FOTBAL  »  Superliga  »  ANTRENORI

Liga 1 are doi campioni: Toni Petrea și Marius Șumudică » De când a fost angajat, antrenorul de la FCSB e peste CFR Cluj și Dan Petrescu!

Toni Petrea și Marius Șumudică // foto: Imago Images
Toni Petrea și Marius Șumudică // foto: Imago Images

Articol de , , - Publicat miercuri, 02 februarie 2022 09:21 / Actualizat miercuri, 02 februarie 2022 09:54

De când a preluat-o pe FCSB, Toni Petrea e peste CFR Cluj, cu același număr de puncte, dar un golaveraj superior. Edi Iordănescu și Dan Petrescu nu sunt lideri exclusiv pe perioada în care au fost în funcție. În schimb, Marius Şumudică a fost numărul 1 cât timp a fost „principal” în Gruia.

FCSB a recuperat două puncte din distanța ce o separă de CFR Cluj, însă tot există un ecart mare între cele două în momentul de față. Cu toate acestea, Toni Petrea deține o performanță cu care nici măcar Dan Petrescu, dar nici cel pe care l-a înlocuit pe banca roș-albaștrilor, Edi Iordănescu, nu o înregistrează. 

Strict pe intervalul de timp în care el a fost „principal”, adică ultimele 8 etape, FCSB e pe primul loc. La limită peste CFR, dar e pe primul loc, cele două fiind despărțite de golaveraj, unul superior pentru clubul lui Becali cu un gol.

Gigi Becali plusează! Ofertă de 700.000 euro pentru fotbalistul din Liga 1
FCSB
Gigi Becali plusează! Ofertă de 700.000 euro pentru fotbalistul din Liga 1

Clasament de când a venit Toni Petrea

EchipăPunctaj (golaveraj)
1. FCSB20p (18-8)
2. CFR20p (13-4)
3. Voluntari16p (11-5)

Parcursul lui Petrea e cu atât mai valoros cu cât în cele 8 runde, FCSB a avut un program infernal. Cu două excepții, Gaz Metan și Dinamo, a jucat doar împotriva echipelor care au ca obiectiv prezența în play-off și care se află între primele 10 locuri. În schimb, în aceeași perioadă, CFR a întâlnit în jumătate din jocuri grupările aflate pe ultimele poziții: Clinceni, FCU Craiova, Mioveni și Dinamo.

Liga 1 are doi campioni: Toni Petrea și Marius Șumudică » De când a fost angajat, antrenorul de la FCSB e peste CFR Cluj și Dan Petrescu!

Dan Petrescu e la 4 puncte în spatele FCSB-ului

În schimb, Dan Petrescu, deși conduce autoritar cu CFR clasamentul la zi, raportat exclusiv la meciurile în care el a pregătit echipa, nu e pe primul loc. Clujenii l-au instalat oficial după derby-ul cu FCSB, câștigat în Gruia, scor 4-1.

De atunci au urmat 16 meciuri cu Petrescu A1, iar campioana a adunat 38 de puncte. A suferit două înfrângeri, la Botoșani și cu Rapid, meci disputat la Mioveni, astfel că CFR pierde statutul de lider în Liga 1 în clasamentul rezervat perioadei Dan Petrescu.

În cele 16 runde, în care FCSB e peste ardeleni, echipa a fost condusă, în proporții egale, de Edi Iordănescu și Toni Petrea. Primul a făcut 22 de puncte, celălalt 20!

Clasamentul de când a venit Dan Petrescu

EchipăPunctaj (golaveraj)
1. FCSB42p (35-11)
2. CFR38p (23-8)
3. Voluntari32p (21-10)

Nici Edi Iordănescu n-a fost cel mai bun 

Actualul selecționer s-a aflat pe banca roș-albaștrilor vreme de 10 runde, ultimele din turul campionatului regulat. A avut o linie de clasament bună, cu o singură înfrângere, 1-4 cu CFR, dar cu 23 de puncte strânse. În ciuda acestui nivel, pentru acea perioadă nu a fost pe primul loc, poziție pe care s-a aflat CFR.

Clasament în perioada în care Edi Iordănescu a fost la FCSB:

EchipăPunctaj
1. CFR24p
2. FCSB23p

Marius Șumudică a fost campionul startului 

Există, în afara lui Toni Petrea, un antrenor care a fost cel mai bun raportat exclusiv la rezultatele din perioada în care a activat în actualul campionat. Marius Șumudică a avut victorii pe linie în primele 6 etape, după care a fost demis din cauza parcursului din Europa, dar și a războiului intern existent la CFR.

Clasament în perioada în care Șumudică a fost la CFR Cluj: 

EchipăPunctaj
1. CFR18p
2. Rapid16p
3. Botoșani13p

Dinu Todoran a fost un dezastru 

FCSB a avut 3 tehnicieni pe parcursul actualului sezon, însă primul a fost un dezastru. Foarte departe de nivelul pe care Edi Iordănescu și Toni Petrea l-au atins. Dinu Todoran a început campionatul, dar a rezistat doar 5 runde, timp în care a pierdut aproape jumătate din punctele puse în joc.

Clasament în perioada în care Todoran a fost la FCSB:

EchipăPunctaj
1. CFR Cluj15p
2. Rapid13p
3. Botoșani13p
4. FCSB8p

66%e surplusul de puncte pe care FCSB l-a realizat în primele 8 etape din returul sezonului regulat, perioadă cu Toni Petrea, față de primele 8 etape ale turului, cu Todoran și Iordănescu junior; atunci s-au strâns doar 12 puncte, acum 20

2e numărul meciurilor pe care FCSB le-a disputat cu trofeul pe masă, avându-l pe Toni Petrea „principal”: Cupa României din 2020 a câștigat-o în fața lui Sepsi, Supercupa din aprilie 2021 a pierdut-o împotriva CFR-ului, la penalty-uri

FCSB nu doar că nu va pierde niciun meci până la finalul sezonului regulat, dar nu va mai pierde niciun punct. Chiar nu văd unde!

- Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj

Programul celor două rivale în ultimele 7 etape din sezonul regulat:

FCSBCFR CLUJ
FCU Craiova (a)CSU Craiova (d)
Clinceni (d)UTA (a)
Chindia (a)Mediaș (d)
Mioveni (d)Rapid (a)
Farul (a)Sepsi (d)
Argeș (d)Voluntari (d)
Voluntari (a)Dinamo (a)

FCSB n-a mai pierdut de peste 5 luni 

Vicecampioana a reușit să lege 16 etape fără înfrângere. Ultimul insucces datează de la finalul lunii august, 1-4 în Gruia, cu CFR, când Dan Petrescu încă nu fusese instalat oficial. De atunci, FCSB a avut un parcurs uluitor: 13 victorii și 3 remize. Practic, a atins un procentaj al punctelor câștigate care se apropie de 90%. 

În prezent, după 23 de etape, FCSB are 51 de puncte, cu 3 mai multe decât avea anul trecut în același punct al campionatului. Atunci însă, roș-albaștrii erau pe primul loc, la egalitate cu CFR, iar acum sunt pe poziția secundă, la 8 puncte depărtare de clujeni.

Perioadă de invincibilitate în actuala Liga 1

EchipaDe când n-a mai fost învinsăCine a învins-o ultima dată
FCSB5 luniCFR Cluj
CFR3 luni și jumătateRapid
Voluntari3 luniCFR Cluj
Botoșani2 luni și jumătateFCSB
Mioveni2 luniCFR Cluj

7 echipedin cele 16 din Liga 1 au în momentul de față același antrenor cu care au început sezonul: Farul, Rapid, Voluntari, Botoșani, Chindia, Mioveni și FC Argeș

9 ania fost Toni Petrea secundul lui Reghecampf, între 2011 și 2020, la 7 echipe: Snagov, Chiajna, FCSB, Al Hilal, Litex Loveci, Al Wahda și Al Wasl

Citește mai multe știri din Liga 1: 

Salvatori sau gropari? Radiografia celor 12 jucători aduși de Dinamo în această iarnă

„Aroganță” marca FCSB: „Atalanta n-are bani pentru Tavi Popescu și Ianis Stoica”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (22)
dobrin
dobrin  •  02 Februarie 2022, 19:04

Sumudica e campion ca a luat titlul cu Astra, dar Petrea ce a castigat? Titlul de cel mai obedient secund?

983732924972315
Soos Vilmos  •  02 Februarie 2022, 16:59

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

fairplayromania
fairplayromania  •  02 Februarie 2022, 15:39
Postat de zorrozabal pe 02 Februarie 2022, 13:50

Domnilor nu-i frumos sa treceti sub tacere„meritele” lui Becali si a staff-ului sau„haiducesc”:Neubert cu pungutzele,„Vali”(Argaseala) cu arbitrii,MM cu intrigile...

Ca la colectiv, muncă de echipă. Aşa este la Cooperativă, toţi ptr unul, şi-atît !!! :):)

Vezi toate comentariile (22)
Comentează