FOTBAL  »  Superliga  »  FRF

Record de procese în fotbalul românesc » Instanța, sufocată de cazurile de salarii neplătite!

Astra și Dinamo sunt cluburile care se
află în cel mai mare pericol să nu
primească licența +43   FOTO
Astra și Dinamo sunt cluburile care se află în cel mai mare pericol să nu primească licența

Articol de , , - Publicat luni, 01 martie 2021 10:02 / Actualizat luni, 01 martie 2021 10:14

Situația economică din campionat e dezastruoasă sau cluburile nu mai vor, pur și simplu, să achite salarii. În ianuarie și în februarie s-au strâns 110 litigii cu jucători și cu antrenori, cele mai multe din istorie într-o perioadă atât de scurtă.

Federația și Liga se ceartă pe seama instalării arbitrajului video și există conducători ai cluburilor care vorbesc și despre necesitatea tehnologiei goal-line, bună pentru detectarea golurilor „invizibile”, în situații în care nu e clar dacă mingea trece ori nu de linia porții. În plină dezbatere despre tehnologii la modă, echipele din România nu plătesc nici datoriile minim necesare, salariile angajaților.

De la începutul anului până acum s-au adunat 110 litigii pentru salarii restante! E un record istoric pe care îl înregistrează AFAN, sindicatul fotbaliștilor. Cum antrenorii nu au un sindicat propriu, tot AFAN îi reprezintă și pe ei, deci numărul îi adună și pe tehnicienii neplătiți.

FRF mai mult complică

Cea mai recentă ședință a Comitetului Executiv al FRF a creat cadrul pentru înmulțirea proceselor! Cum a procedat Federația? A stabilit că formațiile care au încasat în 2020 măcar cu 15% mai puțin decât primiseră în anul anterior au dreptul să amâne până la 30 iunie maximum 15% dintre datoriile către personal.

Regula sună, oricum, foarte complicat și nu ajută la limitarea litigiilor din comisii. Termenul de plată pentru obținerea licenței era 30 aprilie, așa că jucătorii neplătiți în apropierea acestei date puteau să notifice direct Departamentul de licențiere și să oblige, astfel, cluburile să achite datoriile sau să le determine să meargă în Liga a 2-a.

Matematicieni pentru licență

Cum societățile au primit un termen „extra” până la 30 iunie, fotbaliștii și antrenorii neplătiți nu mai pot să i se adreseze „Licențierii”, ci trebuie să deschidă noi procese, pe lângă multele existente deja. Dacă ritmul în care apar „jalbele” va fi păstrat, Camera Națională pentru Soluționarea Litigiilor, comisia în drept să judece astfel de cazuri, va trebui să-și programeze mai multe termene săptămânal în loc de unul singur, întrucât nu va mai face față cererii

Regula cu „15 la sută” este, oricum, alambicată. Un club ar trebui să calculeze întâi dacă încasările din 2020, anul cu pandemia, au fost mai mici măcar cu 15 la sută decât erau acelea din 2019. Pe urmă, dacă se încadrează în criteriu, trebuie să determine cât înseamnă 15 la sută din datoriile către angajați. Poate fi vorba, în mod normal, despre un salariu, două sau trei. A căror plată o poate amâna cu două luni.

VIDEO. Răzvan Burleanu lansează acuzații dure la adresa LPF: „Vor control pe arbitraj, pentru a-l tranzacționa în interesul vreunei echipe”

Citește mai multe știri din Liga 1:

Mihai Stoica se revoltă! Oficialul FCSB atacă după meciul cu Botoșani: „Răutate sau prostie?”

Probleme pentru Toni Petrea » Nu se va putea baza pe vedeta echipei la următorul meci!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
764468963651742
Ilie Golombioschi  •  01 Martie 2021, 13:05

O regula simpla, rezilierea contractului dupa 30 de zile de neplata ar rezolva mult situatia ar drena buboiul care se tot strange si cand explodeaza explodeaza cu cluburi cu tot. Patronii nu vor probabil la cat de incuiati sunt se vede ca nici propriile, adevaratele lor interese nu le cunosc. FRF probabil greu poate sa ia atitudine tinand cont ca la anul vor fi alegeri. Solutia, o presiune maxima din partea presei si a suporterilor, de la noi baza fenomenului social numit footbal.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează