafan  •  15 August 2012, 12:33
Postat de jalemare pe 15 August 2012, 08:44

bafta multa la maciuca andrei !

Prietene, eu zic sa lasi mistourile la o parte. Plus ca Maciuca nu e cum crezi tu.. Sunt din Valcea, iar proiectul de acolo e unul foarte serios. patronul echipei este unul dintre cei mai bogati oameni din Rm Valcea si in 2 ani a dus echipa din liga a IV-a in Liga a II-a, iar in Cupa Romaniei acum 2 sezoane a eliminat pe CSM Rm. Valcea. Se aude ca Damila Maciuca va deveni Damila Rm Valcea, dar inca nu se stie... Rufa, patronul de la CSM, nu baga bani deloc in echipa, deci s-ar putea ca Damila sa termine chiar peste CSM in Liga a II-a. Sa nu excludeti posibilitatea ca Damila sa promoveze in primul esalon in 2-3 sezoane!

sabi1
sabi1  •  15 August 2012, 11:54

Cristea e un jucator de exceptie!Bonetti-l pune pe picioare cat de curand.Avem nevoie de el

dog_one
dog_one  •  15 August 2012, 10:37

BRAVOS

Vezi toate comentariile (7)
Comentează