FOTBAL  »  Superliga  »  OŢELUL - STEAUA, AZI ORA 20:00, ÎN DIRECT PE DIGISPORT1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Iliev e noul Rădoi! » Bulgarul e în stare să-şi rişte cariera ca să joace la Galaţi

Iliev s-a accidentat înaintea meciului cu Oţelul
Iliev s-a accidentat înaintea meciului cu Oţelul

Articol de - Publicat sambata, 14 aprilie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 13 aprilie 2012 19:54

Stoperul are contractură, dar a rămas în lot şi vrea să fie pe teren împotriva Oţelului, deşi agravarea accidentării poate să însemne o ruptură musculară şi o pauză lungă, iar contractul lui cu Steaua mai e valabil doar două luni.

Valentin Iliev nu e un titular incontestabil al Stelei, dar bulgarul care i-a mai impresionat pe roş-albaştri şi în alte situaţii cu caracterul lui de luptător dispus să se sacrifice face un nou gest surprinzător. El s-a ales cu o contractură musculară la unul dintre antrenamentele din săptămîna asta, însă a fost oprit în lotul pentru Galaţi, după ce le-a zis oamenilor din staff că e dispus să rişte.

Scenariul prost pentru Iliev ar însemna agravarea problemei lui, adică o ruptură musculară, caz în care ar fi obligat să stea pînă la sfîrşitul campionatului. Şi cum finalul stagiunii coincide cu scadenţa contractului său, Iliev îşi periclitează astfel continuarea carierei, fiindcă i-ar fi foarte greu să-şi găsească un nou angajament din postura jucătorului aflat în convalescenţă ori abia refăcut după o accidentare gravă. Mai ales că în august împlineşte 32 de ani şi istoricul accidentărilor lui e oricum unul bogat.

Cea mai gravă leziune din carieră a fost tot o ruptură musculară, una atît de gravă încît a necesitat o operaţie. "A fost de coşmar! Mult mai grav şi mai greu decît vă puteţi imagina", îşi aminteşte bulgarul cele opt luni în care n-a jucat din pricina acelei accidentări. Atunci se afla sub contract cu Universitatea Craiova.

De ce riscă el şi de ce antrenorul i-a solicitat să facă asta? Lipsa lui Iliev ar complica rău partida pentru Stoichiţă, care deja nu se poate baza pe Geraldo, suspendat. Iar Gardoş, alt stoper, n-a mai jucat nici un minut în campionat de opt luni! Bulgarul ar urma să facă pereche în centrul defensivei cu Chiricheş. Ieri s-a antrenat şi s-a simţit OK, dar decizia finală va fi luată de el, de tehnician şi de medic sîmbătă, la Galaţi.

Gigi i-a promis un contract
Iliev e la Steaua de un an şi jumătate şi a impresionat mai ales cu prestaţia din turul play-off-ului Europa League. La Cluj, bulgarul a securizat victoria contra lui ŢSKA, 2-0, cu un tackling pe linia porţii cu care a anulat o ocazie uriaşă de gol a lui Ianis Zicu. "Are contract pe viaţă pentru asta!", a reacţionat Becali după meci.

Stoichiţă îl compară cu Lăcătuş
Iliev a fost apreciat şi în perioada Craiova pentru atitudinea lui. Iar Stoichiţă, care îl cunoaşte inclusiv din campionatul Bulgariei, l-a comparat într-un interviu din Gazetă cu una dintre legendele Stelei: "Echipa ar avea nevoie de jucători de atac precum Lăcătuş, adică experimentaţi şi cu atitudinea pe care o avea Marius. În defensivă există asemenea fotbalişti, mă refer la Iliev, la Geraldo".

7 goluri are Iliev în Liga 1, în 43 de partide. A marcat cu un gol mai puţin decît Tănase, doar că "Dodel" a strîns 145 de meciuri

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

Mai sînt 2.000 de bilete

Conducerea Oţelului va pune astăzi în vînzare ultimele 2.000 de bilete pentru partida de diseară. Pînă ieri după-amiază, se vînduseră aproximativ 10.000 de bilete. "Cu siguranţă stadionul va fi plin la ora jocului. Ne dorim ca suporterii să ne susţină, avem nevoie de ei şi de o victorie contra Stelei!", a declarat mijlocaşul "oţelarilor", Liviu Antal.

Arbitrează Tudor
Preşedintele CCA, Ion Crăciunescu, a hotărît ca arbitrul partidei din această seară, de la ora 20:00, în direct pe DigiSport, să fie Alexandru Tudor. Acesta a condus şi meciul tur, disputat la Buzău, cîştigat de stelişti cu 2-1, şi a fost acuzat de Dorinel Munteanu că i-a avantajat pe roş-albaştri, dictînd un penalty în favoarea acestora.

"Meci pe viaţă şi pe moarte!"
Mihai Stoichiţă are emoţii înaintea duelului de diseară. "Va fi o partidă aprigă, pe viaţă şi pe moarte, victoria e extrem de importantă pentru ambele echipe. Noi vrem cele trei puncte pentru a continua lupta la vîrf, iar gălăţenii vor să se apropie de cupele europene", a spus antrenorul stelist.

Inbox:
- MM Stoica, manager Steaua: "Nici una dintre echipe nu e favorită în acest meci. Dacă nu aş fi implicat, aş paria X, dar sper ca noi să cîştigăm".
- Steliştii vor fi liberi doar în ziua de Paşti, Mihai Stoichiţă chemîndu-i luni la antrenamente.
- Alex Chipciu, mijlocaş Steaua: "Sîntem obligaţi să cîştigăm pentru a mai spera la titlu. Ne aşteaptă un duel dur, dar cred că sîntem favoriţi"

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
neko00
neko00  •  14 Aprilie 2012, 14:48
Postat de calinescu_ pe 14 Aprilie 2012, 09:57

ARBITREAZA TUDOR ???????? NU VA E RUSHINE , FURATI SI IN SAPTAMINA MARE......... !!!!!!

Trebuia sa arbitreze Avram, ca si asa are niste datorii cu sampaniile alea.

neko00
neko00  •  14 Aprilie 2012, 14:48
Postat de calinescu_ pe 14 Aprilie 2012, 09:57

ARBITREAZA TUDOR ???????? NU VA E RUSHINE , FURATI SI IN SAPTAMINA MARE......... !!!!!!

=)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

calinescu_
calinescu_  •  14 Aprilie 2012, 09:57

ARBITREAZA TUDOR ???????? NU VA E RUSHINE , FURATI SI IN SAPTAMINA MARE......... !!!!!!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează