FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Laurenţiu Reghecampf ca şi plecat, Regele va fi ofertat! Steaua riscă să rămînă fără antrenorul care i-a adus trofee în ultimii doi ani

Articol de - Publicat sambata, 24 mai 2014 00:00 / Actualizat sambata, 24 mai 2014 01:26

Al Hilal l-a convins pe Reghecampf să semneze pe doi ani, Gigi Becali solicită o despăgubire de 500.000 de euro şi primul căruia îi va oferi postul rămas liber în Ghencea e naşul său, Gică Hagi.

Steaua a terminat în triumf campionatul şi intră în vacanţă într-o mare incertitudine. Antrenorul cu care a dominat fotbalul intern doi ani la rînd şi cu care a ajuns pînă în optimile de finală din Europa League şi s-a reîntors în Champions League după o pauză de 5 ani a decis să plece.

Laurenţiu Reghecampf a acceptat oferta făcută de Al Hilal, clubul saudit punîndu-i pe masă 5 milioane de dolari pentru doi ani de contract.

Ştiind că Reghecampf va pleca după finala Cupei, Gigi Becali s-a şi hotărît asupra celui pe care îl va oferta primul pentru a prelua postul lăsat liber. Gică Hagi va avea în următoarele zile pe masă propunerea de a deveni "principal", practic de a se reîntoarce în Ghencea la 7 ani distanţă de momentul în care pleca.

Decizia lui Becali de a opta pentru Rege a argumentată de mai mulţi factori:
1. Se simte dator în primul rînd moral pentru nedreptatea pe care i-a făcut-o în 2007, cînd l-a împins să demisioneze
2. I-ar întoarce un mare favor pe care Hagi i l-a făcut în acest an, cînd l-a scos din închisoare, oferindu-i o slujbă la Academia Viitorul, de la Ovidiu
3. A declarat într-un interviu-eveniment pentru Gazeta Sporturilor, în ianuarie 2003 (foto, pagina 1), cînd împlinea 10 ani ca patron la Steaua: "Următorul antrenor al Stelei după Reghecampf va fi Hagi, dar doar după ce Reghe va pleca. Reghe va sta la Steaua cît va vrea el"

Aceeaşi situaţie ca în 2007
Momentul în care se regăseşte azi Steaua pare tras la xerox cu cel din vara lui 2007. Atunci, Olăroiu venea după un an şi jumătate de rezultate bune, însă a lăsat Steaua chiar pentru Al Hilal. Primul pe care Gigi Becali l-a ofertat atunci a fost tot Gică Hagi, care a acceptat şi a semnat chiar cu o zi înainte de a pleca în cantonament.

Hagi a rezistat însă numai 3 luni, perioadă în care a avut mai multe polemici cu Gigi Becali din cauza imixtiunilor patronului la echipă. După plecarea lui Oli, Steaua n-a mai luat titlul 6 ani la rînd şi a bifat un singur trofeu, pînă la instalarea lui Reghe, Cupa din 2011, cîştigată tot cu Olăroiu pe bancă, interimar timp de 3 săptămîni.

Gigi vrea 500.000 de euro
O singură condiţie a pus patronul Stelei pentru a-l elibera pe Reghecampf, care mai e legat de Steaua prin contract încă un an. Să primească o despăgubire din partea arabilor care să acopere măcar 50 la sută din clauza de reziliere care există în contractul dintre club şi Reghecampf şi care se ridică la un milion de euro.

"Mă întrebaţi dacă plec? Lăsaţi-mă în seara asta să mă bucur de un an cu mari realizări, titlul, Supercupa, grupele Ligii. Sîmbătă voi mai avea o discuţie cu Gigi Becali în privinţa viitorul meu, apoi vă voi anunţa ce o să fac. Dacă toată presa scrie că am ofertă din Arabia, înseamnă că aşa e" (Laurenţiu Reghecampf, antrenor Steaua)

"Nu vreau să discut mai multe aici despre oferta de la arabi, în schimb, am multe de discutat cu patronul. Trebuie să înţeleagă că anul care va veni va fi infinit mai greu decît a fost pînă acum" (Laurenţiu Reghecampf, antrenor Steaua)

"Ce vreau să discut cu domnul Becali? Păi, numai eu ştiu prin ce am trecut în vara trecută, cu ce jucători am evoluat în tururile preliminare. Nu mi se pare normal să văd că se discută posibilitatea ca Dinamo Zagreb, rivală pentru grupele Ligii, să ia jucători de la noi" (Laurenţiu Reghecampf, antrenor Steaua)

"Le-am zis jucătorilor în vestiar că nici unul n-are voie să plîngă şi să fie trist. Sînt campionii României pentru a doua oară consecutiv, a fost o seară fantastică, stadion plin, meci bun, bravo Astrei că a cîştigat" (Laurenţiu Reghecampf, antrenor Steaua)

"Să ştiţi că o echipă mare se construieşte mai ales după astfel de insuccese. Trebuie să ai forţa să te aduni, să dovedeşti că ai caractere în echipă, să te ridici şi să fi mai puternic" (Laurenţiu Reghecampf, antrenor Steaua)

"Cel mai mare regret al meu de cînd am intrat în fotbal e că m-am luat de Gică Hagi, după acel meci cu CFR. Prea nebun am fost atunci, ce mare chestie se întîmplase, făcusem un egal?! Am spus că voi face o echipă mare astfel încît Hagi, cînd va reveni, să nu poată da greş şi acum avem o aşa echipă" (Gigi Becali, în ianuarie 2013)

"O să-mi iau cîteva zile de vacanţă şi apoi ne pregătim pentru sezonul viitor. Mi-aş dori să revin ca antrenor, undeva, la o echipă" (Gică Hagi, declaraţie făcută ieri)

"De ce să nu pleci dacă ai o asemenea şansă să cîştigi mulţi bani? În plus, ce mi-e că antrenezi în România, ce mi-e că eşti în ţările arabe, ca şi şanse de a ajunge la o echipă tare din Occident sînt cam la fel, dar măcar acolo cîştigi o grămadă de bani" (Sorin Paraschiv, jucător la Steaua 1999-2007)

"De ce să greşească Reghecampf dacă pleacă? Îşi asigură viitorul, în plan financiar, plus că e foarte tînăr, nici n-are 40 de ani, în meseria de antrenor poţi profesa şi pînă la 70 de ani, uitaţi-vă la Mircea Lucescu" (Mircea Sandu, fost preşedinte FRF)

Ce alte variante de antrenori mai are Steaua
Nume: Situaţie actuală
Dan Petrescu: liber de contract
Cosmin Olăroiu: sub contract cu Al Ahli
Ladislau Boloni: sub contract cu Al Khor
Mihai Stoichiţă: liber de contract
Ilie Stan: liber de contract

Citește și:

Răzvan Raț, bulversat de Edi Iordănescu: „Nu-l înțeleg. De parcă nu s-ar mai prezenta Ucraina la meci”
Nationala
Răzvan Raț, bulversat de Edi Iordănescu: „Nu-l înțeleg. De parcă nu s-ar mai prezenta Ucraina la meci”
Bătaie GENERALĂ pe străzi înainte de Serbia - Anglia! » Noi scene BRUTALE la Euro: huliganii englezi i-au atacat pe sârbi la terase
Euro 2024
Bătaie GENERALĂ pe străzi înainte de Serbia - Anglia! » Noi scene BRUTALE la Euro: huliganii englezi i-au atacat pe sârbi la terase
Deturnat! Mititelu i-a „suflat” jucătorul lui Dinamo » FCU Craiova a anunțat transferul
Liga 2
Deturnat! Mititelu i-a „suflat” jucătorul lui Dinamo » FCU Craiova a anunțat transferul

Adrian Ilie a fost condamnat la 8 luni de închisoare! » Ce se întâmplă cu „Cobra”

„Îmi fac testamentul!” » Cornel Dinu, izbucnire teribilă, după o decizie pe care o numește „TÂLHĂRIE”: „M-au nenorocit minciuna și nedreptatea”


Comentarii (101)
radianu
radianu  •  24 Mai 2014, 13:50

Daca jiji vrea in continuare performanta nu trebuie sa-l ia pe hagi antrenor! Hagi nu are treaba cu antrenoratul-este praf! Sa-l ia pe Stoichita care este un foarte bun antrenor!

ervfr
ervfr  •  24 Mai 2014, 12:37
Postat de shab pe 24 Mai 2014, 09:55

Dar ca esti p rost, stii? Iti zic eu atunci.

Inainte de ajigni un om trebuie sa-l cunosti bine si sa-ti expui parerea. Imi pare rau ca intru in polemica cu tine, o persoana care cred ca esti zero din toate punctele de vedere. Oricum si de acum inainte va fi la fel Hagi va ajuta Steaua si pe cei de la Steaua cat de mult va putea....restul sunt povesti...

ando89
ando89  •  24 Mai 2014, 12:25

Reghele a plecat, sa vina Regele!

Vezi toate comentariile (101)
Comentează