FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA

Il Luce e revoltat de suspendarea lui Șumudică în scandalul pariurilor: "Îi frângem aripile" (ultima parte a interviului)

Articol de - Publicat joi, 03 martie 2016 16:41

Într-un interviu exclusiv pentru GSP, Mircea Lucescu îl apără pe antrenorul Astrei în problema pariurilor, considerând că acesta a primit o pedeapsă prea drastică

- O altă problemă care "arde" în ultima perioadă e suspendarea lui Marius Şumudică pentru şase luni pentru că a fost prins că paria. Vi se pare corectă decizia comisiilor?
- Mie, unul, nu mi se pare corect. Eu sunt convins că cei din Comisia de Apel vor regândi această situaţie.

- De ce?

- În Italia s-a întâmplat acelaşi lucru cu jucători foarte mari, printre care şi Buffon. S-a dat un avertisment, dar nu a fost nimeni suspendat. Adică Gianluigi Buffon ia doar avertisment şi Şumudică e suspendat?

- Nu credeţi că poate fi vorba de lucruri "murdare"?
- Doamne fereşte, nici vorbă de aşa ceva! Consider că un avertisment şi o amendă sunt suficiente, să nu fim noi acum mai catolici decât Papa. Băiatul acesta este important pentru fotbalul românesc! A făcut performanţă şi ştie să construiască o echipă. Şumudică e un tip care dă culoare fotbalului, un om de care e nevoie. Un polemist, dacă vreţi, dar un om care îşi face treaba. Până la urmă şi din asta se trăieşte în fotbal, e nevoie de spectacol.

"Steliştii jucau şi cu zece cartonaşe"

- E cariera lui în pericol?
- Da! Trebuie să se ţină cont şi de context, nu aşa, hai, domne, impunem legea noastră. Trebuie să existe un bun-simţ al studierii cazului. O astfel de suspendare îl poate termina, nu îl mai angajează nimeni în străinătate. Poate că el are capacitatea de a antrena în viitor şi echipa naţională, dar aşa îi frângi aripile total.

- Şumudică a recunoscut că a pariat..
- Tocmai! Şi-a recunoscut vina, e la prima abatere, mi se pare exagerată această pedeapsă.

- Credeţi că se doreşte înlăturarea lui Şumudică din lupta pentru titlu?
- Nu pot şi nu vreau să cred un asemenea lucru, dar există şi această variantă. În 1984, toată Federaţia a fost schimbată şi au fost aduşi numai stelişti, dar era o chestie politică. N-o luaţi ca pe un atac împotriva Stelei, n-a fost vina ei, eu am respectat totdeauna acest club a carui rivalitate m-a mobilizat. Steliştii jucau şi cu opt sau zece cartonaşe pentru că invocau interesul naţional. Există şi astfel de lucruri care se întâmplă, dar sper să nu fie aşa de data asta.

"E greu să fii numărul 1"

- E Astra în derivă cu Şumi suspendat?
- Da, pentru că el e singurul care poate să menţină o situaţie stabilă la echipă. Doar el poate să ţină Astra în lupta pentru titlu.

- Şumudică pe primul loc, Rednic pe 2 în Liga 1. Ambii, foşti elevi ai dumneavoastră care au declarat în multe rânduri că v-au copiat filosofia de antrenonat. Sunteţi mândru?
- În primul rând, vreau să îi felicit, fiindcă nu e simplu să fii sus în clasament, e un lucru extrem de greu pentru că presiunea e neobişnuită şi îţi cere o capacitate de atenţie deosebită. Nu e vorba de joc în sine aici, e mult mai mult. Şumudică a construit o echipă competitivă, a avut rezultate meritorii în Europa. Iar Rednic a reconstruit echipa cu jucători tineri, ceea ce dă un viitor solid clubului. Este meritul lor pentru că au reuşit să asimileze informaţii şi să le folosească pentru a face performanţă.

Citește și: EXCLUSIV Lucescu, uluit de decizia Primăriei de a bloca în continuare accesul spectatorilor pe Arena Națională: ”În Franța, se juca la o săptămână după atentate, noi ținem închis stadionul 4 luni!” (partea I)

Il Luce nu se gândește la Europa League: ”Nu avem o echipă destul de solidă pentru trofeu” (partea a II-a)

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (18)
ucluj2011
ucluj2011  •  04 Martie 2016, 09:00

Multe comentarii de steliști bășiți și frustrați pe aici. Nimic nou sub soare. DA. Este exagerată pedeapsa lui Șumudică. DA. Șumudică este un ADEVĂRAT meseriaș și un antrenor foarte bun. DA. Șumudică este un om cu coloană vertebrală nu un sclav care face doar "ce trebuie" ca să-i fie lui bine și spune lucrurilor pe nume nu se ferește de cuvinte doar ca să-i fie lui bine. DA. Mafia fotbalului și clica stelistă de la FRF , LP , CD... au comis-o ÎNCĂ o dată ca să netezească drumul mizeriei fotbalului Romanesc (steaua București) spre titlu... EXCES DE ZEL NUMAI cu cine vor ei CÎND vor ei. DA. Șumudică deranjeaza... VALOAREA deranjează. DA. În altă țară NU s-ar fi întîmplat așa ceva. DA. MERITĂM țara în care trăim.

1041952052501755
Ilie Iulian  •  04 Martie 2016, 03:36

Asta e ala care a refuzat nationala ? Pai acum vine sa ne dea lectii , cum sa incalcam regulamentele pentru un im-pu-tit dr boscheter ? Nu cumva e unul din aia care-l sapau pe Dobrin la CM din 1970 in Mexic ? *** *** *** ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1568787050039454
Dan Matei  •  03 Martie 2016, 22:41

ai dreptate nea Mirceo.....si lui pasaris i sau frant aripile.....ce viitor luminos avea,......oricum , 6 luni , e' prea putin pt. acest *** al fotbalului Romanesc....

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (18)
Comentează