FOTBAL  »  Superliga  »  DATORII

Haos în Liga 1 » Doar cinci cluburi sunt cu salariile la zi: există jucători și cu nouă luni de restanțe

Marius Constantin n-a văzut nici un ban la ASA de la începutul anului
Marius Constantin n-a văzut nici un ban la ASA de la începutul anului

Articol de - Publicat vineri, 09 decembrie 2016 00:00

Datoriile către jucătorii din L1 se întind de la una-două până la opt-nouă luni. Numai Steaua, Dinamo, Viitorul, Craiova și Botoșani sunt cu plățile la termen.

Finalul de an găsește prima divizie cu datorii majore către fotbaliști. La ora actuală, există doar cinci cluburi care sunt cu banii la zi pe numele jucătorilor: Steaua, Dinamo, Viitorul, Craiova și Botoșani. În rest, prăpăstiile financiare se cască pe zi ce trece.

Mureșul plătește să evite falimentul

Cele mai consistente datorii există la ASA Tg. Mureș, unde cei mai vechi componenți ai lotului, Ciolacu, Gabi Matei, M. Constantin și G. Mureșan, au restanțe de 9 luni, o parte însă consemnate la masa credală în speța de insolvență a ardelenilor.

Miercuri, clubul a achitat o parte din sume, iar azi, când e un nou termen la Tribunalul Mureș în "dosarul ASA", ar urma să fie plătiţi integral și banii către Băcilă și Bruno Martins, care au solicitat declararea falimentului. Va fi, probabil, o salvare de moment pentru a evita scoaterea imediată din competiție.

Mai departe, tabloul e la fel de trist:

  • Pandurii - datorii de 6-7 luni
  • CFR Cluj - datorii de 3 luni
  • Poli Iași - datorii de 3 luni
  • ACS Poli - datorii de 3 luni
  • Chiajna - datorii de două luni
  • FC Voluntari - datorii de două luni
  • Astra - au mai rămas trei jucători neplătiți de două sau trei luni, între care Kortzorg
  • Gaz Metan - banii sunt la zi, mai puțin câte două salarii restante la jucători în momentul intrării în insolvență, sumele se înscriu la masa credală.

Salvarea de la Primărie

Dintre toate, Iașiul ar putea să detensioneze cel mai rapid situația. Clubul așteaptă să-i intre în conturi, în aceste zile, o tranșă de finanțare dinspre Primărie, în jur de 230.000 de euro, bani ce vor fi direcționați către acoperirea restanțelor către stat și fotbaliști.

Iar pentru ASA și Timișoara, supapa ar veni dinspre drepturile TV, din care se va împărți o nouă tranșă în februarie. Bănățenii așteaptă circa 750.000 de euro, în timp ce Mureșul va primi peste un milion de euro.

Ambele cluburi au însă și un numitor comun în raporturile cu jucătorii: au cesionat către fotbaliști veniturile din drepturile TV, care urmează să acopere parte din restanțele acumulate.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
para.para
para.para  •  09 Decembrie 2016, 10:18

Culmea hotiei din romanika se intampla la Astra care desi s-a calificat in primavara europeana incasand bani frumosi dupa fiecare punct castigat, plus multi jucatori vanduti pe bani nu pe bambilici, inca mai are restante.

cneius
cneius  •  09 Decembrie 2016, 09:53
Postat de gannicus2014 pe 09 Decembrie 2016, 09:13

nici nu-i greu pentru dinamo sa fie la zi cu platile , cand toti au salarii intre 1000 - 2000 euro pe luna , restul fiind bonusuri la fel de virtuale ca si trofeele din ultimii ani

Tare !

gannicus2014
gannicus2014  •  09 Decembrie 2016, 09:13

nici nu-i greu pentru dinamo sa fie la zi cu platile , cand toti au salarii intre 1000 - 2000 euro pe luna , restul fiind bonusuri la fel de virtuale ca si trofeele din ultimii ani

Vezi toate comentariile (3)
Comentează