FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Greu cu Gigi după gratii » Steaua e aproape să piardă doi jucători vitali, ceea ce nu s-a întîmplat în 10 ani cu Becali patron

Bourceanu, care va face 29 de ani în vara viitoare, cîştigă acum din salariu 150.000 de euro anual
Bourceanu, care va face 29 de ani în vara viitoare, cîştigă acum din salariu 150.000 de euro anual

Articol de - Publicat marti, 24 septembrie 2013 00:00 / Actualizat luni, 23 septembrie 2013 21:57

Bourceanu merge azi la Jilava pentru a negocia prelungirea contractului a cărui scandenţă e în iunie 2014.

Reghecampf şi fanii Stelei aşteaptă cu mai mare interes în această săptămînă deznodămîntul negocierilor privind prelungirea contractelor a doi dintre fotbaliştii de bază decît rezultatul meciului din "16-imile" Cupei României, fază în care roş-albaştrii vor întîlni Avîntul Bîrsana.

Căpitanul echipei, Alex Bourceanu, dar şi portarul Ciprian Tătăruşanu sînt cei care vor intra peste doar 3 luni şi jumătate în ultimele 6 luni de contract şi ar putea semna cu oricare altă echipă fără ca Steaua să se poată opună.

Mai mult, dacă nu vor ajunge la o înţelegere cu Becali, în vara viitoare, gruparea din Ghencea i-ar putea pierde gratis.

Becali i-a pierdut doar pe Iliev şi Bicfalvi
De cînd Gigi e patron, ianuarie 2003, s-a întîmplat extrem de rar ca acesta să piardă fotbalişti aflaţi la final de contract şi pe care i-ar fi dorit în continuare. De fapt, sînt doar două cazuri: bulgarul Valentin Iliev şi Eric Bicfalvi, pentru care Gigi Becali a insistat să continue, au ales să plece în Ucraina.

În rest, cei aflaţi la final de contract care au şi plecat au fost cei pe care Becali nu-i mai dorea, exemple fiind Geraldo, Kapetanos, Surdu.

De ce jucătorii vor negocieri doar cu Becali
Totuşi, situaţia din acest moment e complet diferită faţă de anii precedenţi. Gigi Becali nu se mai află în libertate. Cu patronul la puşcărie, chiar Mihai Stoica a oferit un argument pentru care negocierile sînt extrem de complicate: "Jucătorii vor să discute doar cu patronul, cu noi nu vor". Managerul nu a oferit şi motivele refuzului fotbaliştilor.

Care sînt acestea? De cînd a început criza financiară, politica salarială s-a schimbat în Ghencea, iar Becali le-ar fi propus fotbaliştilor un salariu maxim în acte de 120.000 de euro pe an, iar restul să le fie viraţi ca prime de instalare, fără ca Steaua să fie nevoită să-i treacă prin contabilitate.

"De exemplu, Tănase, dar nu numai el, mai vine pe la mine, la palat, şi îi mai dau cîte 15.000-20.000 pentru bomboane", a explicat ţn trecut chiar Gigi Becali modalitatea de plată a fotbaliştilor.

Azi Bourceanu, urmează Tătăruşanu
Cu Becali în puşcărie, negocierile se complică. Jucătorii cer asigurări privind cîştigurile lor, tocmai de aceea Bourceanu va merge azi personal la închisoare, la Jilava, pentru a discuta cu patronul Stelei şi pentru a stabili detaliile financiare ale prelungirii înţelegerii pentru 2 sau 3 ani!

Tănase, caz special
Un alt jucător extrem de important căruia îi va expira contractul cu Steaua în vara viitoare e Cristi Tănase. În cazul lui însă, chiar clubul e cel care aşteaptă deliberat să nu mai fie valabilă actuala înţelegere. Motivul? În contractul de transfer de la Argeş la Steaua scrie că dacă pe parcursul celor 5 ani Tănase va fi vîndut în străinătate, atunci gruparea din Trivale va încasa jumătate din sumă.

Scandal Piţi-Giovanni
Pînă ca Gigi Becali să vină şi să preia clubul din Ghencea, începutul lui 2003, Steaua a pierdut fotbalişti importanţi, fie liberi de contract, fie pentru că aveau în contract clauze de reziliere puse în momentul în care veniseră la echipă.

Roşu şi Luţu au fost vînduţi fără ca Steaua să se poată opune, fiind achitate clauzele, în timp ce Lincar, Miu şi Reghecampf au refuzat să semneze prelungirea, au fost scoşi din lot de Piţurcă, iar de atunci a izbucnit războiul dintre actualul selecţioner şi Giovanni Becali.

240 de mii de euro e salariul anual pe care Varela îl are la Steaua, cu 60 la sută peste ce cîştigă în acest moment Bourceanu

950 de mii de euro net a fost efortul financiar pe care Steaua l-a făcut în privinţa lui Bourceanu: 500.000 de euro sumă de transfer, 450.000 de euro contract pe 3 ani

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (31)
dismenoreea
dismenoreea  •  24 Septembrie 2013, 23:25

Cred ca Bourceanu merita si un milion pe sezon ! Daca oile il pierd pe Bourceanu sunt cei mai mari fraieri ! Cred ca e mai valoros decat Chichirichi din Bacau ! Tatarusanu din cauza faptului ca alterneaza ca evolutii sa zica merci daca i se va face inca un contract pe 2 ani pe acelasi salariu. Kuciak e peste el. In schimb, Varela are un salariu mult prea mare. In fine, poate prinde luciu la stana si intr-adevar sa-si merite banu'. Ramane de vazut in urmatoarele 3-6 luni. Mimi va face sa stagnati. In perioada de transferuri ar fi trebuit sa rezolve concurentele de pe post la Po[m]pa, Lato si sa aduca doi atacanti foarte buni. Biovacaru este foarte greoi iar Kapetanos e pe langa.

cristid.
cristid.  •  24 Septembrie 2013, 16:44

becali a dat afara de-alungul timpului jucatori cel putin la fel de importanti din motive absolut stupide. Deci, nu ii mai spalati imaginea puscariasului, va rog.

ando89
ando89  •  24 Septembrie 2013, 12:40
Postat de badeadorian pe 24 Septembrie 2013, 12:20

Bourceanu prefera sa il vada personal pe Gigi pentru ca nu exclude posibilitatea ca MM sa aranjeze o convorbire in care la un capat al firului sa fie Bendeac pe post de negociator .

Cazul Bourceanu este ciudat. Meme simte mirosul comisionului, jucatorul este reprezentat de Prodanca, aceasta se plange ca n-are acces la Gigi si chiar daca ar avea, nu cred ca acesta o va trata ca pe un partener de dialog veritabil, nu-l lasa prejudecatile. Sunt sigur ca verii incearca si ei macar sa bage strambe, daca nu pot avea un folos direct. Desi patronul Stelei n-o sa recunoasca, parerile lui mitica, pitzi si a altor somitati in materie conteaza. Cel care va suporta nota de plata la final o sa fie jucatorul, toata viesparaia asta se nutreste din munca lui.

Vezi toate comentariile (31)
Comentează