FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Hagi i-a întors în iarbă! Sosirea juniorilor de la Academia sa pentru UEFA Youth League i-a ajutat, indirect, pe ceilalţi juniori ai Stelei

Articol de - Publicat sambata, 28 septembrie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 27 septembrie 2013 21:32

După ce s-au antrenat timp de doi ani doar pe sintetic, puştii din Ghencea au primit în folosinţă, ieri, fostul teren al Stelei II: "A insistat , nu-şi trimitea copiii dacă n-aveau condiţiile de la clubul său", spun părinţii


Mitriţă, Hodorogea ori Tîrnovan n-au sosit de la Academia Hagi doar pentru a ajuta echipa talentelor Stelei, participantă în Liga Campionilor U19. "Internaţionalii" din selecţionata lui Ionel Augustin au dat o mînă de ajutor întregului Centru de copii şi juniori al roş-albaştrilor: oficialii au negociat obţinerea unui teren de iarbă pentru antrenament, lucru tabu în ultimii ani!

Concret, puştii Stelei nu s-au mai antrenat pe iarbă din 2011. Cînd a început pribegia grupelor prin diferite baze bucureştene: Voinţa, Electroaparataj, "Mircea Eliade". În august, puştii reveniseră în Ghencea, însă, surpriză!, unica suprafaţă disponibilă era una sintetică. Cea de iarbă fusese transformată în teren de rugby!

Planul lui Gică
Situaţia s-a schimbat ieri. Povestesc părinţii: "Gică Hagi ar fi menţionat că îşi va lăsa juniorii la Steaua doar dacă aceştia vor avea condiţiile de la Academie. Pentru astea, era neapărată nevoie de un teren de iarbă! Aşa că oficialii Stelei au negociat cu MApN şi au obţinut stadionul folosit de Steaua II cînd juca în liga a doua. Folosit, în ultima vreme, ca stadion de rugby!", povesteşte un părinte.


"Este o decizie extrem de înţeleaptă. Antrenamentele pe sintetic erau destul de dure, accidentările surveneau des"
Părinte junior Steaua

Dinamo e condamnată la retrogradare! Nici victoria cu UTA nu îi asigură barajul » Toate CALCULELE: de ce rezultate indirecte au nevoie „câinii”

În 1987 termina în fața lui Hagi în cursa pentru Balonul de Aur, acum e agent imobiliar » Și-a schimbat și look-ul: „Samuraiul a plecat în vacanță!”


Comentarii (4)
coreeanu
coreeanu  •  29 Septembrie 2013, 08:26

E trist ca alte cluburi cu mult mai putini bani gasesc totusi fonduri sa investeasca in a creste tineri, in timp ce Steaua ii trimite sa-si rupa picioarele pe terenuri artificiale. Cunosc personal un caz, in care cu sub un milion de euro un club si-a construit o baza de tineret la ultimele standarde, in mai putin de trei luni. Steaua a facut profituri de milioane sezonul trecut, si asta inaintea transferurilor lui Rusescu si Chiriches. Chiar nu e nimeni in conducere care sa aiba putina viziune la noi? Cum sa nu ai juniori, strategia asta mi se pare de un primitivism feroce. Asta este nivelul conducerii la noi, din pacate. In afara de Reghe, numai amatori si cocalari.

m1t1
m1t1  •  28 Septembrie 2013, 14:24

cand un cioban sfatuit de un huligan se ocupa de fotbal se intampla sa ramai cu scandaluri si eventual o stana, iar cateva zeci de mii de euro pe luna nu se renteaza chiar daca iei zeci de mil de euro pe sezon. presa ar trebui sa dezvaluie mai mult din acest schimb de echipe...

buerebuistas
buerebuistas  •  28 Septembrie 2013, 10:57
Postat de bergling_mood pe 28 Septembrie 2013, 09:44

Ce face marketingul din sport... La rugby suntem la ani lumina in fata fotbalului , si pentru asta tot desfintam unul din putinele terenuri de rugby , ca sa joace niste desculti fotbal ... Mai rau ar putea fi doar sa transformam o sala de gimnastica , in una de forta pentru ratatii din Liga 1

si patinoarul Mihai Flamaropol este in ruine , casa celei mai titrate echipe de hochei din Romania

Vezi toate comentariile (4)
Comentează