FOTBAL  »  Superliga  »  PROTEST

VIDEO EXCLUSIV Fotbaliștii români sunt gata să iasă în stradă: „Protest cu minimum 1.000 de oameni”

Articol de GSP - Publicat joi, 30 septembrie 2021 11:59 / Actualizat joi, 30 septembrie 2021 12:22

Problemele tot mai dese apărute din cauza restanțelor salariale ar putea duce la un protest al fotbaliștilor români.

Emilian Hulubei, președintele AFAN, a fost prezent la GSP LIVE și a dezvăluit că jucătorii români ar vrea să organizeze un protest, din cauză că sunt tratați diferit față de străini în ceea ce privește procedura de reziliere a contractelor, în cazul unor restanțe salariale. 

VIDEO Fotbaliștii români vor să organizeze un protest: „Sunt discriminați”

„Doar noi și Serbia, care nu e nici măcar în Uniunea Europeană, suntem într-o situație dificilă. Bulgarii n-au nicio problemă și d-asta îmi e ciudă. E frustrant. Să sperăm că Federația va înțelege și va da curs invitației de modifica regulamentele și de a le aduce cât mai aproape de cele FIFA. E deranjat, ca jucător român, să nu ai aceleași drepturi ca jucătorii străini care sunt în aceeași echipă cu tine. E frustrant.

Frustarea e atât de mare încât ar putea scoate jucătorii în stradă. Am semne de la jucători că își doresc să facă un miting. Ceea ce nu ma mai trăit de când sunt la AFAN, de 15 ani. Nu am mai avut ceva atât de serios din partea jucătorilor, care mă sună și zic «Hai să facem ceva că nu se mai poate! Hai să facem ceva». Când îi ajunge cuțitul la os, românul acționează. 

Problema e că în această perioadă e greu să organizezi un miting. Dar, în viitorul apropiat, există posibilitatea să vedeți un miting cu minimum 1000 de jucători în stradă.

Jucătorii străini, față de jucătorii români, își pot recupera întregul contract, dacă nu sunt plătiți. Se pot duce la FIFA, iar FIFA îți dă banii la zi și compensație, adică banii pe întregea perioadă a contractului. Jucătorii români sunt discriminați în România. Dacă vrea să devină liber de contract, un român trebuie să urmeze aceeași procedură ca la FIFA, dar nu are posibilitatea de a pleca imediat după ce expiră termenul de 15 zile dat clubului pentru a-i plăti restanțele. El rămâne prins până când litigiul se soluționează la Comisiile din România. O astfel de judecată poate dura 3-4 luni”, a declarat Emilian Hulubei la GSP LIVE.

În 2002, în frunte cu Florin Prunea și Ionuț Lupescu, AFAN a organizat un miting în București, la care au participat fotbaliști din primele trei divizii din România.

Fotbaliștii români sunt gata să iasă în stradă: „Protest cu minimum 1.000 de oameni”

Citește și: 

Echipă din Liga 1 alături de Sheriff Tiraspol în TOP 5 surprize din istoria recentă a UCL: „Mândria redescoperită a României”

Dinamo a adus preotul la stadion înaintea primului antrenament al lui Rednic

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
1502241916738818
Ion-Nelu Nistor  •  30 Septembrie 2021, 13:24

Am inteles ca vor si bonuri de masa, vauchere de vacanta si decontarea calatoriilor pe mijloacele de transport in comun.

csa.tribune.goale
csa.tribune.goale  •  30 Septembrie 2021, 12:37

Îl văd pe Miu in poza, noroc ca in 2003 a venit Becali, i-a dat banii la timp si i-a spus la revedere. Steaua i-a adus pe Ghionea, Goian, Radoi cu care a ajuns in semifinalele UEFA, cea mai mare performanța după revoluție in fotbalul românesc

Vezi toate comentariile (2)
Comentează