FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

"Haita" redevine ofensivă » Ţălnar vrea să joace din retur cu doi atacanţi în primul 11

Florentin Petre își dorește un Dinamo superofensiv, așa cum era pe vremea cînd încă juca pentru
Florentin Petre își dorește un Dinamo superofensiv, așa cum era pe vremea cînd încă juca pentru "cîini"

Articol de - Publicat sambata, 19 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 19 ianuarie 2013 10:52

Prima măsură a lui Ţălnar pentru revitalizarea lui Dinamo: echipa va evolua cu doi atacanţi veritabili şi va renunţa la unul din cei doi închizători.

"Noi sîntem Dinamo, gata, schimbăm sistemul! Nu putem să stăm la cutie, să aşteptăm adversarul. Eu am fost obişnuit în spiritul "cîinilor roşii", să te duci peste oponent, tu să impui ritmul partidei. Eu cred în fiecare dintre jucătorii de acum ai lui Dinamo şi ştiu că vom avea o primăvară bună", a mărturisit ieri Cornel Ţălnar, care a anunţat prima măsură concretă de la revenirea sa la echipă: Dinamo va fi din nou ofensivă!

Ce presupune acest lucru, după mandatele Dario Bonetti şi Dorinel Munteanu?
1. "Cîinii" vor evolua iarăşi cu doi atacanţi în avanposturi. Alexe şi Dănciulescu nu vor mai fi folosiţi în bandă decît în cazuri speciale. Mai există soluţia Ţucudean, totul depinzînd şi de ceea ce va fi în meciurile amicale.

2. Dispare un închizător. Va rămîne Boubacar, aproape sigur, mai în vînă decît fragilul Issa Ba. Grigore nu va mai fi folosit ca mijlocaş defensiv, îşi reia locul din zona centrală a apărării.

3. Cătălin Munteanu va avea mai multe sarcini ofensive, urmînd să aibă o mai mare libertate de mişcare la mijloc, pentru a contribui cu pase decisive pentru cei din faţă.

4. Mijlocaşii de bandă nu au voie să neglijeze defensiva, cum de altfel şi "lateralii" din apărare trebuie să urce şi să contribuie cu centrări utile.

5. Dinamoviştii vor fi obligaţi să atace poarta. "Mie îmi place jocul ofensiv, să presăm şi să mergem peste adversar. Aşa ne vom redobîndi încrederea în noi, vom urca în clasament, vom recîştiga respectul, ne vom readuce suporterii la stadion" este teoria ofensivă a "Ţînţarului".

Cum ar putea arăta Dinamo în primăvară
Bălgrădean - Nica, Luchin, Dr. Grigore, Pulhac - C. Matei, Boubacar, C. Munteanu, Curtean - Dănciulescu, Alexe.

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (38)
ave_biancorossi
ave_biancorossi  •  29 Ianuarie 2013, 00:06

este o masura mai aproape de calitatile reale ale lotului. un 4-4-2 clasic. modulul in care s-a castigat ultimul titlu.

conasu_boeru
conasu_boeru  •  19 Ianuarie 2013, 23:09

In locul lui Pulhac ?

titiduru22
titiduru22  •  19 Ianuarie 2013, 18:51
Postat de nicolaevici pe 19 Ianuarie 2013, 14:45

in retur Danciu il va depasi pe Rusescu la goluri ..!!! o sa mai vb poate pe aici si o sa-ti aduc aminte de ce ti-am spus acum!!!

La ce fotbal te uiti tu nene ? Chiar nu-l vezi pe idolul tau Raj ca nu e in stare sa faca un dribling sau sa traga la poarta,tot ce stie este sa alerge ca bezmeticul pe teren si sa dea pase inapoi.

Vezi toate comentariile (38)
Comentează
Close