FOTBAL  »  Superliga  »  FC BOTOȘANI

Imagini din autoizolare cu Hidajet Hankic: „Fetița mea iubește să mă vadă că mă antrenez”

Hidajet Hankic se relaxează în autoizolare alături de familia lui
Hidajet Hankic se relaxează în autoizolare alături de familia lui

Articol de GSP - Publicat joi, 30 aprilie 2020 11:48

Hidajet Hankic, 25 de ani, portarul celor de la FC Botoșani, își petrece autoizolarea alături de fetița și soția lui. Prima îi supervizează antrenamentele și este atentă ca tatăl ei să nu „fure” nicio mișcare. 

Sunt aproape două luni de când fotbalul s-a oprit în România. Toți caută soluții pentru a nu pierde din tot ce au acumulat în cantonamentul din iarnă. Cel mai dificil e probabil pentru portari, care pot face cumva o parte din pregătirea fizică, însă lipsesc, fără îndoială, antrenamentele specifice. 

Hidajet Hankic, FC Botoșani: „Fetița mea iubește să mă vadă că mă antrenez”

Totuși, pentru Hidajet Hankic, portarul de la Botoșani, perioada de autoizolare trece mai ușor, iar antrenamentele sunt mai simple atunci când are un susținător cum este fiica lui, cel mai mic membru al familiei.

- Salut! Am văzut clipul cu antrenamentul tău supervizat de fetiță, părea foarte atentă să nu greșești vreo mișcare... 
- (Râde) Da, da! Îi place să mă urmărească când mă pregătesc. I se pare ceva interesant. Când e supărată și plânge, imediat încep să fac câteva exerciții și se liniștește. Iubește să mă vadă. Așa făceam și prin apel video când nu era cu mine. Crede-mă că și când facem antrenamentele prin video-call cu echipa, se uită atentă la ceea ce fac. Și soția are grijă să o aducă în camera în care mă pregătesc ca să vadă totul.

- Îți calcă pe urme, probabil va fi sportivă, nu? 
- Sper, îmi doresc! 

- Apropo de antrenamente, cum treci peste perioada asta neagră? 
- Am fost foarte norocos pentru că înainte de a se închide totul, doar câteva zile înainte de toată nebunia, familia mea a venit în România. Nu-mi văzusem fetița și soția de două luni. Ar fi fost dificil, dar uite că suntem toți aici, în România, și timpul trece mai ușor. Caut să fiu pozitiv mereu, lucrez mult la partea mentală. Mă gândesc la meciurile care vor urma și sunt nerăbdător să înceapă competița.

- În afara antrenamentelor, cum îți petreci timpul liber? 
- Mă joc mult cu fetița mea. Sunt proaspăt tătic. Și mai încerc să o ajut pe soția mea la curățenie și gătit. 

- Gătit? Te pricepi? 
- Soția mea m-a învățat să fac ardei umpluți. Este mâncarea noastră tradițională în Balcani. Dacă-s bun, ar trebui să o întrebi pe ea. Când eu am întrebat-o, doar a zâmbit, deci nu știu ce să-ți spun. (râde) Dar pot spune că prefer mai mult mâncarea când o face ea.

12meciuri a adunat Hankic la Botoșani în acest sezon în toate competițiile

- A început și Ramadanul pentru tine... 
- Așa este. E a 6-a zi. Folosesc această perioadă pentru post și rugăciune. Mă ajută mult să mă purific. Când prind această perioadă în același timp cu competiția, este mai dificil. E mai multă presiune. Acum am mai mult timp pentru mine, pentru familia mea, pentur multe alte lucruri. Sunt mult mai calm și contemplativ.

- Te-ai gândit ce vei face prima dată după perioada autoizolării? 
- Vreau să merg la un restaurant aici, lângă Botoșani, și să-i arăt soției ce este cașcavalul pane și papanașii. Voi, românii, aveți atât de multe lucruri bune de mâncat. Trebuie mereu să fiu atent să nu pun multe kilograme.

„Încerc să iau de la fiecare portar mare ceva bun. Să fac un amestec propriu. Îl apreciez mult pe Ter Stegen dacă e să aleg unul. Sunt fascinat de comportamentul lui în duelurile 1vs1, cum se joacă cu picioarele. E ceva deosebit"

Hidajet Hankic, portar Botoșani 

„Am început fotbalul la 6 ani, dar ca atacant, așa cum a fost tatăl meu. Eram destul de bun, marcam des, dar după doi ani, într-un moment în care portarul nostru s-a accidentat, am intrat eu în locul lui. Așa m-am îndrăgostit de poartă"

Hidajet Hankic, portar FC Botoșani

CV Hidajet Hankic 

  • 25 de ani 
  • 350.000 cota pe transfermarkt 
  • a trecut pe la ASC St. Paul, ATSV Wolfsberg, SK St. Andrä, LASK Juniors, Mlada Boleslav, A. Salzburg, Blau Weiss Linz și FC Wacker

A citit de pe o foaie goală :)

Hidajet Hankic e portarul care a uimit pe toată lumea cu trucul făcut celor de la CFR în meciul de Cupă de anul trecut, când s-a prefăcut că citește de pe o foaie albă modul în care vor executa penaltyurile clujenii. 

A funcționat, iar moldovenii au eliminat atunci campioana României: „Mă uitam pe acea hârtie goală și m-am prefăcut că știu unde vor trage clujenii. Știam că sunt obosiți după 120 de minute și am sperat că planul va funcționa", a spus atunci goalkeeperul pentru GSP.

Citește mai multe știri despre FC Botoșani:

Valeriu Iftime e categoric: „România are nevoie de fotbal! Cluburile nu rezistă până în toamnă așa!”

Botoșani și FCSB, la un pas de acord! Valeriu Iftime anunță transferul: „Dacă e așa, ne înțelegem imediat”

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (2)
georgescugeorge1994
georgescugeorge1994  •  30 Aprilie 2020, 15:49

Îl facurati si pe asta smecher.......hahahah

gazistu
gazistu  •  30 Aprilie 2020, 13:09

:))))

Vezi toate comentariile (2)
Comentează