FOTBAL  »  Superliga  »  FC BASEL - STEAUA, AZI, 21:45, DIGISPORT 1, DOLCESPORT 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

I-a lămurit în 3 luni! » Reghecampf a crezut că-l va revitaliza pe ”Prinţ”, dar renunţă la pariu

Articol de - Publicat miercuri, 06 noiembrie 2013 00:00 / Actualizat marti, 05 noiembrie 2013 22:06

Adrian Cristea e refuzat de 3 cluburi în timp record: Standard l-a dat după jumătate de an, la Petrolul a rezistat două luni, iar Steaua îl trece pe linie moartă după alte trei luni


"Va juca la Steaua aşa cum n-a mai făcut-o niciodată!". Previziunea lui Reghecampf despre Adrian Cristea din urmă cu 3 luni nu are azi nici o acoperire. "Prinţul" se comportă la Steaua cum s-a comportat şi în celelalte locuri pe unde a trecut recent. La fel ca la Standard Liege şi la Petrolul, cluburi care au renunţat la serviciile lui deşi îl primiseră entuziasmate de potenţialul cu care era creditat mijlocaşul care va împlini 30 de ani la sfîrşitul lunii acesteia.

Reghecampf nu doar că nu-l vede titular, dar nu l-a oprit nici măcar în lotul de 19 jucători pe care i-a deplasat în Elveţia. Antrenorul anticipase situaţia lui Cristea cu o declaraţie după egalul cu Corona Braşov: "Schimbăm foaia cu unii dintre jucători! Ei nu vor să înţeleagă că la Steaua e altceva, nu se poate să ai atitudinea pe care o au ei!".

Dezamăgirea cea mare îi fusese produsă de către Adrian, pe care Reghe îl trimisese pe teren imediat după pauză. Era 1-0 pentru Corona cînd a intrat Cristea şi Steaua a obţinut pînă la urmă o remiză, după ce a egalat din penalty, dar "Prinţul", folosit mijlocaş stînga în locul lui Tănase, nu a existat pe teren, nu a contribuit cu nimic la revirimentul echipei. Singura dată cînd prezenţa lui a însemnat ceva pentru Steaua a fost pe 14 septembrie, cînd Cristea a marcat un gol în victoria cu Săgeata, 5-0.

Cum au reacţionat antrenorii care au mai pariat pe Cristea recent:
Mircea Rednic, la Standard Liege:
"Cristea e un jucător talentat, în care am crezut, dar e depăşit complet de ritmul în care se joacă în Belgia"

Cosmin Contra, la Petrolul:
"Am discutat cu Cristea, i-am explicat că dacă nu se implică deloc va rămîne doar o fostă speranţă. Dar nu vrea să priceapă şi, aşa, la mine nu va mai juca deloc!"

Ce a făcut Cristea de la începutul anului:
Standard Liege 8 meciuri / 0 goluri
Petrolul 1 / 0
Steaua 12 / 1

180.000 de euro pe an cîştigă Adrian Cristea din contractul cu Steaua, avînd unul dintre cele mai mari salarii din Ghencea

8 goluri a marcat Cristea în cel mai bun sezon din cariera lui, 2007-2008. Atunci juca pentru Dinamo, grupare la care a rezistat cel mai mult, şase ani

10 selecţii are "Prinţul" la "naţională". Nu a mai fost convocat de acum doi ani, de la un 2-2 cu Belarus la Bucureşti, în preliminariile Euro 2012

Neagu out 3 săptămîni
Adus în această vară de la Oţelul Galaţi, mijlocaşul Ionuţ Neagu a evoluat pentru Steaua doar 35 de minute în Liga 1 şi alte 90 de minute în partida de Cupă contra Avîntului Bîrsana. Fără să joace prea mult, jucătorul de 24 de ani s-a accidentat şi nu a mai fost inclus în lotul pentru Basel. Acestuia i-a fost pusă mîna în ghips şi va absenta aproximativ 3 săptămîni.

"S-a simţit că au rămas fără valori"
Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a găsit motivele pentru care Steaua nu a reuşit să facă faţă în actuala ediţie a Ligii Campionilor: "Eu îi doresc succes Stelei pentru că este un club reprezentativ, a făcut multă cinste României. În Champions League mai puţin, acolo a avut o conjunctură proastă, pentru că a renunţat la jucători de valoare. Reghe a prins şi el o perioadă nefastă. Se cunoaşte imediat că lipsesc Chiricheş, Rusescu şi Chipciu".

Finala pentru primăvară
Helmuth Duckadam, preşedintele de imagine al Stelei, crede că doar cu investiţii serioase campioana s-ar putea ridica la nivelul adversarilor din Champions League: "Ar trebui aduşi 4-5 jucători de 10 milioane de euro şi atunci am putea şi noi să ne batem cu Chelsea sau cu Schalke. Deocamdată noi ne autodepăşim ca să facem rezultate bune. Acum, cu Basel va fi un meci vital pentru noi. Cred că este o finală, iar cine va cîştiga va merge în primăvara europeană".

Victorie cu cota 6,00
Chiar dacă Tatu şi Kapetanos nu sînt anunţaţi tiulari, casele de pariuri merg pe mîna celor doi că vor înscrie, ambii avînd cota cea mai bună, 4,33. De partea cealaltă, Marco Streller e favorit să deschidă scorul, avînd cota 1,91. Steliştii nu sînt favoriţi nici de această dată la victorie, avînd cota 6, în timp ce elveţienii sînt cotaţi cu 1,62, iar egalul are 4,20. În ceea ce priveşte scorul corect al partidei, avem parte de-o surpriză: trei rezultate au cota 7,50: 1-0 şi 2-0 pentru Basel şi 1-1.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (28)
dumitru_dragomir
dumitru_dragomir  •  06 Noiembrie 2013, 16:43

Mi se pare ca la inceput cand a venit la Steaua juca chiar bine. Din pacate a devenit din nou lenes precum a fost.

mimnea
mimnea  •  06 Noiembrie 2013, 15:04

se stia ca este un jucator de Canca nicidecum de fotbal ,dar unde este interes ce mai conteaza

marioa
marioa  •  06 Noiembrie 2013, 14:22
Postat de ogica30 pe 06 Noiembrie 2013, 13:30

bine macar ca le ia banii la fraieri.

Pai era intr-o situatie destul de grea amaratul. Ii pusese banca sechestru pe locuinta ca nu a avut bani sa plateasca ratele la imprumut. Asa e cand ai salariul minim pe economie cum avea el sau cand nu ai nimic in cutia craniana tot ca el. Noroc cu Reghe si Prodanca cei care l-au ajutat sa isi pastreze casa. Doar nu credeati ca s-a dus acolo sa joace si fotbal. E greu pentru valoarea lui.

Vezi toate comentariile (28)
Comentează