FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

Ionel Ganea explică incidentul cu preotul: "Totul a pornit de la lumînări"

Ganea explică incidentul cu preotul
Ganea explică incidentul cu preotul

Articol de - Publicat miercuri, 04 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 04 ianuarie 2012 14:50

Ieri seară, GSP.RO a publicat o ştire al cărei titlu a făcut vîlvă. "Ionel Ganea a fost la un pas să bată un preot"

"Aflat la Braşov pentru a fi alături de familia fostului său naş de cununie, Ioan Drăgan, decedat prematur, luni, la 46 de ani, "Ganezul" s-a enervat din cauza modului în care părintele orînduia lucrurile bisericeşti" Aşa suna ştirea, venită pe surse! Aseară n-am reuşit să-l contactăm pe fostul internaţional, însă am reuşit s-o facem astăzi.

- "Ce s-a întîmplat acolo?", l-am întrebat. Calm, Ganea a început să explice.

- Totul s-a petrecut luni. Am ajuns împreună cu soţia mea în Braşov, pentru a participa la funeralii. Am cumpărat o coroană şi cîteva lumînări, aşa cum se procedează la o înmormîntare, apoi ne-am dus la capelă, care se află la ieşirea spre Sfîntu Gheorghe, în Triaj. La un moment dat, a venit lîngă noi un bărbat îmbrăcat în civil, cu o pălărie pe cap şi cu o o geantă în mînă, care a început să ne certe.

- Cum aşa?

- Aşa bine! Ne-a întrebat: "De ce aţi venit cu lumînări din afară? Nu ştiaţi că trebuie să cumpăraţi de aici?" Eram supărat, doar era un eveniment trist, eram la o înmormîntare. I-am răspuns că nu cunoşteam această regulă. "Păi, ce, nu ştiţi să citiţi?", a zis el. Habar n-aveam la ce se referă, dar ne-a indicat un afiş de pe peretele capelei. Era nervos, vorbea pe un ton ridicat. Ne-a mai luat şi la mişto.

- Vorbeşti serios?

- Da, nu-mi venea să cred! "Dacă nu aveţi bani de lumînări, vă împrumut eu", a zis. L-am rugat să se calmeze, eram destul de supărat, nu aveam chef să mă cert cu nimeni, mai ales că totul se petrecea lîngă sicriu.

- Şi ce-aţi făcut?

- Păi, ce puteam să facem, am stins lumînările cu care veniserăm şi am cumpărat de acolo, apoi am scos coroanele afară, că nu te lăsa nici cu astea în capelă. Poţi să crezi aşa ceva?

- Nu ştiu ce să zic, e prima oară cînd aud de regula asta cu lumînările.

- Păi şi pentru mine era la fel. De unde să ştiu că nu am voie să cumpăr din altă parte!? Te duci la înmormîntare să îngropi un om, să-l plîngi şi să aprinzi o lumînare pentru el, ce importanţă are de unde o iei? Dar m-am conformat, ce să fac!? A fost un dialog, nimic mai mult. Erau oameni în biserică, care pot să confirme. N-am ţipat, nu l-am ameninţat, nu nimic! Nici măcar nu ştiam că e preot, am aflat după aceea, pentru că era îmbrăcat civil. Andrei Sicoe îl cheamă şi am înţeles că ăsta e stilul lui: ţipă, urlă, dă morţi afară din biserică, e incredibil ce am auzit de la oameni.

- Am înţeles, deci nici nu poate fi vorba de bătaie, deşi tu eşti un pic mai iute aşa la mînie.

- Nu. Am vorbit calm şi am respectat ce a zis, chiar dacă regula aceea mi s-a părut o absurditate. Dar ştiu şi eu ce interes avea el!?

"Sînt un om religios, am prieteni printre preoţi. E prima oară cînd văd unul comportîndu-se aşa"
Ionel Ganea

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (40)
alfabetta
alfabetta  •  05 Ianuarie 2012, 00:08

înbătrînim ganezule, înbătrînim.nici mie nu-mi mai funcţionează ca pe vremuri . tu nu erai aşa moale .îi f.teai un pumn la gălăgiosu, băgai p.la în nevasta mergeai la un birt şi te calamai... acum ... da-i interviuri ... te explici... huooooooo

steaua_forever.1986
steaua_forever.1986  •  04 Ianuarie 2012, 23:03

Ganezule, te cred. Sunt un fost vecin de-al tau. Tin minte acum cativa ani, cand ne-am intalnit in drum spre parc. Si eu, si tu, eram cu cateii la plimbare. In drum spre parc, ai vazut un caine schiop si ai sunat la un veterinar. Ai dovedit ca ai SUFLET. Si, retine asta, sunt cuvinte ce vin din partea unui stelist. Inainte sa tii cu vreo echipa, trebuie sa fii om. PS: Daca-l vezi pe prietanul nostru comun, Radu Oprisan, saluta-l din partea mea. Stie el la cine te referi.

viorelmorari
viorelmorari  •  04 Ianuarie 2012, 22:13

in timpul slujbei de pomenire si de transfer al decedatului in biserica, numitul Sicoe s-a oprit din ceremonie si s-a napustit spre celalalt colt al camerei unde se afla un alt decedat ale carui rude au avut lumanari cumparate din alta locatie si care au fost apostrofate de numitul afacerist, nu preot cum se pretinde! in incinta cimitirului, este ridicat un locas in care se produc pomenile dupa decese si unde se incaseaza bani pe banda rulanta. totul este organizat intocmai ca intr-o afacere de facut bani. tupeul si lipsa de bun simt au ajuns in acest locas considerat teoretic sfant, la cote incredibile! orice incercare de a evita circuitul afacerii este respinsa din start cu brutalitate!

Vezi toate comentariile (40)
Comentează