FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

GSP îţi dezvăluie secretul revirimentului trupei lui Levy » Cum a resuscitat-o Bourceanu pe Steaua!

Articol de - Publicat duminica, 04 septembrie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 04 septembrie 2011 01:16

Diferenţa dintre Alex Bourceanu şi Eric Bicfalvi e cheia jocului din ce în ce mai bun al ”militarilor”. Mijlocaşul luat de la Timişoara e mai activ şi e fantastic în apărare faţă de rivalul lui pe post


Steaua a început sezonul dezastruos, cu eşec în Supercupă şi egal la Voinţa Sibiu, după care s-a transformat dintr-o dată în bine. Schimbarea a coincis cu achiziţionarea lui Bourceanu de la Timişoara şi folosirea lui direct printre titulari, în locul lui Bicfalvi, închizătorul pe care roş-albaştrii l-au folosit la start.

Datele pe care firma de monitorizare InStat le-a oferit Gazetei confirmă faptul că intrarea lui Alex în echipă a contat enorm pentru Steaua. Cu el pe teren s-au contabilizat trei victorii, un egal şi o înfrîngere. Pe lîngă rezultatele echipei, mai ales prestaţia personală e relevantă.

Bourceanu e formidabil, faţă de Bicfalvi. Cîştigă mult mai multe dueluri decît Eric, deposedează de peste două ori mai bine, recuperează enorm comparativ cu mijlocaşul pe care Becali l-a adus de la Jiul Petroşani şi pe care patronul îl vedea viitor căpitan. Deşi e considerat un jucător ultradefensiv, gălăţeanul e mai util şi în atac faţă de Eric, fiindcă generează mai multe acţiuni reuşite.

Bourceanu parametru Bicfalvi
377 minute jucate 155
78% acţiuni ofensive reuşite 72%
54% dueluri cîştigate 40%
65% deposedări reuşite 27%
42 recuperări 18
15 faulturi comise 6

"Bourceanu e gladiator adevărat, i-am şi zis că pe el n-am cum să-l critic vreodată, n-am motiv, din moment ce luptă fantastic în fiecare meci!"
Gigi Becali, patron Steaua

160.000 de euro anual cîştigă Bourceanu din contractul cu Steaua, cu 100.000 de euro mai mult ca Bicfalvi. El a mai încasat 100.000 de euro cînd a semnat cu roş-albaştrii

La Timişoara nu era om de bază
Bourceanu, 26 de ani, are un statut mult mai bun la Steaua decît cel de care beneficia la Poli Timişoara. În sezonul trecut a prins doar 25 de jocuri din 34 pentru bănăţeni, încurcat şi de o accidentare la genunchi. La Poli era folosit doar atunci cînd antrenorul voia să aibă doi închizători pe teren, fiindcă opţiunea numărul 1 pe acest post era căpitanul Dan Alexa.

L-au luat la ofertă
Steliştii pot să-l considere deja pe Bourceanu drept o achiziţie reuşită, dat fiind preţul pe care l-au plătit pentru el, doar 400.000 de euro, cu 300.000 de euro mai puţin decît achitase Timişoara atunci cînd l-a adus de la Oţelul Galaţi. Roş-albaştrii au profitat de situaţia dificilă în care s-a găsit Poli după retrogradare şi i-au obţinut din Banat pe Bourceanu şi pe Nikolici. Pe muntenegrean l-au împrumutat un an cu 100.000 de euro.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (27)
alin.tat
alin.tat  •  05 Septembrie 2011, 00:46

e mai bun bicvalvi doar ca nu i se da destul credit iar la prima greseala este taxat imediat

joaquin
joaquin  •  04 Septembrie 2011, 23:47

Bourceanu e cel mai bun transfer din actuala campanie !

teo2605
teo2605  •  04 Septembrie 2011, 22:17

Ce are Bourceanu în plus? Are inteligenţă... Lucru extrem de rar printre fotbalişti!

Vezi toate comentariile (27)
Comentează