FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Levy explică de ce nu a reuşit să facă performanţă: ”Steaua n-are nimic, dar vrea tot!”

Levy (45 de ani pe 14 noiembrie) se va întoarce în campionatul Israelului, de unde ar avea mai multe oferte
Levy (45 de ani pe 14 noiembrie) se va întoarce în campionatul Israelului, de unde ar avea mai multe oferte

Articol de - Publicat sambata, 01 octombrie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 30 septembrie 2011 23:30

Israelianul a explicat motivele poziţiei proaste în care a ajuns echipa: lipsa unui stadion, a condiţiilor de pregătire şi frecvenţa cu care Becali schimbă jucătorii.

Ronny Levy a prins doar opt meciuri de campionat la Steaua, din care a strîns mai multe rezultate proaste decît bune. Plus calificarea în grupele Europa League, unde are două egaluri din două meciuri. Palmaresul e sub aşteptări. Inclusiv sub aşteptările lui. Cum explică eşecul personal? Dînd vina pe contextul în care a condus echipa.

- Domnule Levy, de ce nu aţi reuşit să aveţi rezultatele dorite?
- E corect, toată lumea se aştepta la mai mult. Am acceptat să vin aici într-un moment dificil, sub o mare presiune. Oamenii din club m-au ajutat, dar există lucruri pe care toată lumea ar trebui să le ştie.

"Clubul şi-a pierdut identitatea"

- La ce vă referiţi?
- Steaua nu mai are identitate. Pe scurt, asta e problema. Mai exact, s-au schimbat prea mulţi jucători, clubul şi-a pierdut stadionul, nu am avut condiţii de pregătire potrivite. N-am avut o sală de forţă! Dar cel mai grav ne-a afectat pierderea stadionului. Puterea unui club mare, precum Steaua, vine de la suporteri. Una e să joci în Ghencea şi cu totul alta să mergi la Ploieşti, la Buzău sau la Constanţa. Ori să iei avionul pentru Cluj.

- Aţi zis că s-au schimbat jucători, dar campania de achiziţii a inclus totuşi nume importante.
- Aşa e, au venit fotbalişti buni, dar cei mai mulţi au ajuns tîrziu, unu cîte unu. Nu e simplu, îţi trebuie timp ca să faci o echipă, minimum două-trei luni. Spuneţi-mi voi: cine e pe primul loc? Dinamo, da? Vedeţi? Dinamo aproape că nu şi-a schimbat deloc jucătorii faţă de sezonul trecut. Stelei îi lipseşte asta. Mai mult, de la Steaua au mai şi plecat. În timpul pregătirii a dispărut Bilaşco, vîrful titular, iar după startul sezonului a plecat Nicoliţă, de asemenea un fotbalist important.

- V-au lipsit?
- Mi-au lipsit jucătorii importanţi, cu vechime în lot. Steaua e un club important, dar n-are doi jucători care să fi jucat minimum doi ani aici. Ca să faci rezultate, ai nevoie de minimum 5-6 jucători de acest fel, care să fie cu vechime la club şi să aibă legătură cu istoria şi cu tradiţia formaţiei. De aceea e normal ca Steaua să nu fie puternică.

"Nici nu ştiu cum am scos-o pe ŢSKA!"

- Vă reproşaţi rezultatele vreun pic?
- Eu vă spun sincer că nu mă aşteptam nici s-o eliminăm pe ŢSKA Sofia din Europa League. Am avut mare noroc, fiindcă bulgarii erau mai puternici, mai omogeni.

- Cum vedeţi viitorul Stelei?
- Echipa o să progreseze o dată cu trecerea timpului, fiindcă sînt destui jucători buni. Sigur, cu condiţia să nu mai fie schimbat lotul atît de des.

- Credeţi că se va califica în primăvara Europa League?
- Ştiţi cum e, în fotbal e posibil orice. Dar în acest moment favorite sînt Schalke şi Maccabi Haifa. Israelienii au stabilitate, sînt mai buni decît Steaua!

"În timpul primului cantonament le-am zis lui MM şi lui Gigi că echipa e de locul 10. Au mai adus jucători de atunci, dar unu cîte unu şi trebuie timp" (Ronny Levy, fost antrenor Steaua)

"Florin Costea e într-o situaţie dificilă, fiindcă vine după o operaţie complicată. Dacă va fi serios, el poate să-şi revină la o formă bună" (Ronny Levy, fost antrenor Steaua)

"Ca să revină în lupta pentru titlu, Steaua ar trebui să nu mai piardă puncte de acum încolo. E greu, liga din România e complicată, cu vreo 4-5 echipe de aceeaşi valoare" (Ronny Levy, fost antrenor Steaua)

18.000 de euro era salariul lunar al lui Levy la Steaua

Septembrie, ghilotina antrenorilor Stelei
Debarcarea lui Levy nu surprinde măcar dintr-un punct de vedere. Luna septembrie este luna în care în ultimii ani au avut loc cele mai multe demisii sau demiteri de tehnicieni la Steaua. Începînd din 2007, nu mai puţin de 5 antrenori au plecat în a 9-a lună a anului.

Antrenor: Cînd a plecat în septembrie - Cît rezistase
Hagi: 21 septembrie - 3 luni
Bergodi: 17 septembrie - 3 luni
I. Dumitrescu: 20 septembrie - 6 săptămîni
Ed. Iordănescu: 26 septembrie - o săptămînă
Levy: 29 septembrie - 3 luni şi jumătate

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
many69
many69  •  02 Octombrie 2011, 02:21

@craciuncosmin. Ati luat si voi un campionat si ti-ai facut tu cont pe GSP ? Ma baiatule vezi de treaba ta acolo ca faceti 0 puncte in champions league , ca nu mai este Avram pe acolo. Cat despre Levy , este un antrenor foarte slab. O zi buna !

pohfala
pohfala  •  01 Octombrie 2011, 10:32
Postat de daniel68 pe 01 Octombrie 2011, 08:38

Terminati cu timpeniile ,in divizia b inca mai sunt jucatori buni.Trebuie doar sa ai rabdare cu ei sa faca pasul.Parerea mea e ca nici coana Mitza si Levy nu erau de Steaua.MM a avut noroc cu ce i-a lasat Piti,iar Levy a venit dupa Dan Petrescu la Urziceni echipa juca din inertie.

tot timpul e greu sa vii dupa un antrenor care are performante. Levy a mentinut Unirea sus, pe loc de cupe europene, dar echipa a intrat in disolutie vara trecuta. Deci vina este a lui Bucsaru nu a lui Levy. Iar acum la Steaua, tre sa fii chior sa nu vezi problema; Levy o descrie dar putini inteleg: nu stadion, nu baza de antrenament, fara un nucleu de jucatori buni si cu continuitate la Club, Steaua este o caravana de la care pleaca mereu oameni si se alatura pe drum altii (doar pt scurt timp).

pohfala
pohfala  •  01 Octombrie 2011, 10:29

e enevoie de cite un strain sa ne spuna cum se face fotbalul adevarat: se stabilesc obiectivele si apoi se aduc jucatorii de care ai nevoie. Neaparat toti trebuie sa vina inainte sa inceapa pregatirile. Apoi pleci cu ei in cantonament si ii antrenezi. La Steaua e exact pe dos; ma rog obiectivul e mereu acelasi, nerealis. Dar jucatorii sint transferati pe rind, in timpul pregatirilor si in timpul campionatului dupa metoda "hai sa mai cirpim echipa". De stadion nici nu mai vorbesc, la banii pe care ii face Steaua tre sa fii zgirie brinza sa nu vrei sa platesti chiria.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează