FOTBAL  »  Superliga  »  FC BRAŞOV - RAPID, MÎINE, 18:00, DIGISPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Ioniţă îl sfătuieşte pe Copos să bage bani: "Cumpăraţi jucători!"

Alexandru Ionita, Ionita, Rapid
Alexandru Ionita, Ionita, Rapid

Articol de - Publicat sambata, 15 mai 2010 00:00

Ioniţă ştie de ce are nevoie Rapidul pentru a face performanţă şi îl sfătuieşte pe Copos să bage bani în achiziţii.
Vezi video cu Alex Ionita care a făcut spectacol în liceul Tudor Vianu! (video)

În 6 săptămîni va efectua primul antrenament la FC Koln, noua sa echipă, însă Alexandru Ioniţă (21 de ani) se gîndeşte şi la viitorul Rapidului. Într-un interviu acordat la GSP TV, atacantul rapidist a vorbit despre viitoarea sa destinaţie, dar şi despre clubul la care a crescut. Vîrful ştie de ce are nevoie Rapidul pentru a lua campionatul sezonul viitor: de transferuri.

- Alex, consideri că e momentul potrivit pentru a pleca în străinătate?
- Eu cred că da. Sînt în formă şi mă duc acolo să demonstrez că am valoare. Acest transfer mă motivează mult. Multă lume mi-a spus că-mi va fi greu. Sînt conştient de asta, dar eu cred că pot face faţă. Am vorbit şi cu antrenorul de acolo, domnul Soldo, şi mi-a spus ce aşteaptă de la mine.

- Îţi pare rău că pleci de la un Rapid care a ajuns să se lupte pentru locurile 6-7?
- Asta nu e valoarea noastră, ce arată clasamentul e o minciună! Toată lumea a văzut şi cred că şi cel mai mic copil ştie că jucăm cel mai bun fotbal. Am demonstrat asta şi cu Steaua, şi cu Dinamo. Din păcate, am avut ghinion!

- Ce-i lipseşte Rapidului pentru a se bate la titlu?
- Dacă domnul Copos vrea să facă performanţă, trebuie să mai bage mîna şi în buzunar, să creeze o echipă puternică.

- Tu mai crezi într-o minune, să prindeţi Europa League?
- Doar dacă Dinamo se încurcă cu Astra. Oricum, noi sîntem obligaţi să batem la Braşov. Îmi pare rău că sînt suspendat şi că nu voi putea juca, dar am încredere în colegi.

"S-a spus despre mine că am început să mă tatuez, că agăţ fete pe Facebook, nu mă deranjează. E viaţa mea şi fac ce vreau. Să ştiţi că mă pregătesc la fel de bine"
Alexandru Ioniţă, atacant Rapid

"Eu cred că Andone a reuşit să schimbe ceva la Rapid. Ne motivează mult mai bine şi asta se vede la fiecare meci. Ar fi grozav dacă ar continua în Giuleşti"
Alexandru Ioniţă, atacant Rapid

1,5 milioane de euro a încasat Rapidul în schimbul lui Ioniţă. Suma ar putea ajunge la 2,5 milioane, în funcţie de evoluţiile atacantului în Bundesliga

200 de mii de euro pe sezon va cîştiga Alex la Koln, de 10 ori mai mult decît are la Rapid

Pe 28 iunie are reunirea
Spre deosebire de actualii săi colegi, Ioniţă va avea vara aceasta o vacanţă de o lună de zile. Campionatul în România se va încheia pe 22 mai, iar Alex a fost anunţat că trebuie să se prezinte la Koln abia pe 28 iunie. Rapidiştii nu ştiu exact cînd vor începe pregătirea, însă aceasta va fi programată la jumătatea lunii iunie.

- Fost antrenor al Rapidului, Viorel Hizo anunţă că nu-l tentează o revenire pe banca giuleştenilor în cazul în care Ioan Andone va pleca la finalul acestei stagiuni: "E exclus aşa ceva! Mi s-au creat prea multe probleme dinspre Crowne Plaza în trecut".
- Ioan Andone spune că nu s-a decis ce va face la vară şi că are trei variante: "Am o ofertă din Europa, una din Qatar şi de la Rapid. De la Dinamo nu m-a contactat nimeni. Dacă voi rămîne în România, o voi face pentru a lua campionatul".
- Tehnicianul "stegarilor", Viorel Moldovan, vrea să pună punct şi ultimei speranţe pe care giuleştenii o au pentru ocuparea ultimului loc de Europa League: "Respect acest club, am jucat acolo, dar asta nu înseamnă că nu vreau să cîştig". (Deak Istvan)
- Coautor la golul lui Săpunaru în partida cu Pandurii (1-0), Ilie Iordache ar putea reveni mîine ca titular. Ultimul său meci în primul "11" a fost cu Ceahlăul (1-1).
- Andone crede că ar fi putut prinde Champions League sezonul acesta cu Rapid: "Dacă aveam noroc, eram pe locul doi. Nu a fost meci să nu avem patru-cinci ocazii clare de gol".
- Varga anunţă că nu vrea să mai joace la Rapid şi îi transmite lui Copos să nu-l caute la vară: "Am fost dezamăgit de toată conducerea giuleşteană. La finalul împrumutului, ne strîngem mîna şi ne despărţim definitiv".

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează